שתף קטע נבחר

 

"מהפך צעירים" בעבודה: פינס והרצוג בראש

חילופי דורות בצמרת מפלגת העבודה: חברי המרכז קבעו כי הח"כים פינס והרצוג יבחרו ראשונים את התיקים בממשלת שרון החדשה. השרים הנוספים, לפי הסדר: בן אליעזר, איציק, שמחון, וילנאי ורמון. נשארו בחוץ: סנה, תמיר, שוחט, יתום ומצנע. פינס: קפצתי שתי כיתות. הרצוג: הקולקטיב רוצה לראות נבחרת רעננה. פואד: אני עומד בראש הגוורדיה הישנה

מהפך בעבודה: חברי מרכז המפלגה בחרו אתמול (ה') את הדור הבא. הח"כים פינס והרצוג יבחרו ראשונים את התיקים בממשלת שרון החדשה. אחריהם לפי הסדר: בן אליעזר, איציק, שמחון, וילנאי ורמון. המפסידים הגדולים שנותרו ללא כיסא: הח"כים עמרם מצנע, אברהם שוחט, יולי תמיר, דני יתום ואפרים סנה.

 

לסגני שרים בחרו חברי מרכז העבודה את הח"כים אורית נוקד ואלי בן מנחם.

 

בעבודה מעריכים כי הצעירים - פינס והרצוג - לא יהססו ויקחו את התיקים הבכירים פנים, שיכון או תשתיות. בן אליעזר יקבל את התיק שיתפנה. על פי בורסת ההערכות איציק תכהן כשרת התקשורת ושמחון יכהן כשר לאיכות הסביבה.

 

ח"כ וילנאי, שרואה עצמו כמועמד בכיר לראשות העבודה, ספג הפסד צורב ויכהן ככל הנראה כשר בלי תיק בממשלה. בתגובה לתוצאות אמר וילנאי: "אני מברך על ההנהגה המחודשת שתקדם את העבודה ותביא את המהפך בבחירת יושב ראש המפלגה". גורמים בסביבתו של וילנאי אמרו כי "כולם עבדו חזק נגדנו. הלכו לנו על הראש, אבל זה לא מוריד מהנחישות שלנו להגיע לצמרת".

 

ח"כ בן אליעזר אמר בתגובה לתוצאות: "אני במקום השלישי, אבל עומד בראש הגוורדיה הישנה".

צילום: מיכאל קרמר

  

פינס: קפצתי כיתות

 

ח"כ פינס, שנבחר במקום הראשון, אמר: "לומר את האמת, אני מאוד נרגש כי כשאני הלכתי להתמודדות הזו אמרתי לכם שאני מרגיש בשל לכהן מטעמכם כשר בממשלת ישראל". 

 

לדבריו, "אני בסך הכל ביקשתי לעלות כיתה אבל אתם החלטתם שאני כנראה עולה שתי כיתות. תודה לכם על האמון. אשרת אתכם בממשלת ישראל כפי ששירתתי אתכם בכנסת ישראל. יש עתיד למפלגת העבודה". עוד לפני הדיווחים על ניצחונו התגודדו עשרות חברי מרכז סביב האוהל שהקים ח"כ פינס שהגיע למקום הראשון. 

 

ח"כ הרצוג אמר בתגובה לתוצאות כי "זה רצון של הקולקטיב לראות נבחרת מגוונת ורעננה שמשלבת ותיקים וצעירים. יש פה אמירה מאד ברורה שהמפלגה הזאת חיה בועטת ונושמת". 

 

לפני פרסום התוצאות אמרו מקורביו של הרצוג: "אם הוא ייבחר למקום גבוה - לא יהסס לקחת את אחד התיקים הבכירים ברשימה". ח"כ פרס בירך את המנצחים ואמר כי "אלו היו בחירות ברוח טובה".

 

ח"כ דליה איציק אמרה בתגובה: "עשינו את זה. עשיתם את זה. יש לנו דור המשך ויש קשישים כמוני ויש אפילו אב רוחני בדמותו של שמעון פרס. אנחנו הולכים לממשלה לזמן קצוב כדי שבפעם הבאה אנחנו נזמין את הליכוד לעשות איתנו קואליציה. עוד נהיה עם הרבה הרבה שרים".

 

ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, תמך במנצחים פינס, הרצוג ושמחון. בתגובה לתוצאות אמר: "אני מברך את הפנים החדשות והצלחתם הבלתי רגילה וכן את הכוחות המנוסים שיהיו איתם. אין ספק כי היום החלה מפלגת העבודה המתעוררת את המסע הגדול חזרה להנהגת המדינה".

