רוצים בן זכר? תעברו לגור ביחד
מחקר אמריקאי קובע: לזוגות שמתגוררים תחת אותה קורת גג סיכוי גבוה מעט יותר להביא לעולם בנים. חוקרת: "ממצאי המחקר תומכים בתיאוריה ביולוגית, הקובעת כי מינו של היילוד עשוי להיות מושפע מתנאים סביבתיים"
אם אתם מעוניינים דווקא בבן זכר, ואתם עדיין לא מתגוררים באותו מקום, נדמה שמגורים משותפים יהיו הצעד הבא שמומלץ לכם לעשות: מחקר אמריקאי מצא שסיכוייהם של בני זוג נשואים או כאלו שגרו ביחד להביא לעולם בן זכר – היו גבוהים מעט יותר מאשר של בני זוג שלא היו נשואים או שלא גרו יחדיו. ממצאי המחקר התפרסמו בכתב העת Proceedings of The Royal Society.
על פי המחקר, שנערך על ידי הסוכנות הלאומית למחקר כלכלי בארה"ב, והתבסס על נתוני 86,436 לידות, 51.5% מהצאצאים של בני זוג שגרו ביחד בזמן קיום יחסי המין שהביא להולדת הצאצא היו זכרים. זאת לעומת 49.9% צאצאים זכרים "בלבד", בקרב אלו שלא התגוררו תחת אותה קורת גג בשעת ההפרייה.
ההבדל הקטן בין הנתונים (1.6% בסך הכל) עשוי להיראות במבט ראשון בלתי משמעותי בעליל – אולם מבחינה סטטיסטית מדובר בהפרש משמעותי, כאשר בוחנים אותו ביחס לאוכלוסייה שלמה.
כאשר החוקרים בדקו את האחים והאחיות במשפחה, הם גילו כי סיכוייהם של הזוגות שגרו ביחד טרם ההפרייה להוליד בן זכר היו גבוהים ב-14% מאשר של בני הזוג שלא התגוררו יחדיו.
לדברי החוקרים, ממצאי המחקר יכולים להסביר מדוע חלה ירידה במספר לידות הזכרים בכמה מדינות מפותחות ב-30 השנים האחרונות.
מחקרים קודמים שנערכו בתחום, הראו כי סיכוייהן של נשים לא יציבות, שאינן נמצאות במערכת יחסים מונוגמית, להביא לעולם בן זכר – פחותים מאשר של נשים שנמצאות בזוגיות. גם דיווחים מהמאה ה-19 מספרים על אחוז נמוך של לידות בנים, בקרב נשים לא נשואות.
עוברים ממין זכר הם עדינים יותר ועמידים פחות מאשר עוברים ממין נקבה, ודרושה להם תזונה נאותה יותר במהלך תשעת חודשי ההריון, אם ברצונם לשרוד את כל התקופה. אחת ההשערות שהחוקרים העלו, לפיכך, היא כי נשים שנמצאות במערכת יחסים יציבה זוכות לתזונה מספקת יותר.
אחת החוקרות, ד"ר קארן נורברג, ציינה כי היא הבחינה באותה תופעה גם כאשר בחנה לידות מרקע אתני שונה לגמרי, וגם כאלו שהתרחשו לפני 40 שנה. "ממצאי המחקר תומכים בתיאוריה ביולוגית, הקובעת כי מינו של היילוד עשוי להיות מושפע מתנאים סביבתיים", הסבירה החוקרת.
לדבריה, "יש כמה משתנים שעשויים להסביר את האפקט הזה, בהם המצב ההורמונלי של האב או האם ועיתוי או תדירות החדירה".
פרופ' אנדרו רייד, דובר החברה הבריטית לגנטיקה אנושית, אמר כי על פי הסטטיסטיקה המקובלת, על כל 100 בנות נולדים 106 בנים. "אנו סבורים", הוא הסביר, "כי זוהי דרכו של הטבע לפצות על כך שסיכוייהם של תינוקות ממין זכר למות גדולים יותר מאשר של תינוקות ממין נקבה. קיימות מחלות גנטיות שפוגעות כמעט אך ורק בבנים".
הוא הוסיף כי ייתכן והסיבה להבדל במין היילוד שעלתה במחקר, נובעת מכך שאנשים שאינם מתגוררים זה עם זו נוטים לקיים יחסי מין בזמנים משתנים ולא קבועים. לדבריו, ידוע כי הפרייה שמתרחשת בדיוק ביום הביוץ נוטה יותר ליצור בנות, מאשר הפרייה שמתרחשת יומיים עד ארבעה לאחר מכן.
בת או בן? תלוי אם ההורים גרים ביחד
צילום: סי די בנק
מומלצים