שתף קטע נבחר

 

הכנסת קבעה: סוף לפיטום האווזים בישראל

ועדת החינוך החליטה כי לא יוארך עוד תקנון משרד החקלאות שאיפשר עד כה פיטום של אווזים בישראל. בוועדה שרר, בין היתר בעקבות פסיקת בג"ץ בנושא, קונסנזוס נדיר בין החברים. שריד: "פיטום האווזים מפלצתי". אורלב: "הדאגה לצער בעלי חיים היא מוסרית". ח"כ נהרי הקריא פסיקה בנושא של הרב עובדיה, נגד התאכזרות לבעלי חיים. מגדלי האווזים ניסו לדבר על ליבם של חברי הכנסת, אולם לא שיכנעו

חג גדול לאווזים: בתום חמש שנים של דיונים והערכות של תקנון משרד החקלאות המאפשר פיטום אווזים בישראל, החליטה היום (ב') ועדת החינוך של הכנסת שאחראית על חוק צער בעלי חיים שלא להאריך את תקנון פיטום האווזים כפי שדרש משרד החקלאות - ולהפסיק לאלתר את פיטום האווזים בישראל.

 

הוועדה דורשת משר החקלאות להיערך עד ה-31 במרס למתן פיצוי לחקלאים המגדלים אווזים. הליכוד בהוראת שר החקלאות ניסה לגייס תומכים אך נכשל בדיון לאחר שגם הסיעות החרדיות התנגדו להארכת התקנון.

 

בג"ץ קבע כבר כי הפיטום אינו חוקי ולא יופעל הליך להגדלת כבד האווזים. חברי ועדת החינוך של הכנסת התיישרו לפי הקו שקבע בג"ץ. ח"כ יוסי שריד אמר בדיון: "אנו עוסקים בנושא הזה שנים ארוכות, כל רעיון פיטום האווזים מפלצתי, הרי כל תכליתו להפוך את האווז לחולה".

 

ח"כ זבולון אורלב שהיה יו"ר ועדת החינוך הראשון שדרש להפסיק את הפיטום אמר כי "אמנם גורלם של אנשים קודם לגורלם של בעלי החיים ולכן

במשך כל השנים נתנו ארכה לתקנה - אבל הדאגה לצער בעלי חיים היא מוסרית. הוועדה התריעה כבר לפני שלוש שנים כי על החקלאים למצוא פיתרון. אז אל תבואו כל הזמן מחדש ותגידו שאתם מפרנסים משפחות, מה יקרה עוד שלושה חודשים, יימצא נס? על משרד החקלאות בכל זאת למצוא פיתרון למשפחות המגדלים".

 

יו"ר הוועדה, ח"כ מלי פולישוק בלוך משינוי, העידה בדיון כי מאז שהבינה את גודל ההתעללות באווזים הפסיקה לאכול כבד אווז. ח"כ רוני בר-און מהליכוד העיר בציניות: "לאכול כבד אווז הפסקת אבל לעשות גע-גע אחרי כל מה שטומי אומר - זה לא הפסקת".

 

ח"כ גדעון סער מהליכוד, שניסה לגייס רוב לטובת המשך הארכת התקנה שאל: "מדוע אף אחד לא מדבר על המגדלים? אתם הולכים לשחוט פה אנשים, בג"ץ נתן הארכה להסדרת הנושא ולכן יש להגיע להידברות עם השר".

 

אבל בוועדה נוצר קונסנזוס נדיר. ח"כ משולם נהרי מש"ס אף הקריא בדיון פסק הלכה של הרב עובדיה יוסף. לדבריו, לפני 29 שנה פנה אל הרב אב דין בפריז בשאלה האם ניתן למכור כבד מפוטם למסעדות, תשובתו של הרב היתה כי אסור לעודד את אלה המתאכזרים לבעלי חיים למען בצע כסף.

 

חי בנימיני, מגדל אווזים מכפר יחזקאל ניסה לדבר אל ליבם של חברי הכנסת אך ללא הועיל. לדבריו, הוא מייצג מאות משפחות. "אני רוצה להמשיך לעבוד, שיפרנו את כל נושא ממשק האווזים והכנו תקנון חדש שיהיה ברוח פסיקת בג"ץ, שאגב לא מונעת את הפיטום אלא דורשת לשפר אותו. אנו מקדימים את האירופאים, הם מחדירים לאווזים צינור של 25 ס"מ לגרון ואנחנו פחות. אני היחיד שלא תהיה לו עבודה אחרי שתצביעו. יפי הנפש יתנו לאווזים לחיות ולנו למות. אנחנו מבטיחים שנשפר, תנו לנו ארכה של זמן". חברי הכנסת לא השתכנעו, בסופו של דבר.

 

ארגוני המגדלים של האווזים הודיעו בתגובה להחלטה כי לא יפסיקו לפטם את האווזים - אלא יביאו תקנון חדש לאישור ועדת החינוך של הכנסת, כזה שיביא ביטוי להפחתת סבל האווזים כפי שקבע בג"ץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
(ארכיון)
צילום: טל סולומון
פולישוק בלוך
צילום: טל סולומון
צילום: גבי מנשה
שריד
צילום: גבי מנשה
צילום: אתר הכנסת
סער. מה עם המגדלים?
צילום: אתר הכנסת
מומלצים