מניין ההרוגים בשטפונות: כ-120 אלף בני אדם
טרם נוצר קשר עם 17 ישראלים ששהו במדינות האסון, רובם בתאילנד. מספר ההרוגים באסון כולו ממשיך לעלות בעקבות עדכונים קשים מאינדונזיה. מנהל פעולות החירום של ארגון הבריאות העולמי, ד"ר דייויד נבארו: הימים הקרובים יהיו קריטים כדי להשתלט על מגיפות שעלולת לפרוץ באזורים מוכי האסון
מספר הרוגי אסון הטבע במזרח אסיה מזנק: מקורות במשרד הבריאות באינדונזיה מסרו אחר הצהריים (יום ה') כי מספר ההרוגים באסון הצונמי במדינה עלה ל-79,940 בני אדם. בכך עולה מספר ההרוגים באסון הצונמי בכל המדינות שנפגעו לכ-120 אלף בני אדם. 17 ישראלים עדיין נעדרים: 11 בתאילנד, חמישה בהודו ואחד בסרי-לנקה.
מספר ההרוגים במדינות השונות:
אינדונזיה - 79,940
סרי לנקה - 24,297
הודו - 13,230 (כולל 5,900 שההערכה היא שנהרגו אך טרם נמצאו גופותיהם)
תאילנד - 1,975
מיאנמאר - 90
האיים המלדיביים - 69
מלזיה - 65
בנגלדש - 2
מזרח אפריקה (כולל סומליה, טנזניה, קניה ואיי סיישל) - 136.
ראש ממשלת תאילנד, טאקסין שינוואטרה, אמר כי ככל הנראה מרבית האנשים שהוכרזו עד כה כנעדרים במדינה, 6,000 במספר, נהרגו.
גם ארגוני סיוע העריכו כי מניין ההרוגים בתאילנד צפוי לעלות בהרבה, שכן המלאכה הקשה של איסוף הגופות נמצאת בעיצומה. כמו כן, צוותי החילוץ טרם הגיעו לאזורים נרחבים בחופים בדרום המדינה.
בחוף קאו לאק נרשמה הפגיעה המרכזית: בחוף זה בלבד נמנו 1,800 גופות. רצועת החוף, באורך של עשרה קילומטרים, מאכלסת מלונות פאר ובהם כ-5,000 חדרים, שהיו מלאים עד אפס מקום, בעיקר באזרחים אירופים שנמלטו מהחורף הקר. שבדיה הודיעה כי 1,500 מאזרחיה ששהו בתאילנד עדיין נעדרים. כמו כן נעדרים 800 נורבגים.
מנהל פעולות החירום של ארגון הבריאות העולמי, ד"ר דייויד נבארו, אמר כי הימים הקרובים יהיו קריטים כדי להשתלט על מגיפות שעלולת לפרוץ באזורים מוכי האסון במזרח אסיה.
הודו מזהירה: גל צונמי נוסף בדרך
משרד הפנים של הודו הוציא הבוקר אזהרה מפני גלי צונמי נוספים שעלולים לפקוד את כלל האזורים שנפגעו. בחבל טמיל נדו בהודו נרשמה אזהרה על גל צונמי נוסף והתושבים נקראו לעזוב את אזור החופים בדרום מזרח המדינה.
החשש לגלי צונמי התעורר בגלל רעשי אדמה בעוצמה בינונית של 5.7 שנרשמו הבוקר באיי אנדמן וניקובר.
המשטרה המקומית במדינה הזהירה כי רעידות משנה שפוקדות את האיים עשויות לגרום לגלי ענק נוספים. עדי ראייה דיוווחו כי ניידות משטרה נסעו לאורף החופים בטמיל נדו וקראו לתושבים להתרחק מהחוף, וכי תושבים רבים נסו בבהלה מהאזור.
לאור אזהרות שפרסמו שלטונות הודו פירסם בצהריים משרד החוץ הודעת אזהרה לישראלים השוהים באזור. בהודעה נכתב: "משרד החוץ מבקש מכל הנמצאים באזור לעזוב את אזורי החוף שבסכנה. כל המשפחות שיש להם קשר עם קרוביהם באזורי דרום הודו מתבקשות להודיע להם על כך".
