שתף קטע נבחר
 

מדריך: לראות את המחשב בטלוויזיה

אם אתם צופים בסרטים במחשב, אך לא מסתפקים במסך 17 אינץ' של המחשב, או מחזיקים בספריית שירי MP3 עשירה ולא מרוצים מאיכות רמקולים של המחשב - הכתבה הזו מיועדת לכם. כיצד לחבר את המחשב לטלוויזיה ולמערכת הסטריאו בכמה צעדים פשוטים

משתמשים רבים נוהגים לצפות בסרטים או להאזין למוזיקה באמצעות המחשב. אבל למה להסתפק במסך 17 אינץ' כשאפשר ליהנות מהסרט בטלוויזיה, ולמה להאזין לשירים אהובים ברמקולים סבירים במקום להתענג עליהם במערכת הסטריאו הסלונית? זהו, שאין סיבה. הנה מדריך לחיבור המחשב לטלוויזיה ולמערכת הסטריאו במספר צעדים פשוטים:

 

החומרים הדרושים:

 

  • מחשב עם מאיץ גרפי ויציאת S-Video (או TV-OUT).

  • טלוויזיה עם חיבורי RCA (או 21 פינים) לאודיו ווידאו, ותמיכה בערוץ AV.

  • מערכת סטריאו עם חיבורי RCA להתקן אודיו חיצוני (AUX).

  • כבלי RCA לאודיו, עם מחבר PL בקצהו.

  • כבל RCA לווידאו או מחבר 21 פינים (המכונה גם Scart).

 

אם לא קיבלתם את הכבלים והחיבורים הדרושים יחד עם הטלוויזיה, המערכת או המחשב, יש לגשת לחנות אלקטרוניקה או חומרי בניין הקרובה לביתכם ולבקשם. לרוב מדובר בהוצאה של כמה עשרות שקלים בלבד, ומרבית המוכרים, שמתמצאים בשטח עבודתם, ידעו בדיוק מה אתם צריכים.

 

חשוב לדעת, כי יש מגוון סוגים של כבלים שתוכלו לרכוש, החל מכבל סטנדרטי (מגיע עם מכשירי DVD) של שלושה חיבורי RCA משני הצדדים, כבל עם שלושה חיבורי RCA בצד אחד ומחבר 21 פין בצד השני, או כבל S-Video בצד אחד ושני RCA בצד השני.

 

מלבד אלו, ישנם כמובן גם מתאמים שונים, מחיבור RCA לחיבור PL, מחיבור 21 פין לחיבור RCA, מ-S-Video ל-21 פין או ל-RCA וכן הלאה. לאור זאת, כדאי להציץ קודם לרכישה עצמה בחיבורים ובשקעים שיש לכם במכשירים אותם אתם מעוניינים לחבר ולוודא בדיוק מה דרוש לכם. אם אתם לא בטוחים, שרטטו או צלמו את החיבורים שעל גבי הטלוויזיה, המחשב ומערכת הסטריאו וקחו אותם איתכם לחנות.

 

אופן ההכנה

 

1. חיבור יציאות הווידאו

 

ראשית, ודאו שיש לכם גישה נוחה לחלקו האחורי של המחשב, ושביכולתכם לראות ולהגיע לכל החיבורים המסתוריים ששוכנים בגבו. לאחר שעשיתם זאת, חפשו אחר כרטיס המסך שלכם, זה שאליו מחובר כבל שמנמן (בדרך כלל לבן), שקצהו האחד יוצא מהמסך, וקצהו השני מסתיים בחיבור גדול ומרובע, שצבעו (שוב, ברוב המקרים, אבל לא תמיד) כחול.

 


כרטיס מסך עם יציאת S-Video. משמאל החיבור למסך ומימין שקע S-Video

 

בצמוד לחיבור הסטנדרטי למסך, אמור להימצא חיבור ה-S-Video (או TV-OUT אצל יצרנים מסוימים). השקע המדובר עגול, קטן וצבעו צהוב. שימו לב שהחיבור נמצא בסמוך לחיבור המסך, ולא בחלקו העליון של המארז, שם ממוקמים חיבורי ה-PS2, הזהים ל-S-Video כמעט לגמרי, אך מסומנים בצבע סגול וירוק.

 

לאחר שאותר החיבור המתאים, יש לחבר אליו את הכבל המתאים, שנראה בדיוק כמוהו, אבל הפוך. כלומר, במקום חמישה נקבים - בסופו של הכבל תמצאו חמישה פינים, שצריכים להתאים בדיוק. תקעו את הכבל בעדינות, וודאו שהוא מחובר היטב, בכדי לקבל שידור חלק ונטול הפרעות.

