כתבת ה-BBC: בכיתי למראה ערפאת
מאות מאזינים של רדיו 4 של ה-BBC הציפו את המערכת בטלפונים, לאחר שכתבת הרשת, ברברה פלאט, הודתה : "בכיתי בעת שהמסוק, ובו האיש הקשיש והשברירי, המריא מהמוקטעה". מנהל לשכת העיתונות הממשלתית, דני סימן: "זו דוגמה מוחשית לחוסר האיזון של רשת ה-BBC"
רשת ה-BBC ניצבת שוב בעין הסערה בשל דיווחיה מהמזרח התיכון. לסערה התורנית אחראית כתבת הרשת, ברברה פלאט, שאמרה ש"הזילה דמעה" למראה המסוק שהמריא מהמוקטעה, ובו ערפאת.
ה"סאן" הבריטי וה"סנדיי טלגרף" מדווחים הבוקר (יום א') שמאזינים רבים הציפו בסוף השבוע את מערכת ה-BBC וזעמו על "הדיווח המוטה".
פלאט הודתה בשידור ברדיו 4 של BBC: "בעת שהמסוק, ובו האיש הקשיש והשברירי, המריא מעל הריסות המוקטעה התחלתי לבכות". מיד אחר כך הודתה בשידור ב"רגשות האמביוולנטיים" שלה כלפי האלימות, שהם אחת ממגרעותיה.
בעמוד הדעות של הטלגרף נכתב: "פרץ הרגשות של הגברת פלאט הוא הביטוי הגלוי ביותר להטייה הפרו-פלסטינית בדיווחי ה-BBC. כארגון שפועל מכספי ציבור, חשוב שייזכור שהוא אינו מקבל תקציב רק עבור אחד הצדדים".
מנהלי הרשת הודו שקיבלו מאות טלפונים נזעמים. הדובר הודה בשיחה עם ה"סאן": "מספר היבטים של דיווח זה לא נשקלו על ידינו כראוי".
מנהל לשכת העיתונות הממשלתית, דני סימן, הגיב בשיחה עם ynet: "זו דוגמה מוחשית לבעיה שישראל מתמודדת עמה כבר שנים - חוסר האיזון של רשת ה-BBC. הנזק שנגרם מדיווחים כאלה גדול יותר עבור ה-BBC". לדברי סימן, "רשת ה-BBC מעולם לא הציגה רגשות כאלה כלפי קורבנותיו של ערפאת".
גורמים מדיניים בירושלים אמרו בתגובה: "מדובר בדיווח פתטי לחלוטין. מיליוני אנשים בכו גם על קברו של סטאלין, שהיה רוצח ההמונים מס' 2 אחרי היטלר. מדובר בסך-הכל במותו של הטרוריסט הזקן ביותר במאה ה-21. אף אחד לא האשים את העיתונות הזרה באובייקטיביות יתרה בסיקורו של ערפאת".
אין זו הפעם הראשונה שבה מתעוררת מחלוקת סביב שידורי הרשת. ביולי אשתקד הורו משרד החוץ ולשכת העיתונות הממשלתית לדוברים ישראלים רשמיים לא להתראיין ל-BBC. ההוראה ניתנה בעקבות תוכנית של הרשת שעסקה בפרוייקט הגרעין הישראלי והשוותה בין ישראל לעיראק.