אמון הציבור: הרוב לא סומך על מערכות הבריאות והחינוך
ממדד החוסן החברתי שנערך בחסות 'כנס שדרות' עולה: 66% לא סומכים על מערכת החינוך שתתמוך בהם במקרה הצורך. 57% לא סומכים על מערכת הבריאות. 20% מתקשים לעמוד בהחזרי המשכנתאות
ירידה באמון הציבור הישראלי במערכות המשק. 57% מהאוכלוסייה לא סומכים על מערכת הבריאות שתתמוך בהם במקרה הצורך, לעומת 48% בשנה שעברה. 66% מהאוכלוסייה לא סומכים על מערכת החינוך שתתמוך בהם במקרה הצורך, זאת לעומת 54% בשנה שעברה. כך עולה ממדד החוסן החברתי לשנת 2004, הנערך בחסות כנס שדרות לחברה ובשיתוף המכללה האקדמית ספיר, ציונות 2000 וג'ויינט ישראל.
מהסקר, שנערך על ידי מכון "ב.י. ולוסיל כהן" בקרב 584 נשאלים בגילאי 25-54 עולה, כי ברוב הנושאים שנבדקו השנה בהשוואה לשנה שעברה לא חל כל שיפור והם נותרו קשים כפי שהיו. בשאלת הערבות החברתית 38.7% מהנשאלים בכלל לא סומכים על כך שבישראל יעזרו להם ולמשפחתם בשעת הצורך, לעומת 27% שציינו זאת במדד 2003.
בשאלת הדיור, 12.2% בטוחים שאין באפשרותם להתגורר בתנאים מינימלים של דיור, לעומת 11.7% ב-2003. 20% מתקשים לעמוד בהחזרי המשכנתאות.
האלוף (מיל') עוזי דיין, יו"ר כנס שדרות לחברה, ציין כי "מטרת המדד לתת תמונת מצב חברתית כלכלית פעמיים בשנה. תקוותנו כי המדד ישפיע על הציבור בישראל ועל מקבלי החלטות לגבש סדר יום אזרחי ומדיניות חברתית-כלכלית המכוונת להגנה על הזכויות החברתיות ובתוך כך על הסדר הדמוקרטי".
מדד החוסן החברתי כולל שני סוגי אינפורמציה המודדים נגישות לזכויות חברתיות: הראשון, המשקף מבחינה סטטיסטית את תהליכי התרחבות אי השוויון החברתי, ברמת המקרו, והשני בנוי מהתנסויות סובייקטיביות ביחס לזכויות החברתיות השונות.
המדד יוצג בכנס שדרות, המאורגן על ידי מכללת ספיר, שייערך בתחילת נובמבר. הכנס נועד להעלות לסדר היום הציבורי סוגיות חברתיות, כמענה לשני הכנסים בהרצליה וקיסריה העוסקים בעסקים וביטחון. כוונת המארגנים להבליט באמצעות השיח הציבורי נושאים כואבים שנדחים הצידה.