שתף קטע נבחר

 

באדיר: "ההמנון לא עבורי, אלא עבור היהודים"

שחקן הנבחרת היה אורח בכנס בנושא אלימות וגזענות בכדורגל. ההתאחדות והיועץ המשפטי לממשלה מעוניינים להפסיק משחקים בהם ישמעו קריאות גזעניות. שרת הספורט, לימור לבנת: "שחקני הכדורגל חייבים לעמוד בראש הקמפיין"

ההתאחדות לכדורגל והקרן החדשה לישראל קיימו היום כנס למניעת האלימות והגזענות במגרשי הכדורגל, בשיתוף נציגים מההתאחדות האנגלית. בין הנוכחים בפאנל, אותו הינחה אבי מלר מערוץ הספורט, היו מפכ"ל המשטרה לשעבר, שלמה אהרונישקי, ח"כ אבשלום וילן, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד מלכיאל בלס.

 

שרת החינוך התרבות והספורט, לימור לבנת, שהשתתפה אף היא בכנס, אמרה: "שחקני הכדורגל הם אלו שחייבים לעמוד בראש הקמפיין נגד הגזענות. המונח ספורטיבי משמעו יחס של כבוד ליריב, גזענות היא ההפך הגמור מכך".

 


איצ'ה מנחם (משמאל) ומשתתפי הכנס למניעת אלימות (אורי אילון)

 

מספר שחקנים השתתפו גם הם בכנס, ביניהם ג'ובאני רוסו, וואליד באדיר וליאור אסולין. באדיר התייחס לשאלת ההמנון הלאומי כשחקן ערבי בנבחרת ישראל וחזר על דברים שכבר השמיע בעבר: "ההמנון הוא לא עבורי, אלא עבור היהודים. 5אם ישימו בו שני משפטים במתייחסים לערבים, אני אשיר אותו גם עוד חמישים שנה". על הקהל הגזעני שמקלל אותו במשחקי הליגה אמר: "שהמקללים יישארו בבית וילמדו איך להתנהג ואז יבואו למגרשים".

 


באדיר בנבחרת. לא מרגיש שההמנון מדבר אליו (צילום - ראובן שוורץ)

 

אסולין, ששיחק בשנה שעברה בסכנין והגיע העונה לבית"ר ירושלים, סיפר על החום שקיבל בקבוצה מהמגזר הערבי ועל העובדה שאף פעם לא הרגיש שם שונה. על הקהל של בית"ר אמר: "בשנה שעברה בית"ר היתה במקום הראשון במדד הגזענות, היום היא במקום השמיני כך שרואים שיפור ניכר. אני מקווה שהגזענות תעלם".

 

מנכ"ל ההתאחדות הבריטית, דייויד דייויס, אמר לתקשורת הישראלית: "אני מקווה שבאנגליה אנחנו מתקדמים במאבק נגד הגזענות והאלימות במגרשים. לא באנו הנה כדי להגיד שאפשר במטה קסמים להעלים את התופעה, אבל אפשר להתבסס על הניסיון שלנו אם הוא רלוונטי לישראל. אני חושב שהצעד הראשון הוא לזהות את התופעה כבעיה, ואני יכול לומר שבישראל, על-פי מה שאני רואה היום, בהחלט מזהים את זה כבעיה".

 

ח"כ וילן: "הגרוטסקה הגדולה ביותר היא שאתמול עשינו טקס לפני המשחק מול מכבי חיפה ומכבי תל-אביב, שנועד למניעת אלימות, והיום ראינו בעיתון את התמונות על הקרבות אתמול בין מחנות האוהדים. אנחנו חייבים לפעול לפני שיהיה פה אסון עם הרוגים ולא אחריו. עד היום לא נבנה פה אלמנט ההרתעה". יו"ר ההתאחדות איצ'ה מנחם התייחס לצורך לשלב את הגופים השונים כדי למנוע את האלימות ואמר: "ביחד נבעט את האלימות והגזענות מהמגרשים".

 

עו"ד בלס חשף בכנס יוזמה משותפת יחד עם ההתאחדות לכדורגל בישראל לפיה שופטי הכדורגל יפסיקו משחקים בכל מקרה של ביטויים גזעניים מצד האוהדים "מבחינתנו אלפי אוהדים צועקים 'מוות לערבים' או נוהמים לעבר שחקן שחור משולים לאלפי פחיות הנזרקות לעבר המגרש. בתנאים כאלו אי אפשר לשחק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים