שתף קטע נבחר

 

חיפושים אחר העיתונאי; ערפאת הבטיח לסייע

ברצועה נמשכים החיפושים אחר עיתונאי ה-CNN, ריאד עלי, שנחטף בידי חמושים. ח"כ בשארה: "ערפאת התקשר למשפחת העיתונאי והבטיח סיוע". את האנרכיה בשטחים הוא מסביר בכך "שאחרי הרבה שנים של מצור התפתחה דינמיקה של גטו". הטלוויזיה הפלסטינית משדרת תשדירים שבהם נקראים החוטפים לשחרר את הכתב ובכפר מע'ר ממתינים בציפייה דרוכה

מאמץ לשחרר את העיתונאי הישראלי החטוף: גם הבוקר (יום ג') אין מידע חדש בעניינו של העיתונאי ריאד עלי שנחטף אתמול, והחיפושים אחריו נמשכים ברחבי עזה. הלילה התקיים דיון חירום בין מפקדי המשטרה הפלסטינית ונציגי העיתונות הפלסטינית, בניסיון לבחון דרכים לאתר את חוטפיו של העיתונאי הישראלי. צה"ל אוסר על עיתונאים זרים וישראלים להיכנס לרצועה.

 

ח"כ עזמי בשארה אמר הבוקר ל-ynet "ערפאת התקשר למשפחת העיתונאי החטוף והבטיח לה סיוע". בשארה סיפר כי השיחה התקיימה בתיווכו של ח"כ ואסאל טהא. בשארה סיפר כי הכיר את ריאד אישית ואמר: "הוא עיתונאי מוכשר, ידוע לי שהיה מאוד מתוסכל כיוון שלא הצליח להפוך לכתב בערוץ 1".

 

בשארה הצביע על הבעייתיות בחיפושים: "אם זה פלג מוגדר אפשר לדבר עם הנהגתו, אבל אם זאת קבוצת אנשים צעירים, זה מאוד מקשה. נראה לי שמדובר בקבוצת אנשים שלא מבינים עד כמה העסק הוא רציני. אני מקווה שהאירוע לא ייגמר כמו אירועים בעיראק. זה מקום קטן, וכולם מכירים את כולם. אני מאוד מקווה שעוד היום נשמע חדשות טובות".

 

לדבריו, תופעת האנרכיה בעזה בלתי נמנעת. "אחרי הרבה שנים של מצור, מתפתחת דינמיקה של גטו. גם אם ניקח מיליון וחצי צדיקים ונשים אותם מאחורי סורג ובריח, תתפתח דינמיקה של בתי מאסר. במצב כזה מתפתחת אלימות פנימית. ישנן מאבקים פוליטיים פנימיים. לכך מצטרף המצב הכלכלי הגרוע – זה לא תלוי בחברה העזתית, אין חברה אנושית שדבר כזה לא יעשה לה רע". עם זאת אומר בשארה "יש דברים שעל מנגנוני הביטחון הפלסטינים לעשות כדי לסדר את המצב". 

 

אתמול קרא החמאס לשחרר את עלי. בהודעה שפרסם הארגון נאמר שעיתונאים "ממלאים תפקיד חשוב ומסייעים לפלסטינים בהגשמת מטרותיהם". מאז השעה 20:00 בערב, שידרו הרדיו והטלוויזיה הפלסטיניים תשדירים מיוחדים שבהם נקראו חוטפיו של עלי לשחררו ולא לפגוע בו.

כמו כן קראו התשדירים לכל הפלסטינים לגלות ערנות ולמסור למשטרה ולגורמי הביטחון כל מידע שיכול לשפוך אור על המקום בו מוחזק העיתונאי.

 

ראש איגוד העיתונאים הפלסטינים, תופיק אבו חוסה, אמר ל-ynet: "אנחנו עושים כל מאמץ, הופכים כל אבן כדי למצוא את ריאד". אבו חוסה ציין כי איגוד העיתונאים הפלסטינים מגנה את החטיפה וכי מדובר בחציית קו אדום. "מדובר בתקדים מסוכן מאוד, במיוחד אם מדובר בעיתונאים זרים או עיתונאים שעובדים עם רשתות זרות כמו ריאד. החטיפה הזו מהווה איום על חופש העיתונות בעזה". כמו כן הוסיף אבו חוסה כי "מדובר בעיתונאי ערבי לכל דבר. האירוע הזה פוגע באינטרס הפלסטיני". 

