שתף קטע נבחר

 

דו"ח: אתרי החמאס ממשיכים לפעול ממזרח אירופה

בעקבות הצרת צעדי התנועה בארה"ב ואירופה והלחץ הגובר על ספקיות אינטרנט מערביות, עברו אתרי החמאס להתאחסן בשרתים במזרח אירופה, והם ממשיכים לפעול ללא הפרעה

למרות שספקיות אינטרנט בארה"ב הפסיקו לאחרונה לאחסן בכמה אתרים שהפעילה התנועה באמצעותן, ממשיכה עיקר תשתית האינטרנט של תנועת החמאס לתפקד בחופשיות ברשת, על פי דו"ח של מרכז המידע למודיעין ולטרור של המרכז למורשת המודיעין (מ.ל.מ.).  

 

על פי המסמך, מתברר כי חמישה מתוך שבעה אתרי האינטרנט המובילים של התנועה ממשיכים להסתייע כיום בשירותים של ספקיות במזרח אירופה ואסיה: שלושה אתרים מתאחסנים אצל חברות אחסון אתרים ברוסיה ושניים נעזרים בשירותים של ספקיות באוקראינה.

 

מהמסמך עולה עוד, כי אתר נוסף באנגלית מתאחסן בשרת של חברה אמריקנית ואתר אחר, בשפה המלאית, מתארח בשרתים של ספקית אינדונזית. מחברי הדו"ח מגלים, כי בשל חשיבותה של מזרח אירופה לתשתית האינטרנט של תנועת החמאס, מצוי ברוסיה איש קשר מטעם התנועה, העוסק בהפעלת תשתית זו. צוות טכני דומה מצוי, ככל הנראה, גם באינדונזיה.

 

חשיבות האינטרנט עלתה

 

מהי עיקר פעילות החמאס באינטרנט? האתר הרשמי של התנועה הוא אתר תוכן חדשותי הפועל בשבע שפות שונות בהן ערבית, אנגלית, צרפתית, רוסית, פרסית ועוד (חלק מגירסאות המראה של אתר זה מאוחסנות בשרתים במזרח אירופה ואסיה).

 

האתר כולל מידע אודות החמאס וההיסטוריה שלה, הודעות רשמיות של התנועה, ראיונות עם בכיריה, חומרי הסתה נגד ישראל ומסרים המשבחים את הטרור ואת מבצעיו. בנוסף אליו פועלים עוד אתרים רבים, בהם כ-15 המזוהים ישירות עם התנועה.

 

לפי המרכז המידע למודיעין וטרור, החמאס, הארגונים הפלסטיניים, ושאר ארגוני הטרור הבינלאומיים עושים שימוש מסיבי באינטרנט כאמצעי חשוב להפצת מסרים המעודדים את הטרור, ללא מגבלות צנזורה ופיקוח, וכאמצעי לקיום קשר בין הארגונים והמפקדות לבין התשתיות וקהלי היעד שלהם, שפעמים רבות מפרידים ביניהם מרחקים גיאוגרפיים.

 

חשיבותו של "שיווק" הטרור באמצעות האינטרנט גברה לאחר אירועי ה-11 בספטמבר. זאת, משום שבאמצעות השימוש באינטרנט יכולים ארגוני הטרור השונים לחמוק, בקלות יחסית, מהקשיים שעורמות בפניהם הממשלות השונות (כולל הממשל האמריקני) ולהפיץ את מסריהם ללא פיקוח אפקטיבי ומגבלות צנזורה תוך ניצול הגישה הליברלית במדינות המערב, המקפידה על שמירת חופש הביטוי.

 

ה"הגנה" נגד החמאס

 

נוסף על אתר התוכן המרכזי של החמאס ושאר תתי-האתרים המסונפים אליו בשפות השונות, פעלו, כאמור, עוד כ-15 אתרים של החמאס באינטרנט. לאחר שמרכז המידע למודיעין וטרור הפיץ בחודש אוקטובר האחרון לקט מיוחד על האתרים השונים שמפעילה התנועה נמצא מי שירים את הכפפה.

 

בעקבות הפרסום זה פנה אתר החדשות WorldNetDaily לספקיות האינטרנט האמריקניות שאחסנו אתרים אלה, והביא לסגירתם של חמישה אתרים שהפעיל החמאס דרך ספקיות בארה"ב. במקביל, אתר "הגנה באינטרנט", המתמחה בחשיפת ארגוני טרור באינטרנט ואלה המסייעים להם, מסייע להצרת צעדיהם של אתרי אינטרנט רבים המזוהים עם הטרור, ובכללם עם אלה של החמאס (קישור לכתבה נרחבת על 'הגנה באינטרנט).

 

וירוס ההגנה

 

בחמאס חשו מצוקה גדולה מאד ולאחרונה אף פרסמה התנועה באתר האינטרנט שלה מאמר בשם "מי ישמור על האתרים האיסלמיים מפני וירוס ההגנה?". המאמר, שנכתב על ידי מומחה לטכנולוגיות מידע, קבל על המעקב שמבצע אתר "ההגנה" אחר אתרים איסלמיים ועל סגירת מאות אתרים כתוצאה מכך על ידי החברות ספקיות שירותי האינטרנט. כותב המאמר טען שה"הגנה" מקיימת מעקב גם אחר "אתרים איסלמיים מתונים" והאשים את ה"הגנה" ב"טרור מחשבתי ומעשי".

 

אולם, כאמור, בתנועה לא שוקטים על השמרים וממשיכים בפעילות ההסברה באינטרנט דרך ספקיות לא אמריקניות בדגש על מזרח אירופה ומזרח אסיה. לפי שעה, נראה כי חברות רוסיות וחברות במזרח אסיה הן אלה המחזיקות בידיהן את המפתחות למרבית הפעילות של האתרים האיכותיים של החמאס ברשת, והן זו שמעניקות לתנועה סיוע טכני. אם ירצו שלטונות רוסיה, אוקראינה, מלזיה ואינדונזיה – תחטוף התנועה מכה נוספת, וחזקה יותר, במסגרת המאבק המתנהל ברשת.

 

לאחרונה הורה שר החוץ, סילבן שלום, להקים כוח משימה, שתפקידו 'להתלבש' על אתרי האינטרנט של ארגוני הטרור, ולחשוף בפני העולם את זהות החברות המערביות שבחסותן הם פועלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים