עלו ברשת: סינכרון קבצים
מנוע אי-צ'ינג וגרף הביוריתמוס, העז של הצייר ראובן, בר אילן הפנורמית, מפצח הנשים, צעד לפנים, צעד לאחור, שש-בש עם ערס ועוד
החברה הישראלית GData, מקבוצת SeaSoft מציעה לגולשים פרטיים ולבתי עסק קטנים שירות חדש וחיוני, שעד כה היה נחלתם של ארגונים גדולים העושים שימוש בשרתים רבי עוצמה: סינכרון קבצים רב משתתפים.
השירות מאפשר לכמה משתמשים בנקודות שונות בעולם, ובמנותק מהסביבה הארגונית הסגורה, לבצע שינויים ותיקונים בקובץ אחד, ולהציג בכל עת את הקובץ המעודכן ביותר שנשמר.
כך מאפשר השירות שמירת מסמכים חשובים באזור נייטרלי, ובלי חשש ממצבי קריסה או גניבה של מחשבים, שמירה על גירסאות של הקבצים, שיתוף קבצים בין משתמשים מרוחקים העובדים על שרתים שונים ובסביבות סגורות, ואפילו מונעת התנגשויות כאשר שני משתמשים מעדכנים את אותו הקובץ במקביל. השירות מסופק תמורת תשלום דמי מנוי שנתיים, אולם החברה מציעה לכל גולש 50 מגהבייט אחסון בחינם, למשך 30 יום. נותנים לכם? קחו.
מנוע מיסטי
השוס הכי גדול של המדור השבוע הוא עמוד המנועים המיסטיים של "Mystic Age", אותו מפעילה חברה בשם "תאוס" לפיתוח כלים ושירותי מיחשוב מיסטיים מקוונים. האתר מעניק לכל גולש את הכלים לקבל ולנתח את נתוניו האישיים באופן בסיסי בשורה של תחומי מיסטיקה וניו אייג': נומרולוגיה, אי-צ'ינג, טארות, אסטרולוגיה ועוד. המנועים הבסיסיים הם גירסה רזה של תוכנות גדולות יותר, ש"תאוס" משווקת ומוכרת לאסטרולוגים ולעוסקים בתחום.
המנוע האסטרולוגי, למשל, יוצר מפת לידה מהנתונים הבסיסיים של הגולש. הפתיחה בקלפי טארות מציעה תשובות מורכבות (אם כי כלליות למדי) על שאלות ממוקדות ואישיות. אפשר גם לנסח שאלות במנוע האי-צ'ינג, ולקבל תשובות יפות, לנתח שמות במנוע הנומרולוגי, לחשב את מעמדכם היומי על גרף הביוריתמוס שלכם, ועוד. מי שלא נרתע מהתחום ימצא באתר האיכותי והמושקע הזה כתובת לבילוי שעות ארוכות של דיאלוגים עם רובוטים מיסטיים ומתוחכמים. האמת, גם מי שלא ממש בקטע יגלה שהוא נסחף במהירות לעניין.
אוניברסיטה ב-360 מעלות
כלי חדש ואטרקטיבי באתר הבית של אוניברסיטת בר אילן: מפה אינטראקטיבית ומושקעת במיוחד, המציגה 320 אתרים שונים בקמפוס, המפוזרים ב-70 בניינים שונים. המפה מספקת הסבר על כל אתר, ובנקודות המרכזיות משלבת גם צילומים פנורמיים ב-360 מעלות, בטכנולוגיית "Ipix של חברת "עין הנט".
הצייר ועיזה פזיזה
האתר החדש של מוזיאון בית ראובן מביא מידע רב על הצייר המנוח וציוריו, וכן על הפעילויות הרבות המתקיימות כיום בביתו, שלימים הפך למוזיאון עירוני לאמנות. האתר בנוי היטב, איכותי ואסתטי מאוד, אבל המדור המנצח הוא דווקא פינת הילדים, מעין סיור פלאשי בחדרי המוזיאון והסברים על פעילותו של הצייר ראובן רובין בהנחיית עיזה פזיזה לבנה, חמודה ומאוירת. על בניית האתר אחראית חברת EagleShade המצוינת, שבנתה אתרי ילדים רבים אחרים (בהם זה של ערוץ "הופ") וקטפה לא מעט שבחים ופרסים.
הקהילה עולה לרשת
סוף סוף עושה החברה למתנ"סים את המתבקש ומעלה לרשת אתר עצמאי, המשקף את פעילות המרכזים הקהילתיים שהיא מפעילה בכל הארץ. הצעד הזה מתבקש, משום שאין כמו הרשת להשלים את פעילותו של המרכז הפיזי, ולהעשיר ולשרת את הקהילה המחוברת אליו באמצעים נוספים פרט לחוגים ולהפעלות הילדים הרגילות. תמוה שעד כה איש בחברה למתנ"סים לא השכיל ליצור את הקשר המיידי והברור בין השניים.
ועדיין אין בשורה גדולה באתר החדש, משום שהוא אינו מהווה את שער הגלישה המתבקש של כל המרכזים הקהילתיים בארץ. הוא רחב מדי, כללי מדי, ובעיקר משעמם. פרט למידע כללי על תולדות החברה ופעילותה אין בו ערכים מוספים של ממש לגולשים, וחבל. בכוונת החברה להפעיל בעתיד אשכול פורומים במסגרת האתר, אולם על פי המוצהר, הפורומים יופנו לטובתם של אנשי המקצוע הפועלים במסגרת המתנ"סים, ולא ישמשו את הקהל הרחב.
כולם רוצים להיות לילה
שני אתרי בילויים חדשים מנסים ללכת בעקבות המודל שהעמיד "לילה" הוותיק והטוב, ולגזור קופון מהעניין העצום שמגלים הבליינים וחובבי המסיבות בתמונות של עצמם.
