שתף קטע נבחר

 

Windows.co.il עובר למיקרוסופט

גוף בוררות קבע כי כתובת האינטרנט זהה לסימני מסחר רשומים של מיקרוסופט בישראל ופסק נגד משפחת לוי, שהחזיקה בה מאז 1998

מתחם האינטרנט Windows.co.il יועבר לרשות מיקרוסופט ישראל, כך קבעה הוועדה המייעצת של איגוד האינטרנט הישראלי. על ההחלטה מדווח law.co.il, האתר של משרד עורכי הדין רביה ושות', המתמחה באינטרנט ומחשבים.

 

המחלוקת על כתובת האינטרנט נחשפה לראשונה ב-ynet בשנה שעברה. אורן לוי, מתכנת המתגורר במדינת ניו יורק, רכש את כתובת האינטרנט בשנת 1998 והפעיל בה אתר.

 

בחלוף שש שנים, בחודש יולי, 2004, גילתה מיקרוסופט העולמית את הפלישה לכתובת ודרשה מלוי להעביר לה לאלתר את הכתובת, בטענה כי הזכויות על השם Windows שייכות לה. "השם windows הוא כללי ואינו שייך בלעדית למיקרוסופט", טען לוי.

 

לאחר שלוי סרב לדרישה, הציעה לו ענקית התוכנה לבחור בין תביעה בבית משפט להליך של בוררות תחת איגוד האינטרנט הישראלי, כמקובל במקרים של סכסוכים על כתובות אינטרנט. לוי הסכים להליך הבוררות בתקווה כי זה יפעל לטובתו. "על פי בדיקה שערכתי, סכסוכים שעניינם כתובות אינטרנט גנריות (כמו 'חלונות', windows ג.מ.) הסתיימו בעבר בפסיקה לטובת בעל האתר, אבל אי אפשר לדעת, כי במקרה הזה מדובר במיקרוסופט הגדולה", הוא טען בשנה שעברה.

 

"על המחזיק בכתובת לדעת על סימני המסחר הרשומים והמוניטין של מיקרוסופט בהקשר ל-Windows", נכתב בעתירה של מיקרוסופט, "...אין כל עדות לכך שהאדם המחזיק בכתובת קשור לשם המתחם המדובר או רכש סימני מסחר הקשורים אליו. לפיכך, ברור כי ללוי אין זכויות או אינטרסים לגיטימיים בכתובת האינטרנט הזו".

 

הוועדה הסכימה עם מיקרוסופט

 

חברי הוועדה המייעצת של איגוד האינטרנט הישראלי, עו"ד בריאן נייגן, ד"ר מיכאל בירנהק ועו"ד ליהי פלדמן, נטו להסכים. הוועדה קבעה כי השם Windows.co.il זהה לסימני מסחר רשומים של מיקרוסופט בישראל ולמשפחת לוי אין זכות או אינטרס לגיטימי בשם זה. הוועדה קבעה כי לוי הפר את סימן המסחר של מיקרוסופט, שנהנה מהגנה יתרה בחוק כסימן מסחר מוכר היטב.

 

נוסף על כך, חברי הוועדה קבעו כי לוי נהג בהעדר תום לב וניסה להפיק מהאתר תועלת חומרית. עד לפני כמה חודשים גולשים שהקלידו את כתובת האתר הופנו לאתר keshset.co.il, בו מציע לוי שירותי אחסון לאתרי אינטרנט. חברי הוועדה דחו את הטענה של לוי כי ההפניה בוצעה לפרק זמן קצר בשל תקלה טכנית ונעזרו לצורך הבדיקה בשירותי "ארכיון האינטרנט", המתעד אתרי אינטרנט.

 

חברי הוועדה ציינו כי לוי ביקש לשכנע את מבקרי האתר כי השירות שהוא מספק ניתן על ידי חברה אחרת (במקרה זה, מדובר במיקרוסופט). 

 

על אף השנים הרבות שנדרשו למיקרוסופט לפעול, הוועדה החליטה בכל זאת להורות על העברת הכתובת לרשותה, אך התירה למשפחת לוי למסור את הכתובת למיקרוסופט תוך 30 ימים ולא תוך 45 ימים, כמקובל. במקביל, הם קבעו כי מיקרוסופט תשלם את כל הוצאות העתירה. בעוד איגוד האינטרנט הישראלי מחויב לקבל את חוות דעת הוועדה, כל אחר מהצדדים רשאי לעתור לבית המשפט בעקבות ההחלטה.

 

שאלת הבעלות עלתה לדיון בארה"ב

 

שאלת הבעלות של מיקרוסופט על שם המתחם Windows עלתה לדיון בארצות הברית, במסגרת התביעה של מיקרוסופט נגד יצרנית מערכת ההפעלה Lindows. החברה ביקשה מבית המשפט לאסור על החברה להמשיך להשתמש בשם. פרקליטי לינדוז טענו בתגובה, כי המלה windows (חלונות) היא מונח כללי ולא ניתן לשייכו מבחינה משפטית לסימן מסחרי זה או אחר.

 

בית המשפט בארה"ב קיבל ביוני, 2002, את עמדת לינדוז, ורדמונד ערערה. שופט בית המשפט המחוזי בסיאטל פסק בחודש פברואר, 2004, כי חבר מושבעים יקבע אם windows הייתה מונח כללי (גנרי) בתחום המחשבים לפני נובמבר, 1985, כאשר מיקרוסופט הפיצה את הגירסה הראשונה של Windows. זאת, בניגוד לעמדת מיקרוסופט, הטוענת כי יש לבחון את האופן בו תופשים הצרכנים את המונח היום ולא כיצד התייחסו אליו לפני 20 שנים. ההליך המשפטי הסתיים לבסוף בפשרה בחודש יולי, כאשר Lindows שינתה את שמה ל-Linspire וקיבלה פיצוי של 20 מיליון דולרים ממיקרוסופט. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוועדה קבעה: Windows מזוהה עם מיקרוסופט
מומלצים