משפחת עפרה חזה תובעת לפתוח את הקבר
בני המשפחה טוענים לרשלנות רפואית. מבקשים פתיחת הקבר ונתיחת הגופה
הרופאים שטיפלו בעפרה חזה גרמו ברשלנות למותה של הזמרת – כך טוענת משפחתה של חזה בבקשה לחיקור נסיבות המוות, שהוגשה לבית-משפט השלום בתל-אביב.
בבקשה טוען עו"ד רמי צוברי, פרקליט המשפחה, כי שני הרופאים, ד"ר מיכאל בורק וד"ר מימי הטמן פרי, לא טיפלו בחזה כנדרש לפני פטירתה, ולמעשה הם אלה שגרמו ברשלנות למותה. הפרקליט טוען כי הרופאה, ד"ר הטמן, הכירה את חזה כאשר ביקשה לעבור הפריה חוץ-גופית כדי ללדת ילד לה ולדורון אשכנזי בעלה.
במהלך הטיפולים גילתה ד"ר הטמן כי חזה נשאית של נגיף האיידס. בעקבות הגילוי הגיעה חזה ליחידה לטיפול באיידס בביה"ח "איכילוב", שם טיפל בה ד"ר בורק. ד"ר בורק ערך לה בדיקות דם והחל בטיפול תרופתי. במקביל המשיכה חזה לקבל טיפול אצל ד"ר הטמן, והיא הפכה למעשה לרופאה האישית של חזה. בשנת 2000 חלתה חזה בשפעת ומאז החלה לסבול מבחילות ומהקאות. בתקופה זו, טוען עוה"ד, לא ברור אם קיבלה את הקוקטייל שעשוי היה למנוע את מותה.
לבסוף, לאחר שהוחמר מצבה הבריאותי, אושפזה חזה בבית-החולים ונפטרה כעשרה ימים מאוחר יותר, מכשל מערכתי. בני משפחתה טוענים כי מרגע אשפוזה, לא ד"ר הטמן ולא ד"ר בורק טרחו לדווח לבית-החולים על מצבה הבריאותי, ורק 24 שעות לאחר אשפוזה נודע לשאר הצוות הרפואי כי היא נשאית איידס. לאחר מותה לא נערכה אף נתיחה לבדיקת נסיבות המוות.
ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לצורך זה התכנסה, לטענתם, פעמיים בלבד. בין היתר קבעה הוועדה כי חזה לא קיבלה טיפול רפואי כנדרש, וייתכן שיש קשר בין הטיפול התרופתי שקיבלה למותה. עו"ד צוברי דורש מבית-המשפט למנות שופט חוקר שיורה על פתיחת קברה של חזה ועל ביצוע נתיחה של הגופה כדי לבדוק את נסיבות המוות.
"מותה של חזה היה מיותר ואומלל ולא היה קורה אילו הרופאים היו מגלים אחריות גדולה יותר, ואי-אשפוזה בזמן מעלה חשדות לגרימת מותה ברשלנות", נכתב בבקשה לחקירת נסיבות המוות. תגובתם של הרופאים טרם התקבלה בבית-המשפט.