תאילנד: אלי כהן הודה שרצח את אשתו קרול
הישראלי שעצור בבנגקוק מאז פברואר הודה בבית המשפט שרצח את אשתו בסכין, ביתר את גופתה והשליך את החלקים לנהר. עד כה טען כי אוייביו מהתקופה ששימש סוכן משטרתי "תפרו לו תיק". באוגוסט השנה נדרש בג"צ להכריע בסוגיית הסגרתו לישראל והחליט לדחות את הבקשה. אם יורשע הוא צפוי לעונש מוות
הישראלי אלי כהן, העצור בתאילנד באשמת רצח גרושתו קרול וביתור גופתה, הודה היום (ג') במעשה בבית משפט בבנגקוק.
כהן (37) הובא לבית המשפט כבול בידיו ורגליו, ולבוש בסרבל כתום. עם פתיחת הדיון חתם כהן על הודאה מפורטת. אם יורשע הוא צפוי לעונש מוות.
בחודש פברואר נסע כהן לתאילנד והזמין לשם את גרושתו, אם שני ילדיו. ימים ספורים לאחר הגיעה לבנגקוק, דקר אותה כהן למוות וביתר את גופתה. הוא הטמין את חלקי הגופה במזוודה, אותה השליך לנהר בקרבת המלון בו התאכסנו.
בשלב הבא ניגש למשטרה ודיווח שאשתו נעלמה. חשדם של השוטרים התעורר בגלל סתירות בגרסתו והחלה חקירה בפרשה. עובד של המלון שנחקר גילה לשוטרים שמצא מגבת ספוגה בדם בחדרם של בני הזוג.
כהן הכחיש את החשדות נגדו. הוא טען כי אוייביו מישראל, המבקשים לנקום בו על שבעבר שימש כסוכן משטרתי והפליל עבריינים, "תפרו לו תיק".
חלק גופה העליון של קרול כהן נמצא במזוודה בנהר. מצלמות בית המלון צילמו את בני הזוג נכנסים למלון עם מזוודה דומה לזו שנמצאה בנהר. חלקי גופתה האחרים של קרול כהן נמצאו במהלך היומיים הבאים.
לא יוסגר לישראל
כחודשיים לאחר המעצר הוגש כתב אישום נגד כהן אולם גם אז הוא דבק בגרסתו והכחיש את המיוחס לו. באוגוסט השנה ביקש פרקליטו, עו"ד יורם שפטל, להסגירו לישראל להמשך המשפט אולם בקשתו נדחתה. שפטל עתר לבג"צ אולם העתירה נדחתה גם בערכאה הגבוהה.
בדיון אמרה עורכת הדין עירית קהאן, ראש המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, כי אין זו ממדיניותה של ישראל לבקש הסגרה במצבים שבהם נעשית עבירה בשטחה של מדינה זרה. יחד עם זאת אמרה קהאן כי אם יורשע כהן וייגזר עליו עונש מוות, ישראל תשקול לבקש עבורו חנינה.
בפסק הדין של השופט יהונתן עדיאל, בהסכמת השופטים אליהו מצא ואשר גרוניס, נכתב כי עבירת הרצח שמיוחסת לכהן נמנית על הקטגוריה של פשעים חמורים ביותר. "לפיכך, הטלת עונש מוות על העותר, אם יורשע בדינו, אינה עולה כדי הפרת זכויות אדם על פי המשפט הבינלאומי", נכתב.
מבית המשפט נמסר כי משפטו של כהן צפוי להימשך עד חודש נובמבר ופסק הדין צפוי בתחילת השנה הבאה.