קרניים משיער וחוק מהחיים
ממה עשויה קרן הקרנף? מיהו מרפי מחוק מרפי?
ובכן, גבירותי ורבותי, מהפך. שיער הוא לא רק רך וגלי, אלא יכול לשמש לעניינים אחרים לגמרי. למעשה – קרן הקרנף, שאורכה יכול להגיע למטר, אינה אלה גוש שיער קשיח ומהודק היטב! לא בטוח שתרצו ללטף את ה"שיער" הזה, אם הוא מתקרב אליכם במהירות של 50 קמ"ש, מהירות סבירה לקרנף. אמנם הקרן עשויה מקֶרָאטין סיבי ודחוס, שזה החומר המרכיב שיער, ציפורניים ופרסות, אבל במקרה של קרן הקרנף הוא כל-כך קשיח, שהיא יכולה לנקב חור בדלת של מכונית! משקל הקרן בלבד יכול להגיע ליותר מ-3.5 קילו.
ציידי הקרנפים פוגעים בחיות ההולכות ונכחדות האלה, כדי לחתוך את הקרן, מכיוון שבמזרח הרחוק מאמינים שלקרן הזאת – שאנחנו מזכירים לכם שהיא בסך-הכל "רסטה"! - יש כוחות מרפא וגברא. תרופות עממיות ושיקויי אהבה שמכילים אבקת קרן קרנף טחונה נמכרים בסכומי עתק. אבל בכלל לא ברור מאיפה נוצרו האמונה הזאת, שכן, שלא כמו בקרני האיילים, בקרן הקרנף אין שמץ טסטוסטרון.
מי היה מרפי, שקבע את החוק "אם משהו יכול להשתבש – הוא ישתבש"?
אז קודם נאמר לכם שיש כמה גרסאות לעניין הזה, אבל נביא לכם את הרווחת ביותר: קפטן אדוארד A מרפי, מהנדס בבסיס חיל-אוויר האמריקני, שניסה לבדוק מה גודל ההאטה הפתאומית שאדם יכול לספוג בעת תאונה.
יום אחד, ב-1949, בעודו עורך את ניסוייו, גילה קפטן מרפי שאחד החלקים בניסוי חוּוַט בצורה לא נכונה. הוא קילל את הטכנאי האחראי, ואמר: "אם יש איזושהי דרך לעשות משהו לא נכון – הוא ימצא אותה". מנהל הפרויקט הוסיף את המשפט הזה לרשימת "חוקים" שהוא אסף, וקרא לו בַשם "חוק מרפי".
זמן קצר אחר-כך, רופא חיל האוויר ד"ר ג'ון סטאפ Dr. John Stapp, שהצליח לעמוד בהאטה של 40 G, ערך מסיבת עיתונאים, ואמר שהבטיחות הגבוהה בפרויקט הושגה בזכות האמונה ב"חוק מרפי", והדאגה התמידית לנסות ולמנוע את תוצאותיו. יצרני התעשיות האוויריות קלטו את הביטוי, והחלו להשתמש בו במוֹדעות שלהם בחודשים הבאים, ולא עבר זמן רב עד שהוא צוּטט בעשרות מאמרי חדשות ומגזינים.
כך נולד "חוק מרפי", ויחד איתו הגיעה משפחה שלמה של חוקים, כמו "אם משהו יכול להתקלקל במספר דרכים, הוא יעשה זאת בדרך הגרועה מכולן", או "אם הכל נראה בסדר, כנראה שפספסת משהו" וכולי, וכולי.