שתף קטע נבחר
 

ממולאים צמחוניים

כשמדברים על ממולאים בדרך כלל חושבים על מליות של אורז ובשר, הפעם לשם שינוי, נכין שלושה ממולאים צמחוניים טעימים להפליא, שיכולים לשמש כמנה ראשונה או כתוספת

קישואים עגולים ממולאים קינואה ונענע

קינואה – דגן טעים מאוד, עשיר בברזל, ניתן להשיגו בבתי טבע.

 

החומרים:

קישואים עגולים  שטופים - כמספר הסועדים (כמות הקינואה מספיקה למילוי 15 קישואים עגולים לפחות)

למלית:

1 בצל יבש קצוץ דק מאוד

2 שיני שום טרי פרוסת דק

1 כוס קינואה- 180 גרם

מלח

פלפל שחור גרוס גס

4 כפות שמן זית

חופן עלי נענע טריים שטופים היטב

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הקישואים שלמים בסיר ובו מעט מים רותחים, מעל רשת/שושנת אידוי. המים לא אמורים לגעת בקישואים. מאדים במשך שעה לערך על אש קטנה מאוד עד שהקישואים מתרככים מעט. יש להשגיח כל העת שיש מעט מים רותחים בתחתית הסיר.
  2. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני. ראשית מטגנים את פרוסות השום עד להשחמה קלה ומציאים אותן מהסיר. מניחים בצד.מטגנים את הבצל
    צילום: יעל גרטי
    עד להזהבה. מוסיפים את שמן הזית ואת הקינואה, ומערבבים היטב. מחזירים לסיר את השום המטוגן, מוסיפים לסיר את הנענע, מבלי לקצוץ אותה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מערבבים היטב במשך דקה.
  3. מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים ומעבירים ללהבה הקטנה ביותר ל-10-12 דקות עד שכל הנוזלים יתאדו. נותנים לבשיל "לנוח" עם מכסה סגור, עוד כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. מחממים תנור לחום של-180 מעלות. חותכים את הקישואים המאודים בקו השליש העליון שלהם, ומניחים את "המכסים" בצד. מרוקנים את מרכז הקישוא (את תוכן הקישואים אפשר לשמור למרק, למשל), וממלאים בקינואה המבושלת. מניחים מעל כל קישוא את ה"מכסה" שלו ומעבירים לתבנית משומנת בשמן זית. מטפטפים זרזיף דק של שמן זית על הקישואים ואופים במשך 50 דקות לערך, עד שהקישואים רכים מאוד.

 

 

עגבניות ממולאות פטרוזיליה, כוסברה וקשקבל

 

החומרים:

5 עגבניות אדומות יפות

למלית:

חופן פטרוזיליה טריה שטופה היטב

חופן כוסברה טריה שטופה היטב

50 גרם גבינת קשקבל

מלח

פלפל שחור גרוס גס

פרורי לחם מ-1 פרוסת לחם שיפון גדולה

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים  את העגבניות בקו השליש העליון שלהן, מרוקנים את מרכז העגבניה ומניחים את מכסי העגבניות בצד (ניתן להשתמש בתוכן העגבניה למרק או סלט).
  2. מחממים תנור לחום 180של- מעלות.  מניחים בקערת מעבד מזון את הפטרוזיליה, הכוסברה, פרוסה גדולה של לחם שיפון או לחם כהה אחר, מלח, פלפל שחור גרוס גס ואת חתיכת הקשקבל. מרסקים את הכל יחדיו תוך השגחה צמודה, לא יותר מדי. טועמים את המלית - אם חסר מלח או פלפל – מוסיפים.
  3. ממלאים כל עגבניה בכף מהמלית, סוגרים אותן עם המכסים, ומסדרים בתבנית משומנת בשמן זית. מזליפים מלמעלה זרזיף דק של שמן זית. אופים כחצי שעה, עד שהעגבניות אפויות היטב.

 

 

תחתיות ארטישוק ממולאות פקאנים, קשקבל ופטרוזיליה

 

החומרים:

1 חבילת תחתיות ארטישוק קפואות

למלית ל 5 תחתיות:

40 גרם אגוזי פקאן

30 גרם גבינת קשקבל

חופן פטרוזיליה

טריה שטופה היטב

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1 ביצה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את תחתיות הארטישוק בסיר ובו רשת/ שושנת אידוי ובתחתיתו מעט מים רותחים, על אש קטנה. לאדות את תחתיות הארטישוק במשך 20-10 דקות עד שהם "אל-דנטה" כלומר, באמצע הדרך בין קשים לרכים.
  2. מחממים תנור לחום של-180 מעלות. מניחים במעבד מזון את עלי הפטרוזיליה, הפקאנים, הקשקבל, הביצה, מלח ופלפל שחור גרוס גס. מרסקים במעבד מזון תוך השגחה צמודה- לא יותר מדי.  טועמים את המלית ומתקנים תיבול אם צריך. 
  3. מסדרים את תחתיות הארטישוק המאודות בתבנית משומנת בשמן זית, ומניחים בכל תחתית כף גדושה מהמלית. אופים במשך כ-20 דקות עד להשחמתה של המלית.

 

 

בתאבון !

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
מילוי ירקות - לא חייב להיות בשרי
צילום: גבי מנשה
מומלצים