למה כל-כך יקר לצלם בבית המשפט?
התשלום עבור צילום באחד מבתי המשפט בארץ עומד על 50 אגורות לעמוד, כך שלעתים עלות צרור מסמכים יכול להסתכם בעשרות ואף במאות שקלים
בית המשפט הוא אחד המוקדים, שבהם מרבה הציבור לבצע צילומים חיוניים. מי שזקוק לתיעוד חומר, להגיש מסמכים לבית המשפט או למסור עותקים לעורך הדין - אין לו ברירה אלא לעשות זאת בין כותלי הבניין, שכן אי אפשר להוציא מסמכים מתחומי בית המשפט.
לכן, מקומם לדעת, שהתשלום עבור צילום באחד מבתי המשפט בארץ עומד על 50 אגורות לעמוד, כך שלעתים הוא יכול להסתכם בעשרות ואף במאות שקלים לצרור מסמכים.
את התשלום הזה גובה הנהלת בתי המשפט כבר מספר שנים, ונראה שאין בכוונתה לשנותו. באחרונה זכתה חברת צילומעתיק במכרז של הנהלת בתי המשפט, ושירותיה יסופקו באמצעות 104 מכונות שיוצבו בכל בתי המשפט בארץ.
לידיעות אחרונות נודע, כי מתוך 50 האגורות שגובה הנהלת בתי המשפט לעמוד מהציבור, היא מעבירה לחברת צילומעתיק 8 אגורות בלבד. בנוסף, על כל 100 צילומים מקבלת הנהלת בתי המשפט 250 דפי צילום חינם.
גם צילומעתיק אינה מפסידה מההסכם: היקף העיסקה מגיע ל-15 מיליון שקל, שיתפרסו למשך 5 שנים. השוואה קטנה בין מחירי הצילום בארץ מעלה, כי בסניפי רשות הדואר (באלה המחזיקים מכונות צילום) עומד התשלום לדף על 45-30 אגורות, וכך גם בסניפי מס הכנסה.
בספריות הציבוריות מחיר צילום הוא 40-30 אגורות לצילום, ובמכללות ובאוניברסיטאות הוא יורד לכ-15 אגורות לדף. בתי עסק, הנותנים שירותי משרד, גובים בין 30-15 אגורות לעמוד, כאשר המחיר נוטה לרדת משמעותית כשמצלמים עמודים רבים.
מהנהלת בתי המשפט נמסר, כי התשלום למשתמשים נקבע לפי תנאי המכרז.
בית משפט. "היה מכרז"
מומלצים