 

שימו לב לכך שחיבורי S-Video סטנדרטיים אמנם כוללים חמישה שקעים ופינים, אולם עשויים לכלול גם שבעה או תשעה, ולכן יש לוודא, בטרם רוכשים את הכבל בחנות, שאין צורך במתאם כלשהו.

 


חיבור S-Video. לא תמיד כולל חמישה פינים

 

2. חיבור יציאות האודיו

 

כעת ניגש לחיבורי הסאונד: חפשו באחורי המחשב כרטיס שעליו לפחות שלושה חורים צבעוניים: ירוק, כחול ואדום (הסדר עשוי להשתנות), הזהים בצורתם לחיבורים הקיימים בנגן MP3 נייד או דיסקמן, ואליהם מתחברת האוזניה. אל אחד מהם, הירוק, אמורים להיות מחוברים רמקולים, ואצל חלקכם יהיה חיבור נוסף, בשקע האדום, ששייך למיקרופון.

 


כרטיס קול. השקע הירוק מיועד לחיבור לרמקולים או מערכת סטריאו

 

כדי להאזין למוזיקה מהמערכת, עליכם לנתק את הרמקולים של המחשב, ולחבר במקומם את מחבר ה-PL (כמו חיבור לאוזניה), שבקצה הכבל היוצא ממנו נמצאים שני מחברי RCA.

 


חיבור RCA ל-PL. מיועד לחיבור בין כרטיס הקול למערכת סטריאו

 

זהו זה, את החיבורים למחשב גמרנו, וכעת נפנה אל שני המכשירים האחרים. כעת מותר לסובב את המחשב בחזרה למקומו, אך ליתר בטחון, בכדי לחסוך עבודה מיותרת, חכו עוד רגע עם צחצוח הבית, וודאו שהכל עובד כשורה.

 

3. חיבור כבלי הווידאו והאודיו לטלוויזיה

 

זוכרים את הכבל מסעיף 1, ההוא שבקצהו האחד נמצא ה-S-Video, הסמוך לכרטיס המסך? יופי. איחזו אותו בידכם, ועקבו אחריו עד סופו, שם תמצאו חיבורי RCA (זכר) או חיבור 21 פינים (Scart בשפה מקצועית), רבוע ומסורבל למראה. את סוג הכבל קובעת הטלוויזיה. 

 


חיבור 21 פין או Scart. מתחבר למכשיר הטלוויזיה 

 

אם התמזל מזלכם ויש לכם מכשיר חדש, הוא בוודאי כולל שלושה שקעי RCA, אדום, לבן וצהוב - לאודיו (שני שקעים בשביל לשמוע בסטריאו) ולווידאו (הצהוב כמובן, כמו במחשב). אם הטלוויזיה שלכם ישנה יותר, בוודאי תמצאו בה רק שקע 21 פינים, הטמון אי שם בגבה, ויאלץ אתכם לפנות מקום ולגשת לצידה האחורי (בזהירות, ורק כשהיא מכובה!).

 

את החיבור שמצאתם בקצה הכבל המדובר, חברו אל השקעים המתאימים בטלוויזיה. לא לשכוח שהצהוב מיועד לשידור הווידאו, כלומר התמונות מהמחשב, והאדום והלבן, להעברת אודיו מהמחשב אל הטלוויזיה. אם אתם ממשיכים איתנו הלאה במדריך, ורוצים להאזין למוזיקה הממוחשבת דרך המערכת - חברו רק את תקע ה-RCA הצהוב למקומו, ואת שני אחיו עזבו במנוחה.

 


כבל RCA. הצהוב משמש לשידור וידאו, והאחרים לאודיו 

 

הצעד הבא הוא להפעיל את הטלוויזיה ולבחור בערוץ AV.

 

כעת הגיע הזמן להטריד את מערכת הסטריאו. גשו אליה וסובבו גם אותה, בכדי לגלות את החיבורים שבצידה האחורי.

 

4. חיבור כבלי האודיו למערכת

 

כעת הגענו כמעט אל סופו של המדריך, ונותר לנו החלק הקל ביותר. כל מערכת סטריאו - החל מזו הפשוטה שקניתם ב-200 דולר בדיוטי פרי, ועד למגבר דולבי סראונד 5.1 המשוכלל ביותר - כוללת חיבורי RCA להתקן חיצוני. הדבר היחיד שמשתנה הוא המיקום. אם מדובר באפשרות השניה, ואתם אכן בעליו של מגבר רק חיבורים - מומלץ להיעזר בחוברת ההפעלה שלו, בכדי לאתר את השקעים המתאימים.

 

אם טרם שידרגתם את המערכת הפושטית לקולנוע ביתי, תוכלו למצוא בחלקה האחורי שני שקעי RCA. אחד אדום ואחד לבן כמובן, שאליהן מחברים את אותו כבל PL מסעיף 2, זה שיוצא מכרטיס הקול שלכם, והחליף את הרמקולים של המחשב.

