תלמידים הישנים פחות מ-8 שעות: בסיכון לנסיון התאבדות
חוקרים סינים מצאו כי בני נוער שישנו פחות מ-8 שעות בלילה היו בסיכון גבוה פי 3 לבצע נסיון התאבדות. עוד נמצא כי 75 אחוז מאלה הסובלים מסיוטי לילה נמצאים אף הם בסיכון למחשבות אובדניות
הילדים שלכם שוב איחרו לבית הספר בגלל הצ'ט הלילי? מחקר חדש שנערך בסין מגלה ששינה מועטה של בני נוער עלולה לגרום לא רק לעייפות כרונית, אלא גם למחשבות אובדנות ואף לנסיונות התאבדות בשיעור גבוה משל אלה שישנים שינה מספקת. התנהגות אובדנית שכזו נמצאה גם בקרב צעירים הסובלים מסיוטי לילה.
החוקרים ניתחו שאלונים מ-1,362 תלמידים בחמישה בתי ספר במזרח סין. התלמידים נשאלו אודות הרגלי השינה והתנהגות אובדנית.
מחקר
"בני נוער ישנים מעט מדי וזה יוצר בעיות"
שירות 'ידיעות אחרונות'
מחקר מקיף שנערך במשך שלוש שנים בארה"ב מוכיח את מה שההורים כבר יודעים מזמן: בני הנוער ישנים פחות מדי. זו גם אחת הסיבות לדיכאון ולמצבי הרוח ההפכפכים שמהם סובלים צעירים בגיל ההתבגרות
כ-17 אחוז דיווחו על נדודי שינה, ו- 2.3 אחוז אמרו כי נטלו גלולות שינה. שעות השינה הממוצעות של התלמידים עמדו על 7.6 שעות בלילה. המחקר הראה כי ככל שהתמעטו שעות השינה, כך גדל הסיכוי לנסיון התאבדות. אלה שישנו פחות מ-8 שעות בלילה, היו בסיכון גבוה פי 3 לבצע נסיון אובדני, מאלה שישנו 8 שעות לפחות.
החוקרים עוד מצאו כי גם אלה הסובלים מסיוטי לילה נמצאים בסיכון גבוה לבצע נסיון אובדנות. מחצית מהנבדקים דיווחו על סיוטי לילה תכופים. מהמחקר עולה כי מתוכם, 75 אחוז נמצאים בסיכון למחשבות אובדניות מאלה שכמעט ואינם סובלים מחלומות בעתה.
ד"ר קסיאנצ'ן ליו מבית הספר לבריאות הציבור בסין, כתב במחקר המתפרסם בגליון החדש של כתב העת Sleep כי הממצאים מדגישים את חשיבות השינה במניעת התאבדות. בעוד מבוגרים זקוקים לשמונה שעות שינה בממוצע, ממליצים המומחים כי בני נוער העוברים תהליכי גדילה ושינויים הורמונליים מואצים ישנו תשע שעות לפחות בלילה.
שינה. 20% חשבו על התאבדות
באדיבות "חדשות המדע" ערוץ 8
מומלצים