צפון קוריאה מודה פומבית: "יש לנו נשק גרעיני"
מדובר בפעם הראשונה בה מפורסמת הודאה פומבית בנושא. טוענת: הנשק - להגנה עצמית מפני אמריקה. במקביל הודיעה ממשלת פיונגיאנג כי היא משעה את השתתפותה בשיחות הרב-צדדיות, "עד שניווכח שיש טעם בהשתתפותנו בשיחות"
גורמים דיפלומטים הסבירו כי צפון קוריאה הודתה בעבר בייצור נשק גרעיני, אך עשתה זאת רק בשיחות סגורות. הודעת הממשלה מהיום, שפורסמה בסוכנות הידיעות הרשמית, היא הצהרתה הרשמית הראשונה של הממשלה בנושא.
"כבר בעבר החלטנו לפרוש מהאמנה על אי-הפצת הנשק הגרעיני. אנו מייצרים את הנשק הגרעיני על-מנת להגן על עצמנו, ולהתמודד עם מדיניותו של הנשיא בוש, המנסה לבודד ולחנוק אותנו. המציאות הוכיחה שרק כוח ועוצמה יכולים להגן על האמת והצדק", נכתב בהודעה הרשמית, עליה היה חתום שר החוץ הצפון קוריאני.
עם זאת לא ניתן לפי שעה לאשר באופן עצמאי את ההודעה משום שצפון קוריאה גירשה מתחומה את פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם, שפיקחו על תוכניות הפיתוח הגרעיני שלה.
ההודעה על הפרישה מסבב השיחות מתייחסת לשיחות הרב-צדדיות שנפתחו בשנת 2003, במטרה לדון בתוכנית הגרעין של פיונגיאנג. מלבד ארצות הברית וצפון קוריאה משתתפות בשיחות גם דרום קוריאה, סין, יפן ורוסיה.
השיחות החלו לאחר שצפון קוריאה פרשה בדצמבר 2002 מהאמנה לאי הפצת נשק גרעיני. במהלך שלושה סבבי שיחות שהתקיימו בבייג'ינג, ניסו המדינות לשכנע את צפון קוריאה לחדול מתוכנית הגרעין בתמורה לשורה של הטבות כלכליות ומדיניות, אך לא הושגה שום התקדמות משמעותית.
סבב רביעי, שאמור היה להתקיים בספטמבר האחרון, בוטל לאחר שצפון קוריאה ביטלה את השתתפותה בשל מה שהגדירה כ"מדיניות אמריקנית עוינת".
בהודעת שר החוץ נטען: "רצינו בקיום השיחות הרב-צדדיות, אבל אנו נאלצים להשעות את השתתפותנו בהן לפרק זמן בלתי מוגבל. זאת עד שניווכח שיש טעם בהשתתפותנו בהן".
מזכירת המדינה האמריקנית קונדוליזה רייס קראה לצפון קוריאה לשוב לשולחן המשא ומתן לפירוק הנשק ולהימנע מנתיב שרק יגביר את בידודה הבינלאומי. "נשיא ארצות הברית הבהיר לצפון קוריאה שאין לו כוונה לפלוש לשטחה או לתקוף אותה", הוסיפה רייס.