 

לאחר שתקעתם את הכבלים טוב טוב בשקע, הפעילו את המערכת, וכוונו אותה לפונקציית AUX. אם הכל בסדר, ברגע שתפעילו את המחשב, תוכלו לשמוע את המוזיקה משובבת האוזן של Windows מתנגנת לה בצליל היקפי ועשיר ברחבי הבית, ישירות ממערכת הסטריאו שלכם.

 

5. ההגדרות במחשב

 

ועכשיו המחשב. הפעילו אותו כרגיל, כאילו לא סיימתם הרגע לחבר אותו אל שארית הסלון, ולעבוד על העולם. כש-Windows עולה באופן מלא, הקליקו קליק ימני על שולחן העבודה, ובחרו ב-Properties. בחלונית שנפתחת, לחצו על לשונית Settings, שבה מבצעים את השינוי.

 

כעת לחצו על כפתור Advanced, ובחלונית שנפתחת אתרו את ההגדרות המתקדמות של כרטיס המסך. במקרה שלנו (ראו תמונה מימין) מדובר בכרטיס מסך של S3, ולכן הדוגמה עשויה לא להתאים לבעלי כרטיס מסך של ATI או nVidia למשל. המכנה המשותף לכל הכרטיסים הוא שבלשונית המתאימה תמצאו תמונה דומה לזו המוצגת: איורים של מסך מחשב ומסך טלוויזיה, שביניהם מתבצע המעבר של התצוגה הפעילה.

 

לאחר שאיתרם את החלון המתאים, פשוט ביחרו במסך הטלוויזיה, והתצוגה שראיתם על מסך המחשב אמורה, לאחר לחיצה על OK או Apply, להיות מוצגת על מסך הטלוויזיה בצורה מטושטשת מעט, אך תקינה. אם לא - המשיכו לסעיף הבא, בו מפורטים צעדים משלימים, שבראשם ביצוע עדכון למנהל ההתקן של כרטיס המסך.

 

6. מחשבים ניידים ותקלות נפוצות

 

אגב, אם המחשב שלכם אינו שולחני, אלא נייד, התהליך קל יותר, מאחר והחיבור נגיש יותר, ומנהלי ההתקן כבר אמורים לתמוך במעבר בין התצוגות. במחשב נייד, חפשו אחר שקע עגול וצהבהב, שבמרכזו חמישה נקבים קטנים, זוהי יציאת ה-S-Video שלכם, ואליה יש לחבר את הכבל שיתחבר לטלוויזיה. חיבור האודיו זהה למחשב שולחני.

 

מבחינת המעבר בין מסך המחשב למסך הטלוויזיה, בניגוד למקלדות סטנדרטיות ,במחשבים הניידים מקצים היצרנים מקש מיוחד למעבר בין המסכים, כשכל חברה ממקמת אותו בנקודה אחרת על פני המקלדת. לרוב אפשר לזהותו על פי האייקון שעליו, ציור של מסך צבוע ומסך ריק עם קו אלכסוני ביניהם. לחיצה על המקש תחסוך את שלב 5 במדריך שלנו.

 

אם לאחר שביצעתם את כל הצעדים המתוארים כאן, ובכל זאת אינכם מצליחים לראות את המחשב בטלוויזיה או לשמוע מוזיקה המשודרת ממנו במערכת הסטריאו, בידקו שוב את החיבורים בשני הצדדים (נדוש אבל עוזר), ודאו שהטלוויזיה פועלת על ערוץ ה-AV, והמערכת מכוונת לקלוט שידורים מ-AUX. אם הכל מחובר כשורה, נסו להפעיל מחדש את המחשב. אם גם זה לא מציל אתכם, נסו לעדכן את מנהל ההתקן של כרטיס המסך, לנו זה עזר לקבל שידור צבעוני במקום שחור-לבן. אם למרות הכל משהו השתבש בדרך נסו להיעזר במידע המצורף בתגובות או פנו לפורום התמיכה הטכנית שלנו, שם ישמחו לעזור לכם.

 

שימו לב שישנם יצרנים שונים שמציעים לחסוך לכם את התהליך הזה (שבפעם השלישית שתעשו אותו כבר יקח לכם בדיוק חמש דקות), ומשווקים התקנים לחיבור אלחוטי של המחשב לטלוויזיה ולמערכת, המאפשרים גם להציב את הטלוויזיה והמחשב בשני חדרים נפרדים. לפני הרכישה מומלץ לחפש את שם המוצר במנועי חיפוש ולקרוא מה אומרים עליו בפורומים המקצועיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למה לא לראות סרטים מהמחשב בטלוויזיה
הגדרת התצוגה
התצוגה הפעילה
מומלצים