שתף קטע נבחר

 

זיוף העתיקות: מוזיאונים בעולם נקראו לבדוק את פריטיהם

בעקבות הגשת כתבי האישום שהוגשו נגד חמישה ישראלים החשודים בסחר וזיוף בעתיקות, שיגרו מומחים התרעות למוזיאונים ברחבי העולם וקראו להם: בידקו מחדש ממצאים מתקופת התנ"ך שברשותכם

בעקבות הגשת כתבי האישום נגד חמשת ישראלים החשודים בסחר וזיוף בעתיקות, שיגרו מומחים התרעות למוזיאונים ברחבי העולם וקראו להם לבדוק מחדש ממצאים מתקופת התנ"ך שברשותם.

 

כזכור, אתמול (ד') הוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים, בתום חקירת משטרה שנמשכה כשנתיים, כתב אישום נגד חמישה ישראלים בגין סחר וזיוף בעתיקות. מבין חמשת הנאשמים, הותרו לפרסום שמותיהם של ארבעה בלבד (החמישי לא קיבל לידיו את כתב האישום משום שאינו נמצא במדינה): עודד גולן, רוברט דויטש, שלמה כהן ופאיז אל עמלה.

 

היום מתברר כי החקירה החלה לאחר שהפריט שזכה לשם "כתובת יהואש" הוצע למכירה למוזיאון ישראל בעבור 4.5 מיליון דולרים לפני כשנתיים. עוזי דהרי, בכיר ברשות העתיקות, אמר לאחרונה בהרצאה שחלק מהזיופים נעשו על ידי בעל מלאכה מצרי שעבד עם ישראל בתחום ב-15 השנים האחרונות. לדבריו, אותו מצרי נהג לצאת לבלות ולשתות בפאב תל-אביבי מעת לעת ונהג להתפאר במעלליו - עד שאחד מבעלי הפאב הזהיר את המשטרה.

 

כבר אתמול אמר ניצב משנה שאול נאים, קצין אגף החקירות במשטרת מחוז ירושלים, כי יש יסוד להאמין שמסתובבות עתיקות נוספות אצל אספנים פרטיים ובמוזיאונים בארץ ובחו"ל שאליהם עוד לא הגיעו. הוא גם הוסיף כי בימים הקרובים יוגשו כתבי אישום נוספים בפרשה.

 

שמעון גיבסון, ארכיאולוג ישראלי, אמר היום כי על המוזיאונים לבחון מחדש את הפריטים שברשותם שמקורם מוטל בספק. "כעת נראה שיהיה עלינו לחזור ולערוך בדיקה כפולה של כל העובדות שבידינו כדי להבטיח שמה שחשבנו לנכון הוא אמיתי", אמר.

 

מוזיאון ישראל שיגר אף הוא הודעת תגובה לפרשה ובה הביע את תמיכתו במאמצים "לסיים את הפעילויות הנפשעות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
עודד גולן. אחד הנאשמים
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים