שתף קטע נבחר
 

שני מרקים ותבשיל

בחוץ כבר סוער וגשום ופתאום מתחשק לאכול מאכלים כבדים ומשביעים שיחממו אותנו. מצד שני, לא תמיד יש כוח לעמוד ולבשל זמן רב. שלושה מתכונים חורפיים וקלים להכנה

מרק חומוס ובשר 

 מתוך חוברת המתכונים של חברת 'סנפרוסט'

 

החומרים (10-8 מנות):

1 שקית (800 גר') גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים

1 כוס בצל קצוץ

1/4 כוס שמן

4 שיני שום כתושות

4 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים

1 כפית עלי טימין

1 ק"ג בשר בקר (כתף) חתוך לקוביות

4 עצמות מח

3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

12 כוסות מים רותחים

1 פלפל חריף קצוץ

2 כפות אבקת מרק עוף

מלח, פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

1/2 כוס מיץ לימון טרי

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל מספר דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
  2. מוסיפים את הסלרי, הטימין וקוביות הבשר ומטגנים את הבשר מכל צדדיו כ- 5 דקות תוך ערבוב.
  3. . מוסיפים חומוס, עצמות עגבניות, מים, פלפל חריף, אבקת מרק ותבלינים, מביאים לרתיחה, מכנסים ומנמיכים את הלהבה.
  4. מבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך. 
  5. לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב ומפזרים למעלה את הפטרוזיליה.

 

 

מרק בטטות

מתכון של מסעדת "פרידה"

  

מצרכים (6 מנות):

 

4 בטטות גדולות, קלופות

2 גזרים קלופים

3 תפו"א לבנים קלופים

2 כוסות שמנת מתוקה

70 גרם חמאה

2 כפות אבקת מרק עוף

1/2 כוס יין לבן

1/2 כף טימין טרי קצוץ דק

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה, הבטטות והגזרים לרבעים ומניחים בסיר מתאים. מוסיפים שלוש כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  2. מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומוסיפים את השמנת, החמאה, היין והתבלינים.
  3. מבשלים במשך חצי שעה עד שהירקות רכים. נזהרים שלא להרתיח את המרק.
  4. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון, מחזירים ללהבה, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. 

 

 

תבשיל פול וכבדי עוף

מתוך חוברת המתכונים של חברת 'סנפרוסט'

  

החומרים (8-6 מנות):

 

1/2 שקית (400 גרם) פול מוקפא

2 כוסות בצל קצוץ

7 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כפית עלי טימין

500 גרם כבדי עוף טריים חצויים

פפריקה מתוקה

כמון

כורכום

מלח

פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הפול בסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, מבשלים 10 דקות ומסננים.
  2. מחממים 4 כפות שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפול והטימין ומתבלים. מעבירים לקערה.
  3. באותה מחבת מחממים 3 כפות שמן, מקפיצים את הכבד קלות (יש להימנע מטיגון ממושך כדי למנוע התייבשות) ומוסיפים את תערובת הפול.

 

  • מגישים את התבשיל על מצע אורז לבן.
  • ניתן לקשט עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
פול ירוק - לא קפוא
צילום: סי די בנק
מומלצים