שתף קטע נבחר
 

בתאבון: ארבה בחלב קוקוס

בעקבות נחילי הארבה שפשטו על דרום הארץ, הכין ראש מועצת רמת-נגב, ארבה בחלב קוקוס לעובדים התאילנדים שגרים ועובדים בתחומי המועצה. "מדובר בחרק כשר שגם יהודים יכולים לטעום", הוא ממליץ. אם תמיד חלמתם, ומעולם לא היה באפשרותכם, זה הזמן לטעום ארבה. ויש מתכון כמובן

נחילי הארבה שפשטו אתמול על גידולים ושדות בדרום, עוררו בהלה גדולה בקרב תושבי האזור, ושמחה רבה אצל העובדים הזרים הרבים ממוצא תאילנדי שמעבדים את אותם שדות. מרבית העובדים החקלאיים מתאילנד מגיעים מהמחוז הצפון מזרחי של תאילנד שנקרא איסאן. איסאן הוא המחוז העני ביותר בתאילנד, וחלק גדול מתושביו משתייכים למיעוטים אתניים שבטיים. בקרב אותם שבטים, מקובל מאוד לאכול חרקים מסוימים, והם נחשבים מעדן מבוקש.

 

גם ברחובות בנגקוק ניתן למצוא דוכני מזון שמוכרים חגבים, תולעי עץ ואפילו עקרבים. את החרקים מטגנים בשמן עמוק והם נאכלים כמו פיצוחים. ראש מועצת רמת נגב, שמוליק ריפמן שמוכר בזכות היותו טבח חובב, הכין לאותם עובדים ארבה ברוטב קוקוס, מתכון שנוצר בהשראת המטבח התאילנדי.

 

"הארבה כשר לחלוטין, החלטתי להכין להם מתכון שישפר את טעמו של החגב", אומר ריפמן ל- ynet. הנועזים מביניכם שגרים בדרום הארץ יוכלו לנסות את המתכון. כאמור, גם שומרי הכשרות יכולים לאכול ארבה, למרות שעדיין אין תשובה ברורה לשאלה האם נחילי הארבה הספציפיים שפשטו על הדרום, הם אכן כשרים.

 

 

 

ארבה בחלב קוקוס 

 

המצרכים:

1 ק"ג ארבה

2 כפות שמן זית

2 בצלים ירוקים, קצוצים

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר על פומפיה

1 קופסה חלב קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את החגבים ומשפדים אותם על שיפודי העץ.
  2. צולים אותם על הגריל במשך 3 דקות משני הצדדים. לחילופין ניתן להקפיץ אותם במחבת מעט מושמנת, ורק אז לשפדם. מניחים את השיפודים בצד.
  3. מחממים שתי כפות שמן זית בסיר קטן. מוסיפים את הבצל ירוק, השום, והגינג'ר ומקפיצים כ 3-4 דקות. ממליחים ומפלפלים.
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה.
  5. בהגשה, מסדרים את השיפודים על צלחת, יוצקים מעליהם את הרוטב ומקשטים עם מעט בצל ירוק קצוץ. מגישים לצד אורז לבן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גילי סופר
שמחה גדולה לפועלים התאילנדים
צילום: גילי סופר
צילום: ערוץ 2
אפשר גם לטגן
צילום: ערוץ 2
מומלצים