מימדי ההרס בתאילנד (צילום: רויטרס)
משלחת זיהוי חדשה לתאילנד
היום הגיעה לתאילנד משלחת נוספת של המשטרה, במאמץ לסייע באיתור קורבנות ישראלים, אם יימצאו. המשלחת תצטרף לקבוצה שכבר החלה לפעול בדרום המדינה.
משלחת הזיהוי החדשה מונה שבעה אנשי משטרה, בראשות ראש מדור זיהוי חללים, סגן-ניצב יצחק קורניו. עוד יוצאים במשלחת שני טכנאי זיהוי ושני קציני חקירות על-מנת לאסוף מידע על הנעדרים. למשלחת הצטרפו גם רופאת שיניים, מתנדבת של המשמר האזרחי ורופא מהמכון לרפואה משפטית באבו כביר.
קודם ליציאת המשלחת נאספו תצלומים של הנעדרים, טביעות אצבע, דגימות ד.נ.א, תצלומי שיניים וכל פרט שעלול לסייע על-מנת לאתר ולזהות את הנעדרים. "אנחנו נמצאים במרוץ נגד הזמן, זאת בדיוק הסיבה ששיגרנו משלחת של אנשי זיהוי פלילי של המשטרה ואנשי זק"א, ושאנו מתכוונים לתגבר אותה במשלחת נוספת", אמר ל-ynet סגן דובר משרד החוץ, דוד סרנגה.
"עד עכשיו, לא נמצאה אף גופה של ישראלי ולא זוהתה גופת ישראלי, יש מספר עדויות לכך שאנשים נסחפו בגל, אך לא ניתן לקבוע שנהרגו לפני שימצאו גופות. לא קיבלנו דיווחים מאף גורם תאילנדי רשמי, ולא נקראנו לזהות, אנו נמצאים איתם בקשר שוטף והדבר הזה לא עלה.
"שלטונות תאילנד הבטיחו את מלוא הסיוע, הן על-ידי העברת תמונות אלינו, והן על-ידי העברת טביעות אצבעות מאותן גופות. אנחנו מקוים שהדבר יסייע בידינו לדעת האם יש ביניהם ישראלים. עלול להיות מצב שחלק מהגופות לא יזוהו, לכן אנו במרוץ נגד הזמן כדי לנסות ולזהות מה שיותר".
הדובר הוסיף: "החשש לקורבנות הוא בעיקר לא בהודו, אלא בתאילנד וסרילנקה. רוב המאמצים מתרכזים כרגע בתאילנד, כי כמות מנותקי הקשר שם היא הגדולה ביותר". עד עתה התקבלו שבע עדויות, מבני זוג וחברים, על מטיילים נשנסחפו בגל הצונמי בתאילנד.
מנהל מחלקת מדינות צפון אפריקה ומדוברי משרד החוץ, יגאל פלמור, אמר ל-ynet: "סמנכ"ל משרד החוץ ביקש להוציא צוות נוסף של זיהוי פלילי לנוכח המצב הקשה, שבו נערמות מאות גופות, והתאילנדים, בנסיון למנוע התפרצות מגיפות מעונינים לקבור או לשרוף אותן בהקדם האפשרי.
"בעקבות בקשות שלנו ושל מדינות אחרות, מפרידים בין התאילנדים לזרים. התאילנדים ילקחו לקבורה והזרים ישמרו בשלב זה במכולות קרור מיוחדות, שהובאו לחופים לצורך זה. מה שאמור לתת לצוותי הזיהוי הפלילי ולזק"א קצת יותר זמן. התאילנדים צילמו גופות ולקחו דגימות ד.נ.א, ועד כה לא זוהה אף ישראלי".
משרד החוץ פרסם אזהרת נסיעה מחשש להתפשטות מחלות: "מדובר בחשש ממגיפות וממחלות מידבקות, יש המלצה מאוד ברורה לצאת מאזורי האסון, לא מהמדינות בכללן", אמר יגאל פלמור.
מטוס אל על המריא מסרי לנקה ועליו 40 ישראלים ששהו באזור האסון, והוא אמור לנחות בישראל בסביבות השעה 17:00.
משרד החוץ מפעיל מ-10:00 בבוקר קו סיוע נפשי עבור מטיילים ששהו בעת האסון בדרום-מזרח אסיה, ועבור בני משפחותיהם. הקו יפעל עד חצות בטלפון 5720862 - 03. הקו נפתח ע"י המשרד בשיתוף מרכז חוסן שירותי בריאות כללית ועיריית תל-אביב.