שתף קטע נבחר

 

משרד החינוך הורה לאסור השימוש בטלאי כתום

בעקבות הפרסום ב-ynet, לפיו מנהלי בתי ספר לא מנעו מתלמידים רבים לענוד את הטלאי הכתום הודיע משרד החינוך: "הנחינו את מנהלי המחוזות להורות למנהלי בתי הספר לאסור את השימוש בטלאי, שמהווה סמל של הטרגדיה האנושית לדורותיה - של שואת העם היהודי והשמדתו"

טלאי חינוכי? משרד החינוך הורה הערב (יום ד') לכל מנהלי בתי הספר לאסור את השימוש ב"טלאי הכתום". ההודעה פורסמה לאחר שהיום נחשף ב-ynet שמשרד החינוך ומנהלי בתי הספר לא מנעו מתלמידים בגוש קטיף למחות ולהגיע עם טלאי כתום לבתי הספר. 

 

בהודעת משרד החינוך נאמר: "המשרד רואה בחומרה ומוקיע את השימוש בטלאי הכתום שהנו סמל של שואת העם היהודי. מעבר להנחיות הקבע של משרד החינוך, אשר אוסרות לערב את תלמידי בתי הספר בפעילות פוליטית, רואה המשרד בחומרה את הניסיון הבוטה להשתמש בטלאי הכתום שהנו סמל לשואת העם היהודי.

 

המשרד רואה בחומרה את השימוש שעושים בתלמידי בתי הספר בוויכוח הפוליטי, ועל אחת כמה וכמה בשימוש בסמל השואה. הניסיון להשוות בין סמל זה לאירועי ההתנתקות הוא חמור ומגמד את הטרגדיה של העם היהודי ועומד בניגוד להשקפות החינוכיות והנחלת מורשת השואה.

 

המשרד הנחה את מנהלי המחוזות להורות למנהלי בתי הספר לאסור את השימוש בטלאי, אשר מהווה סמל של הטרגדיה האנושית לדורותיה - של שואת העם היהודי והשמדתו".

 

תלמידים רבים נשלחו עם הטלאי לבתי הספר

 

בימים האחרונים גייסו מתנגדי תוכנית ההתנתקות ברצועה את זיכרון השואה והחלו לענוד טלאי כתום. תלמידים רבים נשלחו עם הטלאי לבתי הספר, ענדו אותו במשך היום ואף הצטלמו איתו באמצעי התקשורת השונים. זאת, למרות שמשרד החינוך אוסר באופן רשמי על הכנסת פעילות פוליטית לבתי הספר.

 

כך למשל נעשה שוב ושוב בנושא הסרבנות מן השמאל לשרת בשטחים, כמו לפני כחודשיים בבית הספר "אנקורי" באשדוד: מנכ"לית משרד החינוך הורתה לבטל עימות מתוכנן בין טייסים מחיל האוויר לטייסים שחתמו על מכתב הסרבנים. רונית תירוש הסבירה: "אין לתת במה לסרבנים במערכת החינוך. המשרד מגנה את תופעת הסרבנות ורואה בה מעשה בלתי חינוכי ממדרגה ראשונה ופוסל מכל וכל מתן במה למי שמקדם ומעודד אותה".

 

מדוע בחר משרד החינוך שלא להתערב בתחילה? במשרד החינוך לא סיפקו תשובות והשיבו לאקונית ל-ynet כי "נושא זה מרוענן באופן תקופתי בחוזר מנכ"ל ובהנחיות הנהלת המשרד".

 

זאת ועוד: בבתי הספר בגוש קטיף משוחחים המורים עם התלמידים באופן חופשי על תוכנית ההתנתקות ועל ראש הממשלה, אריאל שרון. מספרת תחיה שלוה, בת 12, הלומדת בגוש: "מדברים איתנו בבית הספר על תוכנית ההתנתקות, בעיקר כשיש הפגנות. יש לנו מדי פעם דיונים בכיתה שבהם אנחנו משוחחים על המצב ועל כך שאריאל שרון עזר להקים את גוש קטיף וכעת הוא מדבר על התנתקות".

 

אמה אסתי, תושבת נווה דקלים, מוסיפה: "לגבי הטלאי הכתום בכיתות ומעורבות התלמידים בנושאים הפוליטיים - אין דבר יותר בריא מזה שילד נלחם על הבית שלו".

 

על-פי נתוני משרד החינוך, בגוש קטיף ישנם תשעה בתי ספר, 31 כיתות גן ו-44 כיתות מעוני יום. בבתי הספר לומדים כ-1698 תלמידים. לדברי מרדכי (מוכי) בטר, מנהל אגף החינוך במועצה האיזורית חוף עזה, "אנחנו מקבלים סיוע ממשרד החינוך בנושא חרדות ופחדים בלבד. בנושא ההתנתקות שנינו לא משתפים פעולה".

 

חבר הכנסת אופיר פינס (עבודה) אמר בעקבות התעלמות משרד החינוך מפרשת "הטלאי הכתום" כי "במקום למנוע את השימוש הציני שעושים הורים בילדיהם, בוחר משרד החינוך לעצום עיניו אל מול מעשה בלתי חינוכי בעליל שפוגע בזכרם של קורבנות השואה. אם רוצה משרד החינוך באמת ובתמים למלא את ייעודו החינוכי, עליו למנוע את המשכה של התופעה ולקיים שיעורים מיוחדים להפנמת ערך זיכרון השואה באותם בתי ספר.

 

"טוב יעשו הוריהם של אותם ילדים אם יחדלו להשתמש בהם למטרותיהם הפוליטיות וילמדו אותם את לקחי השואה ולא כיצד לפגוע בזכר קורבנותיה".


פורסם לראשונה 22/12/2004 13:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
ילדים עם הטלאי הכתום
צילום: איי אף פי
צילום: איי אף פי
מחאת הטלאי הכתום
צילום: איי אף פי
צילום: צביקה טישלר
לבנת. מרעננים
צילום: צביקה טישלר
מומלצים