אלה הם אנשי השנה
עשרות אלפי גולשים השתתפו בבחירת הזוכים: אריאל שרון, חיים הכט, מכבי ת"א, עדי אשכנזי, אורי אדלמן, ליאור אשכנזי, יונה אליאן, מאיה בוסקילה
טקס אנשי השנה העשירי נערך אמש (ד') בתיאטרון ירושלים. בטקס ששודר בערוץ 2 הוענקו פרסים לאנשים שבלטו במהלך השנה האחרונה בשמונה תחומים: פוליטיקה, טלוויזיה, מוזיקה, ספרות, תיאטרון, קולנוע, בידור וספורט. הטקס הוא פרויקט משותף של "ידיעות אחרונות", ynet ושידורי "קשת". את הזוכים בחרו עשרות אלפי מצביעים ב-ynet
ובטלמסר.
את הטקס הנחה שייקה לוי ואיתו חבריו ל"גשש החיוור" גברי בנאי וישראל "פולי" פוליאקוב. בין המשתתפים בטקס ומעניקי הפרסים היו זוכי העבר אייל גולן, חיים רביבו, עודד קטש, צביקה הדר, רמי קליינשטין ושמעון פרס. בחלק האמנותי לקחו חלק בין היתר להקת "מיומנה" ושלישיית הפיינליסטים של "כוכב נולד 2".
ואלו הזוכים בקטגוריות השונות:
איש השנה בטלוויזיה הוא חיים הכט. "תודה מקרב לב", אמר הכט והודה לאנשי צוותו ול"קשת".
אשת השנה בתיאטרון היא יונה אליאן (עבור "מירל'ה אפרת"). "אני רוצה להודות לקהל, יש ביננו ברית", אמרה, "אני מקווה שהיא לא תופר לעולם. אני גאה להיות הצברית הראשונה ששיחקה את מירל'ה".
אשת השנה בבידור היא עדי אשכנזי, שעלתה נרגשת לבמה ובקושי הצליחה לדבר. "אני פשוט לא מאמינה. זה התגשמות חלום", אמרה ופתחה בשורת תודות ארוכה.
איש השנה בפוליטיקה הוא אריאל שרון. "אני מודה על הבחירה", אמר ראש הממשלה, "ומאחל לעם ישראל חג שמח ושנה טובה, שנה של שקט ושלום".
אשת השנה במוזיקה היא מאיה בוסקילה שעלתה לבמה נרגשת מאוד, הזילה דמעות והודתה למנהליה האישיים "שלפני שנה אמרו לי שעוד שנה אני אעמוד על הבמה עם פסלון ביד".
איש השנה בספרות הוא אורי אדלמן ז"ל (עבור "שעות מתות"), שנפטר לפני שבועות אחדים. את הפרס קיבלו עבורו ילדיו עדי ואסף שאמר: "אבא שלי מאוד אהב את הקוראים שלו, להיפגש איתם, לצחוק איתם ולקבל תגובות. הפרס הזה מוכיח שגם הקהל אהב אותו".
איש השנה בקולנוע הוא ליאור אשכנזי (עבור "ללכת על המים" ו"מתנה משמים"). אלון אבוטבול העניק לו את הפרס ובירך על הסכם התקצוב המחודש של הקולנוע שהושג באחרונה כשקהל רב מנפנף בשלטים ובהם נאמר: "אני אוהב קולנוע ישראלי".
בספורט נבחרה מכבי תל אביב בכדורסל. יו"ר הקבוצה שמעון מזרחי והקפטן גור שלף קיבלו את הפרס. מזרחי הודה לקהל על הבחירה, הבטיח להמשיך ולהביא הישגים וקרא לישראל להשקיע יותר בספורט.
בנוסף הוענקו שלושה פרסים נוספים בקטגוריית איש השנה בחברה. אות "פריצת הדרך המרשימה של השנה" ע"ש אילן רמון הוענק ליוסי שמר, אריק ארזי וליאור ירון על הפרויקט "מאפיקים לבייג'ינג", במסגרתו הוקמו רפתות ישראליות חדשנית בסין ושזיכו את מקימיו בפרס הוקרה מיוחד מטעם הממשלה הסינית.
אות "קירוב לבבות" הוענק לאנשי NGT - החממה הערבית היהודית היחידה בישראל - שרון דביר וקאיד אבו עייאש. התמחות החממה היא טיפול בפגים על ידי העשרת אינסולין של תחליפי חלב לילדים, הורדת רמת הסוכר בדם למטופלי מחלת הסוכרת ועוד. החממה היא מיזם בין-תרבותי המאפשר למשקיעים מהמגזר הערבי להפוך לחלק אינטגרלי מהקהילה העסקית הישראלית.
אות "המאבק החברתי של השנה" הוענק לליאה נתן מרציאנו, שהצליחה להשאיר על כנו את חוק השילוב, המאפשר לילדים חריגים להשתלב במסגרת רגילה, ולמעשה ניצחה במאבקה את משרד האוצר.
מחווה מיוחדת נעשתה גם לגולש המוזהב גל פרידמן, על תרומתו לקידום הספורט בישראל (רשימת המועמדים בתחום הספורט נסגרה לפני האולימפיאדה).