 

הבחירות בגני התערוכה

 

כ-88% מתוך 2,188 חברי המרכז הצביעו בקלפיות, שננעלו אמש ב-20:00, על נציגיהם בממשלת שרון החדשה. לפי שיטת ההצבעה שנבחרה, כל חבר מרכז סימן חמישה שמות בטופס ההצבעה, אותו הוא שילשל לקלפי. 

 

המועמד שזכה במספר הקולות הגבוה ביותר יבחר את התיק בו הוא מעוניין להחזיק, מבין התיקים שמוקצים לעבודה במסגרת ההסכם הקואליציוני: פנים, שיכון ובינוי, תשתיות, תקשורת ואיכות הסביבה. הבא אחריו במדד הפופולריות יבחר בין התיקים שיישארו, וכך הלאה. מקומות 6 ו-7 בבחירות יכהנו כשרים ללא תיק.

 

החל משעות הבוקר זרמו מאות רבות של חברי מרכז כדי להצביע בקלפיות בגני התערוכה, שם ציפו להם חברי הכנסת המתמודדים על תפקידי שרים וסגני שרים. כל ח"כ נערך בצורה יוצאת דופן ליום הבחירות, כשאנשי וילנאי בלטו עם כתובת אש ססגונית שהודלקה אחר הצהריים.

 

עוזרי הח"כים הכינו שלטים וגם ממתקים רבים עבור חברי המרכז לפני רגע ההצבעה הגורלי. כמובן שלא חסכו גם ב"מגה-פונים" קולניים שהפכו את האווירה בגני התערוכה לקולנית ודינמית למדי. אווירה שהזכירה במעט מרכז מפלגה אחרת – הליכוד.

 

המקום של פרס מובטח

 

ח"כ שמעון פרס לא התמודד בבחירות היום. מעמדו כממלא-מקום ראש הממשלה - בכפוף לשינוי חוק היסוד, שמאפשר כיום רק לשר אחד לשאת במשרה - מובטח. נכון לעכשיו, עד שלא ישונה החוק (בשלוש קריאות וברוב של 61 כנדרש), העבודה תישאר בספסלי האופוזיציה.

  

על שבעת התיקים התמודדו חיים רמון, עמרם מצנע, אופיר פינס, אברהם שוחט, יולי תמיר, דני יתום, אפרים סנה, שלום שמחון, יצחק הרצוג ויחיאל גוטמן, המועמד היחיד שאינו ח"כ. ארבעה חברי כנסת - אורית נוקד, אלי בן-מנחם, קולט אביטל וראלב מג'אדלה -  התמודדו על שתי משרות סגן-שר.

 

שאלת מיקומו של ח"כ חיים רמון היתה מסקרנת במיוחד, שכן הוא לא נחשב לאהוד במיוחד במרכז המפלגה ואולם ארכיטקט ממשלת האחדות הנוכחית השקיע מאמצים רבים בשבועות האחרונים בפעילות ובמפגשים עם חברי מרכז. אפילו חברו הקרוב, אברהם בורג, שפרש מהפוליטיקה, נרתם למשימה והרים טלפונים לחברי המרכז עבור רמון. גם אנשי לשכת פרס התגייסו למשימה. 

 

באופן כללי ניתן לסכם את השבועות האחרונים כתקופת התעוררות במפלגה שהייתה במעין תרדמת כמעט מוחלטת בשנה וחצי האחרונות. כעת מקווים בעבודה כי עם כניסתם לממשלה מחד, ועם תחילתו של קמפיין לראשות המפלגה שצפוי להיות בעתיד הקרוב מאידך, תחזור המפלגה להיות חיה ובועטת, תילחם על עמדותיה, ותנסה לגבש מצע מושך שיחזיר הן את מצביעי "שינוי" הביתה והן את הצעירים והמגזרים האחרים שנטשו את המפלגה בקלפיות בשנים האחרונות.


פורסם לראשונה 23/12/2004 18:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
פינס. במקום הראשון
צילום: גבי מנשה
צילום: אתר הכנסת
הרצוג. "מפלגה בועטת"
צילום: אתר הכנסת
צילום: שאול גולן
שלישי. "בראש הגוורדיה הישנה"
צילום: שאול גולן
צילום: אביגיל עוזי
איציק. "גם קשישים כמוני"
צילום: אביגיל עוזי
צילום: שאול גולן
וילנאי. הפסד צורב
צילום: שאול גולן
צילום: ערוץ 2
חמישי. שמחון
צילום: ערוץ 2
צילום: אטילה שומפלבי
נכנס לממשלה. רמון
צילום: אטילה שומפלבי
מומלצים