"מעכשיו נצטרך לדבר בקודים"
כך הגיב חבר מרכז הליכוד עוזי כהן להחלטת היועץ המשפטי לממשלה לאסור פניות לשרים וסגני שרים. "נפנה לעורכי דין ונעשה 'עוקף מזוז'", הוסיף. בשמאל ברכו על ההנחיה החדשה אך סגן השר רצון אמר: "זו החלטה אנטי דמוקרטית. זו הגזמה. עוברים את כל הקווים האדומים"
תגובות סוערות מימין ומשמאל לאיסור החדש שגזר הערב (יום א') היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, על שרים וסגני שרים: האיסור לקבל פניות של חברי מרכז. בעוד אנשי המערכת הפוליטית חלוקים בתגובותיהם, מכריזים חלק מחברי המרכז מלחמת חורמה על מזוז.
סגן ראש העיר רעננה וחבר מרכז הליכוד עוזי כהן, אמר ל-ynet כי חברי המרכז יאלצו מעתה "לדבר בקודים". לדבריו, "מדובר בהתערבות בנושאים פוליטיים. נלמד את החומר, ואנחנו אולי נפנה לעורכי דין, כדי שיפעלו. זה יהיה עוקף מזוז".
כהן הוסיף כי "ההחלטה פוגעת בדמוקרטיה. אין גוזרים גזרה שהציבור לא יכול לקבל אותה. לא ייתכן שהציבור לא יוכל לפנות
לנבחרים כדי לקבל עזרה כזו או אחרת. זו גם התערבות בנושאים מדיניים, בניסיון לסתום פיות למתנגדים של תוכנית ההתנתקות. נבדוק את החומר גם מבחינה משפטית וגם מבחינת הדמוקרטיה. מה שיקרה זה שלא נוכל לדבר עם אנשים. נצטרך לדבר בקודים".
חבר מרכז הליכוד, אברהם אבידן, המשמש כיו"ר סניף יבנה אמר בתגובה להחלטת היועץ המשפטי: "היועץ לא יכול להחליט בשביל אישיות בכירה שנבחרה. אני לא חושב ששר יימנע מעכשיו והלאה מהפניות שלנו. מה שקורה זה שערורייתי, יש קרטל משפטי שמחליט החלטות כאלה כדי למצוא חן. זה לא מתקבל על הדעת אנחנו נילחם בזה".
סגן השר מיכאל רצון (ליכוד), אמר בתגובה: "זו החלטה אנטי דמוקרטית. מספיק עם ה'עליהום' על חברי מרכז הליכוד. הם אזרחים שווי זכויות במדינת ישראל, ומייצגים ציבור גדול שאי אפשר להתעלם ממנו. אי אפשר לייצור אפליה לרעה לאף אזרח בישראל, וזה לא משנה לאיזו מפלגה הוא שייך. זה מסוג ההחלטות שאי אפשר לקיים אותן. זו החלטה יותר ממוזרה.
זו כבר הגזמה, ועוברים את כל הקווים האדומים".
יו"ר מפלגת יחד, ד"ר יוסי ביילין, לעומת זאת, שיבח את ההחלטה בלב חצוי. "שחיתות יחסי הממשלה ומרכז הליכוד חייבו את החלטת היועץ המשפטי לממשלה", אמר.
ביילין הוסיף: "אני מצטער על כי מזוז נאלץ לנקוט צעד כל כך דרסטי, בגלל טירוף המערכות. טשטוש הגבולות והשחיתות אליהם כלאה אותנו ממשלת הליכוד ויחסיה עם חברי המרכז. מערכת פוליטית צריכה לדעת את גבולותיה ואם היה כך, לא היה צורך בהחלטת יועץ משפטי בנושא כזה".
יו"ר סיעת העבודה, ח"כ דליה איציק, גם היא שיבחה: "הוראת היועמ"ש תפחית את השחיתות בצמרת". לדבריה, הראשונים שיברכו עליה, בסתר אומנם, הם שרי הליכוד שחיים תחת טרור מתמיד מצד חברי המרכז שלהם".