בייס - מביא מידע על מסיבות ואירועים, ומתמקד במועדוני חיפה והצפון. האתר איכותי למדי, וכולל אופציה להפעלת דף וגלריה אישיים לכל משתמש, מדריך גדול להכנת קוקטיילים, פורומים, כתבות והנחות, והרבה תמונות ממסיבות. מפעיל: רועי קל.
קלאבר-נט - הרבה מידע על מועדונים ומסיבות, הרבה גלריות של תמונות בליינים, גם מאירועים המוניים משנים קודמות, אולם לצד תכני הקלאבינג המתבקשים - יש גם דגש חזק על מוזיקה: מצעד השירים החדשים כולל קטעים לדוגמה, שאלות למומחה בענייני מוזיקה, וכתבות על תקליטנים. האתר מתהדר בשירות בלעדי: הורדת תמונות ישירות מהאתר אל צג הסלולרי.
קואליציית הג'ינגל
איזה יופי: מוטי דיכנה, יובל שפריר ורן שם טוב, שלושה מוזיקאים ותיקים, השיקו את "קואליציית הג'ינגל", אתר עצמאי שמציג את פעילות בית ההפקה שלהם, הנושא את אותו שם. השלושה מתמקדים בהפקת מוזיקה וג'ינגלים למטרות פרסום ומסחר, אך יוצרים גם פסי קול ואלבומים. האתר היפהפה של ה"קואליציה" מציג את תיק העבודות - סרטוני פרסום פופולריים - בממשק פלאשי מדליק.
טירונות נשים
"איזמיר", הכינוי המוזר שבחר לעצמו מפעילו המסתורי של "טירונות 69", מבקש להקנות לגברים כלים ושיטות להבנת המין הנשי, כאלה שיאפשרו להם להצליח יותר, לכבוש יותר, לגרום לנשים להתאהב בהם, ולקבל הרבה פחות סירובים. "איזמיר" טוען שבשום מסגרת חינוכית לא הניחו בידי הגברים כלים להבנת המין היפה, ועל כן הוא רוצה שלכולכם, בנים, יהיה מספיק ידע כדי לפתח לעצמכם פרק ב' בחיים, אבל הפעם על תקן קזנובה.
האתר מביא מאמרים וטיפים על טכניקות לפיתוח ההיכרות המקרית ברחוב לכדי תחילתה של מערכת יחסים, פיתוי, הכללים לפגישה הראשונה, הסברים על הרגלים נשיים, והרבה עצות ישירות, כמו זו: "כדי לפתות בחורה, אל תחמיא לה. תזמין אותה הביתה, תלטף אותה בעדינות ותנשק בצוואר. היא כבר תבין בעצמה". איזמיר מבטיח שאם לא תתעצלו, תלמדו, תתרגלו ותהיו מוכנים - השינוי בחייכם בוא יבוא. יאללה יאללה.
רוקדים ברשת
אחרי כ-20 שנות פעילות אינטנסיבית בכל הארץ משיק ירון מישר, אדם שהוא מותג בתחום ריקודי העם, אתר בסיסי ברשת, המציג את לוח האירועים והמרתונים לציבור הרוקדים, כתבות, הנחות לחברים ותכנים נוספים. עיצוב האתר חובבני למדי, ומשום מה, דווקא המאפיין החשוב
והמקורי ביותר שהוא מביא, מאגר הריקודים, הוצנע, ויש מקום להדגישו. המאגר מאפשר לכל רוקד למצוא את השיר והריקוד האהובים עליו מבין אלפים רבים. ניתן לחפש לפי שם היוצר, שנה, סוג ואפילו מילים מתוך השיר. בעתיד כל ריקוד במאגר יציג גם את צעדי הריקוד, מילות השיר והתווים, וניתן יהיה לרכוש אותו בדיסק או DVD.
הצחוקיה
צרור דאחקות, משחקוני פלאש וקשקושי רשת להעלאת המורל הלאומי. הפעם קצר מתמיד, באדיבות המחשב הקשיש והקורס של כותב המדור, שדאג לא להשאיר עקבות מההצעות הרבות ששלחתם עד כה. איתכם הסליחה.
שש-בש ערס - הנה משחקון ישן נושן, עוד מימי הפורטל המיתולוגי "נטקינג", שעקבות השנים לא פגעו במצחיקותו: אם לא יצא לכם לחוות משחק שש-בש סוער עם ערס טיפוסי, על כל התנועות והז'רגון האופייני המתלווה אליו, זו ההזדמנות שלכם. אזהרה: מאוד לא מתאים למי שלא אוהב לערב הורים. (שלח: עמית פל).
ימי ערוץ 1 - כתבנו בעבר על אתר סדרות העבר החביב והאיכותי של אפי לוי, אבל בזכות הקורא ליאור אבידב, שבנו לשם השבוע כדי לגלות את מאגר הווידאו שנוסף לו, ובו דוגמיות קצרות מהסדרות הכי שוות של שנות השבעים והשמונים, שפעם, כשהיינו ילדים, הדביקו לנו את הפרצוף למסך הערוץ היחיד במדינה. ויודעים מה? למרות ההייפ הנוסטלגי - לא מצאנו שום סיבה להתגעגע.
הדאחקות של בוריס - הנה מאגר בדיחות מושקעות בפלאש ובפוטושופ, הנושא את שמו של מפעיל האתר, אחד בוריס ג'ונסון. בים אנימציית השטויות שקשה להבין מדוע מישהו השקיע בהן את מיטב זמנו, יש גם הצחקות חביבות. (שלח: עמית פל).
ייתכן קושי בגלישה לחלק מהאתרים עקב עומס של גולשים.