נתניהו נותר לבד: לבנת וכץ חזרו בהם
החזית שגיבש השר נתניהו לקראת ההצבעה הגורלית על תוכנית ההתנתקות מתפוררת. לבנת חזרה בה מהאולטימטום ואמרה לשרון: "כשהתברר לי שאין רוב למהלך שהפך למחנאות, החלטתי שלא אהיה שותפה. זו לא היתה כוונתי". השר ישראל כץ מבהיר בשיחה עם ynet שלא היה שותף לשום אולטימטום: "לא רציתי לפגוע בנתניהו"
הסוף לחזית נתניהו: כאשר ישוב מחר לארץ שר האוצר, בנימין נתניהו, הוא יגלה שמקואליציית השרים שהתלכדה סביבו ערב ההצבעה הגורלית על תוכנית ההתנתקות לא נותר דבר. ראש הממשלה, אריאל שרון, נועד בבוקר (יום א') עם שרת החינוך, לימור לבנת, שחזרה בה מהאולטימטום. גם השר ישראל כץ חזר בו.
לבנת אמרה לראש הממשלה: "נכנסתי למהלך בידיים נקיות, מתוך אמונה שמשאל עם נועד להשאיר את הממשלה הזו על כנה עד סוף הקדנציה ולמנוע קרע במפלגה. כשהתברר לי שאין רוב למהלך שהפך למחנאות, החלטתי שלא אהיה שותפה. זו לא היתה כוונתי".
לבנת הסבירה כי מרגע שנכנס המרכיב הפוליטי (הודעת נתניהו כי יתמודד בליכוד נגד שרון), ומרגע שהתברר שהמהלך אינו אפשרי מבחינה פוליטית, משום שאין למשאל העם רוב בכנסת, החליטה לחזור בה. לבנת טילפנה לנתניהו והודיעה לו על כוונתה להיפגש עם ראש הממשלה. היא הביעה תקווה שגם הוא יחזור בו ויישאר בממשלה.
כבר ביום חמישי התבטאה שרת החינוך והביעה את מחאתה על הדברים של נתניהו בתקשורת, לפיהם בכוונתו להתמודד נגד שרון על ראשות הליכוד. לבנת גם הביעה תקווה כי הסתלקותו של יאסר ערפאת מהזירה הפוליטית-מדינית, תוביל לחידוש המשא ומתן עם הפלסטינים, ולחידוש ההדברות עם הפלסטינים.
השר ישראל כץ אמר ל-ynet: "לא הייתי שותף לשום אולטימטום. לא רציתי לפגוע בנתניהו באותו יום, כשהיו עליו מספיק התקפות, אז חיכיתי מספר ימים, ועכשיו אני מחדד זאת". כץ רומז לכך שנתניהו עשה טעות, לדעתו, בהכרזה על האולטימטום: "אולי יש נזק זמני תדמיתי. לא היה צריך לכרוך עניין עקרוני בעניין אישי, אך זה לא משנה את העובדה שנתניהו נתפס כיורש של שרון שבבוא היום יפנה את מקומו. אפעל למנוע את הפגיעה בו ואת דחיקתו".
לדברי כץ, "מי שחושב שניתן לקיים ממשלה בלי נתניהו, זו טעות מוחלטת, וזה יביא להפלת הממשלה. בכוונתי לפעול למנוע מצב שנתניהו לא יהיה בממשלה. זה מחייב את ראש הממשלה לא פחות ממנו למציאת פתרונות יצירתיים על-מנת לעשות זאת".
נתניהו עצמו שוהה בארה"ב, ואמור לשוב לישראל מחר בבוקר. מקורביו מסרו ל-ynet שמאז ההצבעה בכנסת, לא חל שינוי ולא היתה הידברות בינו לבין לשרון.
גורמים אחדים הביעו תמיהה על היעדרות נתניהו מהארץ לקראת הבאת התקציב לכנסת לקריאה ראשונה ביום רביעי. "אם נתניהו רוצה בטובת המדינה, כפי שהוא טוען, מדוע הוא לא פועל להשיג רוב לתקציב?".
בלשכת שרון אמרו גם כי לפי שעה, אם שר האוצר יבקש גם הוא לחזור בו מדבריו ו"לרדת מהעץ" - בכוונתם לסייע לו לעשות כן. "אף אחד לא יבקש מביבי לחזור בו, וגם לא נבקש ממנו להתנהג יפה, אבל אם הוא יעשה צעדים חיוביים כאלה - לא נתנגד. ניתן גם לו את הסולם הדרוש".
שרון ייפגש עם פרס לדון על אחדות
גורמים אחרים במערכת הפוליטית העריכו שנתניהו הציג את האולטימטום מתוך מחשבה שבהתמודדות על ראשות התנועה יש לו רוב על פני שרון. הם ציינו שאם נתניהו ירצה לרדת מעץ האולטימטום, יהיה עליו להשתמש באירועים שהתרחשו בימים האחרונים שלא היו רלוונטיים בעת מסירת ההודעה של נתניהו, בתוכם השפעת מצבו של ערפאת על תוכנית ההתנתקות, ואפשרות הפיכתה בעתיד לתוכנית דו-צדדית.
בסוף השבוע נפוצו פרסומים שונים לפיהם חלק מהמורדים חזרו בהם מהתנגדותם לשרון. ח"כ יחיאל חזן, אחד המורדים ששמו נקשר למהלך כזה, הודיע כי הוא ממשיך להתנגד לתוכנית ההתנתקות. על-פי ההודעה שפרסם חזן, "אני ממשיך להתנגד בתוקף לתוכנית ההתנתקות בשל הסכנות הביטחוניות הטמונות בה למדינת ישראל". חזן גם הבהיר כי הוא תומך בקיום משאל עם.
שרון צפוי להיפגש גם עם יו"ר האופוזיציה, ח"כ שמעון פרס, כדי לדון עמו באפשרות צירופה של העבודה לממשלת האחדות. ח"כ חיים רמון אמר ל-ynet: "נבהיר לשרון כי אנחנו מעוניינים שידחה את הנחת תקציב המדינה על שולחן הכנסת". רמון העריך כי שרון הבין שאין לו יכולת להמשיך לשלוט מבלי להכניס את העבודה לממשלה, אולם "הוא עדיין לא קיבל את ההחלטה הסופית בעניין הזה. את ההתנתקות צריך להוציא לפועל".
יו"ר סיעת העבודה, ח"כ דליה איציק, אמרה: "ששרון לא יחשוב שאנחנו בכיס שלו, ושאנחנו מובנים מאליו". איציק התייחסה לתקציב המדינה שיובא לקריאה ראשונה השבוע, והדגישה: "אם הוא מתכוון להביא את התקציב להצבעה בלי לדבר איתנו קודם עליו, שיישכח מתמיכתנו".