שתף קטע נבחר

גרים במקום רועש? הסיכוי שלכם להתקף-לב עולה

חוקרים גרמנים טוענים: חשיפה ממושכת לרעש מעלה את הסיכון ללקות בהתקף לב. מחקרים קודמים כבר הראו שחשיפה קבועה לרעש גורמת סטרס, שמוביל לעלייה בלחץ הדם ושינויים בכולסטרול

חשיפה כרונית לרעש עלולה להגביר את הסיכון להתקף לב. כך טוענים חוקרים גרמנים שראיינו יותר מ-4,000 חולים שעברו התקפי לב והתקבלו לבתי חולים בברלין בין השנים 1998 עד 2001. החוקרים בדקו באיזה מידה החולים הוטרדו מרעשים מעצבנים, כמו רעשי תנועה, רעשים מאזורי תעשיה או אזורי בנייה.

 

המשתתפים נשאלו לגבי הרעשים, המקורות שלהם ועד כמה הרעשים הפריעו. החוקרים שקללו גם את התנועה סביב בתי החולים וחישבו לאיזו כמות של רעש הם נחשבו בעבודתם במשך תקופה של 10 שנים.

 

בקרב נשים, רעשים סביבתיים היוו גורם סיכון לבריאות. אלה שדיווחו על רעשים סביבתיים מפריעים היו בסיכון גבוה ב50- אחוזים לפתח התקף לב בהשוואה לאלה שלא דיווחו על רעשים כאלה.

 

גברים לא הושפעו מרעשים סביבתיים, אבל מקום עבודה רועש הגבירו את הסיכון של 30 אחוזים מהם לסבול מהתקף לב. עם זאת, רעשים במקום העבודה לא הפריעו, כך נראה, ללבן של הנשים.

 

מחקרים קודמים כבר הראו שחשיפה קבועה לרעש גורמת עקה (סטרס), שמובילה לעליה בלחץ הדם ושינויים בכולסטרול. שינויים אלה יכולים לתרום להתפתחות של מחלת לב.

 

כמה רעש הוא יותר מדי? קשה לומר, מכיוון שאנשים שונים מגיבים בצורה שונה לרעשים. "למשל, אם השכן שלך מנגן בפסנתר, זה יכול לעצבן מאד, למרות העוצמה הנמוכה של הרעש, בעוד שצפייה באופרה יכולה להיות מאד רועשת, אבל מענגת מאד", אומר החוקר סטפן וויליך, שהציג את המחקר בכנס של החברה האירופית לקרדיולוגיה.

 

כותב שורות אלה הוא חובב אופרה משחר ילדותו. אשתי קוראת לזה מוזיקה של חדר לידה, וכל פעם שאחת הזמרות שרה אריה, אשתי שואלת מתי היא תלד כבר.

 

העולם היום רועש יותר מאי פעם. אנשים נחשפים לרעש במקום עבודתם, בביתם ובאזורי הבילוי. במחקר שנערך בצה"ל לפני שנים התברר שעשרה אחוזים מהמתגייסים סובלים מפגיעה בשמיעה עקב חשיפה לרעש, בעיקר בזמן שהותם בדיסקוטקים. בחתונות מושמעת מוזיקה בעוצמה של 120 דציבלים לפחות, ואני נוהג, לפיכך, לשאת עמי באופן קבוע אטמי אוזניים בדיוק לצורך התגוננות מהרעשים האלה.

 

מסתבר שהרעש לא רק מפריע ומעצבן, אלא גם מזיק. צריך לקוות שהתוצאות של המחקר הזה יובילו לצעדים להפחתת הרעש הסביבתי וליתר מודעות של הציבור להימנע מחשיפה ממושכת לרעש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר הבריאות MIOK, לחצו כאן
צילום: מאיר פרטוש
הכביש סואן? כדאי שתבדקו את הלב
צילום: מאיר פרטוש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים