שתף קטע נבחר

 

האינתיפאדה: כל יהודי חמישי איבד חבר או קרוב

ממחקר שנערך באוניברסיטת חיפה עולה עוד כי כ-15 אחוז מהציבור היהודי היה עד לפיגוע וכי למעלה מרבע נמנעים מפעילויות, אנשים או מצבים שמזכירים להם פיגועים

כל אזרח יהודי חמישי בישראל איבד חבר או קרוב משפחה באירוע טרור או לחימה מאז פרוץ האינתיפאדה. כך עולה מתוצאות מחקר שערך המרכז לחקר הביטחון לאומי באוניברסיטת חיפה, שפורסמו היום (יום א').

 

על פי הממצאים, בקרב האוכלוסיה הערבית, דיווחו 11 אחוזים כי איבדו חבר או קרוב בפיגוע. עוד עולה מהמחקר כי כ-15 אחוז מהישראלים היו עדים לאירוע טרור או היה בקרבת מקום בו נהרגו או נפצעו אנשים.

 

המחקר מגלה עוד כי למעלה מרבע מאזרחי המדינה נמנעים מפעילויות ומצבים שמזכירים להם פיגועי טרור וכשני-שליש מרגישים כי מאז תחילת האינתיפאדה פחתה יכולת הממשלה להגן עליהם.

 

את המחקר ערכו פרופ' גבריאל בן-דור העומד בראש המרכז וד"ר דפנה קנטי-נסים, בספטמבר 2004. הסקר נערך באמצעות ראיונות טלפוניים, והוא כלל 1,613 משתתפים.

 

איבדו אמון ביכולת הממשלה להגן עליהם

 

14.5 אחוז מהציבור היהודי, כ-798 אלף בני אדם, דיווחו כי היו עדים לאירוע טרור או שהה באתר בו היו פצועים או הרוגים.

  

66 אחוז דיווחו שבעקבות האינתיפאדה, יש בהם פחות אמון לגבי יכולתה של הממשלה להגן עליהם. חוסר האמון של הנשים עומד על 72 אחוז והוא גבוה מזה של הגברים, כ-60 אחוז. תחושת הירידה באמון בקרב הציבור הערבי גבוהה (75 אחוז) מזו של הציבור היהודי (63 אחוז).

 

52 אחוז, כ-3.5 מיליון בני אדם, דיווחו שהם מרגישים פחות בשליטה על הגורמים המשפיעים על חייהם. 56 אחוז אמרו כי הם פסימיים לגבי שלומם ורווחת עתידם. בקרב הציבור היהודי, הביעו 54 אחוז פסימיות, לעומת 61 אחוז מהציבור הערבי שהביע פסימיות לגבי העתיד.

  

28 אחוז מהציבור בישראל דיווח כי הוא נמנע מפעילויות, אנשים או מצבים שמזכירים לו את פיגועי הטרור. ההימנעות מפעילות כזו בולטת בקרב האוכלוסיה הערבית (43 אחוז) בהשוואה לזו היהודית (22 אחוז); ובקרב נשים (32 אחוז) בהשוואה לגברים (24 אחוז).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
זירת הפיגוע בבאר שבע
צילום: איי פי
מומלצים