"סרבני פינוי בצה"ל? אנחנו נמלא את החסר"
קצינים וחיילים במילואים נערכים להתנדב למלאכת הפינוי - במקום חיילים שיחליטו לסרב פקודה. "התנועה הישראלית להתנתקות" תגיש את רשימת המועמדים "למילוי החסר"
ממלאים את החסר: "התנועה הישראלית להתנתקות" תעביר בימים הקרובים למשרד הביטחון רשימות של קצינים וחיילי מילואים המוכנים לסייע בשלב הפינוי, ולמלא מחסור בכוח אדם אל מול סרבנים שיקומו.
"מול כל סרבן ניתן לצבא קצין ומספר חיילי מילואים", אמר היום (א') יו"ר התנועה, סגן-אלוף (במיל') דני עטר, שהוא וחבריו מוכנים להירתם כדי לסייע לביצוע ההתנתקות.
ביום רביעי הקרוב צפוי להתקיים כנס אליו יוזמנו עשרות קציני צבא בכירים במילואים. בכנס, תחת הכותרת "לא לסרבנות", יגבשו המשתתפים רשימות שמיות של קצינים וחיילי מילואים המסכימים לסייע לצה"ל בשלב הפינוי.
"מבין עשרות קצינים שפנינו אליהם, רק אחד סירב", אמר עטר. הוא וחבריו, ששירתו ביחידות חי"ר ואף נטלו חלק בכמה ממלחמות ישראל, מאמינים כי הסירוב יביא לפילוג בעם. "סרבנות עלולה להביא לאנרכיה ובסופו של דבר לקץ הדמוקרטיה. אנחנו, כאנשי צבא לשעבר, קוראים לחיילים שלא לסרב, אך אם יהיו סרבנים, נספק לצה"ל את כוח האדם שיחסר".
מאז שקמה התנועה, טוענים מייסדיה, הגיעו אליה אלפי פניות של תומכים, ביניהם גם אנשים מבוגרים, סטודנטים, חילונים ודתיים מהזרם הלאומי, שתומכים בתהליך אך חוששים להיחשף. "אני אדם דתי, חובש כיפה סרוגה, שחושש לגורל המדינה ומשוכנע שהמאבק על ההתנתקות אינו מאבק אזרחי רגיל, אלא דומה יותר למאבק מול מלחמת דת", כתב אחד הפונים.
"שוחחנו איתו ועם אנשים נוספים והבנו שרבים מחובשי הכיפות חוששים שבגלל שהמאבק נעשה דומה למלחמת דת, אנו עשויים לאבד את הדמוקרטיה. הרי אם הרבנים יצליחו להשפיע יותר מהממשלה או חברי הכנסת, ובעקבות זאת ייעצר תהליך ההתנתקות, מה ההבדל בינינו לבין איראן?", אמרו חברים בתנועה.
מלבד הכנס, שיתקיים ביום ד', מתכננים עטר וחבריו לקיים פעולות נוספות כדי לקדם את ההתנתקות.
אנשי צבא במיל': ההתנתקות - כורח לאומי
בתוך כך, קוראת גם "המועצה לשלום ולביטחון", בה חברים מאות ותיקי מערכת הביטחון ואנשי אקדמיה ומינהל, בראשות האלוף (מיל') דני רוטשילד, לבצע את ההתנתקות לאלתר.
"המשך שהותנו בעזה הוא נטל אסטרטגי ומוסרי על מדינת ישראל. תהליך ההתנתקות הוא פעולה יזומה שתשפר את מצבנו ותוציא אותנו מהקיפאון ההולך ומחמיר", נכתב בהודעת המועצה.
"נוכחותם של 7,000 יהודים בקרב אוכלוסיה צפופה של מיליון וחצי פלסטינים חסרת תוחלת, והנטל הכבד של אבטחת המתיישבים מרתק כוחות צבאיים רבים וממשיך לגבות מחיר יקר. ההתנתקות תביא לתמורות במאזן השליטה בשטח, תגרום לפלסטינים להיות בפעם הראשונה אחראים לגורלם ולהתנהגותם, ותהווה את הצעד הראשון להיפרדות בין שני העמים".
עוד סבורים במועצה: "תהליך ההתנתקות שמוביל ראש הממשלה נתמך על-ידי רוב העם, קיבל את אישור הממשלה ויקבל את אישור הכנסת ברוב גדול. כניעה למיעוט קיצוני מבין המתנחלים ולרבנים קנאים הקוראים לסרבנות, תגרום לשיתוק המדינה ולסכנה ממשית לעתידה הדמוקרטי".