 

אבו חוסה ציין כי האיגוד פנה לכל הארגונים הפלסטיניים וכי כולם הכחישו כל קשר לחטיפה. "מדובר בקבוצה של אנשים טיפשים או קבוצה של משתפי פעולה עם ישראל. בינתיים, מי שמרוויח מהעניין זו ישראל. היא ניצלה את האירוע כתירוץ לסגור את מחסום ארז בפני העיתונאים. בשבילנו זה סימן להסלמה ישראלית נוספת בעזה, שנשארת ללא כיסוי תקשורתי".

 

ברשות הפלסטינית מבטלים את האפשרות שעלי נחטף מסיבות אישיות. "לפי עדויות העיתונאים שהכירו אותו, הוא לא היה בסכסוך עם אף אחד, לכן קשה לחשוב על חטיפה על רקע אישי", אמר אבו חוסה, והוסיף: "יש לנו אחריות מלאה על כל עיתונאי בשטחינו. אני אופטימי. הראיס עצמו נתן הוראה לארגונים הביטחוניים לעשות כל מאמץ למצוא אותו מהר".

 

ראש מועצת מע'ר: חשש כבד לגורלו של ריאד עלי

 

בביתו של ריאד עלי ביישוב מע'ר בצפון התקבצו מאות בני משפחה, חברים ונכבדי העדה הדרוזית. ראש מועצת מע'ר, זיאד דגש, אמר כי הוא ובני משפחתו של עלי מבקשים עזרה מכל מי שיכול לסייע לו לשוב הביתה. לדבריו, בכפר שורר חשש כבד לגורלו. "הוא בחור משכיל, כולם מכירים אותו. הוא לא היה מעורב בשום דבר מלבד העבודה העיתונאית, ואנחנו מקווים שהפרשה הזו תסתיים בשלום. כולם מחכים לו כאן, ומקווים שהכל בסדר".

 

דגש הוסיף שככל הידוע לו, לא קיבלה המשפחה הודעה רשמית על חטיפתו של הבן, והדבר נודע לה מכלי התקשורת ומפניות של עיתונאים.

 

גם חברי כנסת ערבים התגייסו למאמץ לשחרר את עלי. חברי הכנסת מבל"ד, עזמי בשארה, גמאל זחאלקה וואסל טהה, פרסמו הודעה רשמית בה גינו את החטיפה וקראו לחוטפים לא לפגוע בריאד ולשחרר אותו מיד.

 

ח"כ זחאלקה אמר ל-ynet: "פנינו לכל הארגונים והמוסדות הפלסטיניים לפעול במרץ לשחררו ולסיים את הפרשה הזו מהר ככל האפשר. אנחנו בקשר עם הרשות הפלסטינית ועם משפחתו של ריאד. אנחנו מעודדים אותם ומחזיקים להם אצבעות". לדבריו, "על פי מה שידוע לנו, למנגנוני הביטחון הפלסטיני אין מידע איפה הוא נמצא וזה מחזק את החשד שמדובר בקבוצה לא רשמית שקשה לאתר אותה".

 

יו"ר חד"ש, חבר הכנסת מוחמד ברכה, ציין כי "הראיס ערפאת בעצמו מטפל בעניין. ברשות לא יודעים מי עומד מאחורי החטיפה הזו. אנחנו מגנים כל חטיפה של עיתונאים. לא ייתכן שדבר ברברי כזה מתרחש".  

 

יו"ר איגוד העיתונאים הארצי, אריה שקד, פנה לפדרציה הבינלאומית של העיתונאים בבריסל, וביקש את התערבותה המיידית בשחרורו של עלי ללא תנאים. כמו כן שוחח שקד עם יו"ר הפדרציה של העיתונאים הפלסטיניים, נעים טובאסי, שהוא גם חבר בהנהלה באיגוד העיתונאים העולמי. טובאסי אמר לשקד כי הדבר אינו תורם לאינטרס הפלסטיני וקרא אף הוא לשחרורו המיידי של עלי.


פורסם לראשונה 28/09/2004 01:17

 

בהכנת הידיעה השתתף זוהר ישראל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריאד עלי
צילום: גלי תיבון
בשארה. דינמיקה של גטו
צילום: גלי תיבון
צילום: רויטרס
הפלגים מכחישים מעורבות
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
החיפושים אחר ריאד עלי בעזה
צילום: איי פי
צילום: ערוץ 2
דאגה בכפר מע'ר
צילום: ערוץ 2
מומלצים