שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: ויטמין E עשוי לרפא חירשות פתאומית

חוקרי הטכניון מצאו כי הוויטמין עשוי להשיב את השמיעה לאחר פגיעה בעצב השמע. שליש מהסובלים מפגיעה זו יוותרו עם חירשות חלקית או מלאה, למרות הטיפול המקובל עד היום

ויטמין E עשוי להשיב את השמיעה לאלה אשר התחרשו באופן פתאומי בשל פגיעה בעצב השמע, כך גילו חוקרים ישראלים של הטכניון בחיפה. המחקר הוצג השבוע בכנס כירורגיית אף אוזן וגרון שנערך בניו יורק.

 

אובדן השמיעה הפתאומי קרוי "התחרשות סנסונאורלית", המתרחשת באופן פתאומי. חלק מהגורמים עשויים להיות נגיפים, חיידקים, חבלה ואף פגיעות הדף לאחר פיגועי תופת. עם זאת, כ-10 עד 15 אחוז מהמקרים נגרמים מסיבות לא ידועות, אז קרויה ההתחרשות "אידיופטית" - את המקרים הללו בדקו החוקרים.

 

כשני שליש מהסובלים מהתחרשות אידיופטית צפויים להחלים לחלוטין, אולם השאר נותרים עם אובדן שמיעה בלתי הפיך, למשך כל ימי חייהם.

 

המחקר כלל 66 נבדקים אשר אושפזו בבית חולים לאחר שהתחרשו באופן פתאומי מסיבה לא ידועה. הנבדקים קיבלו את הטיפול המקובל שכלל מנוחה, תרופות סטרואידיות המפחיתות תהליכים דלקתיים ובצקות, יחד עם שאיפת גז שכלל תערובת חמצן ופחמן.

 

מחצית מהמטופלים קיבלו נוסף לטיפול המקובל, גם טבליות של ויטמין E במינון של 400 מיליגרם פעמיים ביום. על אף שמספר דומה של אנשים בשתי קבוצות הטיפול החלימו, הקבוצה שטופלה גם בויטמין E השיגו את השיפור המרשים ביותר בשמיעתם.

 

חולים אלה בקבוצת הויטמין E, השיגו שיפור של 75 אחוז ויותר בשמיעתם עד לזמן שחרורם מבית החולים. שמיעתם אף השתפרה עוד יותר בתקופה שלאחר שחרורם. ד"ר אריה גורדין, ראש צוות החוקרים ועמיתיו, מסרו בכנס כי ממצאי המחקר תומכים במחקרים קודמים שהעלו ממצאים דומים.

 

ויטמין E חשוב לתפקוד המערכת החיסונית של הגוף, ובמיוחד של תאי דם לבנים מסוג T. מחקרים קודמים כבר גילו כי בזכות היותו נוגד חימצון (אנטי-אוקסידנט) בכוחו להגן על סיבי עצבים מפני נזקי רדיקלים חופשיים הרעילים לתהליכים ולרקמות בגוף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
אוזן. פגיעה בלתי הפיכה לעצב
צילום: גבי מנשה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים