שתף קטע נבחר

last.fm: תחנה סוף הדרך

last.fm מציעה אלטרנטיבה לתוכנות שיתוף הקבצים ולתחנות הרדיו בפתרון אחד: תחנת רדיו וירטואלית אישית, שאתם בונים ועורכים במו ידיכם, ומהווה חלק מקהילה שלמה של גולשים שמשתפים זה את זה בהעדפותיהם. גן עדן

Last.FM היא מעין תחנת רדיו מקוונת המאפשרת לגולש לבנות תחנת רדיו וירטואלית אישית, המשדרת רק שירים ואמנים שהוא בחר לשמוע. את השירים הרצויים ניתן גם לאתר על פי אלף בית או באמצעות חיפוש ידני, שמציג תוצאות על פי אמן, שיר, שם משתמש, שם האלבום או הלייבל שהפיק אותו. לאחר שאיתרתם את המוזיקה הרצויה, תוכלו לגלות אמנים חדשים, שיצירותיהם דומות, או לחילופין, ליצור קשר עם משתמשים אחרים, שמחבבים את אותם האמנים.

 

מדובר במעין שילוב בין רשת שיתוף קבצים, רדיו מקוון ואתר מוזיקה, שמציע למשתמשים להכיר אמנים חדשים שעשויים לעניין אותם, בהתאם לאלה שכבר רשומים בפרופיל שלהם. 

 

האתר, הפועל בגירסת בטא, מחייב הרשמה (חינם), ואחריה ניתן לבנות פרופיל, הכולל שירים ויוצרים מועדפים. המשתמש יכול לשתף את התחנה האישית שלו עם גולשים אחרים באתר, המאפשרים אף הם להאזין לרדיו האישי שבנו.

 

איך זה עובד?

 

הגולש באתר מאזין לרדיו של Last.fm ויכול לדרג שירים המושמעים בו. שירים הקולעים לטעמו מקבלים דירוג גבוה ומתווספים לדירוג האישי, בעוד שיר שנפסל על ידו לא יושמע עוד. כמובן שאפשר גם פשוט לדלג על שירים לא רצויים. נוסף על כך, המשתמשים יכולים להוסיף שירים מהמחשב שלהם לפרופיל האישי. כאשר הפרופיל האישי כולל 100 שירים לפחות, ניתן לשתף את תחנת הרדיו האישית שלכם עם גולשים אחרים שיכולים להאזין לה.

 

באתר ניתן להוריד גם תוסף - Audioscrobbler – התומך בנגנים iTunes ו-Winamp, ומאפשר לשלוח אל שרתי האתר את שמות השירים להם אתם מאזינים במחשב. כך, יתווספו העדפותיכם לפרופיל שבאתר באופן אוטומטי, ומשתמשים אחרים יוכלו לדעת למה אתם מאזינים, ולהשתתף עמכם בחוויה.

 

גם שירים עבריים

 

ב-Last.FM, הפעיל מאז 2002, ניתן למצוא אלפי שירים (גם עבריים), הזמינים באיכות של תקליטור, והאתר עצמו תומך בדפדפנים שונים ומגוונים, ואינו מוגבל לבעלי מערכת הפעלה או נגן ספציפי.

 

כל משתמש מקבל מעין דף בית, הכולל מידע אודותיו, הפניות לאתר בית (אם יש), שמות הקבוצות בהן הוא חבר, השירים, האמנים והאלבומים המועדפים עליו ועוד.

 

האתר פונה גם ליוצרים, שיכולים להפיץ באמצעותו את השירים שלהם, אם כדי לקדם את הקריירה שלהם או במטרה לפתות גולשים לשלם עבור האלבום השלם. כל יוצר, בין אם אלמוני לגמרי או אמן מוכר, מקבל הזדמנות שווה בפני הגולשים. העורכים המוזיקליים הם בעצם המאזינים-גולשים, שמקבלים חופש פעולה חסר תקדים.

 

אפשר גם לשדר באתר

 

אגב, בעלי אתרים או בלוגים יכולים להציע למבקרים באתרם להאזין לרדיו האישי שלהם, באמצעות חלון Pop Up הכולל כפתורי שליטה על הרדיו, וניתן להתאמה אישית, על פי עיצובו של האתר שלכם. כך אפשר להפיץ את הבשורה הלאה, וללא טירחה רבה.

 

מי שמתקשה להבין במה מדובר, או מעוניין בהסברים נוספים וחוויות אישיות, מוזמן לבקר בפורומים הפעילים שבאתר, שם מתפרסמות חדשות, תשובות לשאלות, בקשות מיוחדות וכדומה.

 

בכל מקרה, גם אם תבחרו שלא לשתף אחרים בהעדפות המוזיקליות שלכם לעת עתה, אין ספק שמדובר כאן באחד הניסיונות היפים והמוצלחים ביותר לבנות קהילה מקוונת המציעה לחבריה ערך מוסף. (רוני שני)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים