שתף קטע נבחר

 

משרד החינוך מעודד בדיקות איידס, בלי ידיעת ההורים

חוזר המנכ"ל החדש ובו ההנחיות בנושא ייצא לכל מנהלי בתי הספר בכל המגזרים בשבועות הקרובים, כחלק מיישום "חוק גילוי נגיף אצל קטינים", שקובע כי ילדים מגיל 14 יכולים להיבדק בלי רשות ההורים. יו"ר ועד ההורים בתל אביב, אתי מזמר, מתנגדת נחרצות: "איפה ההורים בתמונה? מדובר בילד קטן והוא עדיין בחסות ההורים. כחברת הנהלת ארגון ארצי אעלה את זה לדיון בישיבה הקרובה ונחליט כיצד לפעול". משרד הבריאות: הוצפנו בבקשות להגביר את המודעות לנושא

בקרוב יעודדו בתי הספר תלמידים לעבור בדיקות לגילוי איידס, שניתן לבצע ללא ידיעת ההורים. באיגרת חדשה שתופץ בקרוב לתלמידים ביוזמת משרד החינוך ומשרד הבריאות יינתן מידע על נגיף הHIV, מחלת האיידס, זכויותיו של התלמיד להיבדק ללא הוריו ורשימת מרפאות ומרכזים מורשים בהם ניתן לבצע בדיקת דם לגילוי הנגיף, ללא ידיעת הוריהם.

 

חוזר המנכ"ל החדש ובו ההנחיות בנושא יצא לכל מנהלי בתי הספר בכל המגזרים בשבועות הקרובים, כחלק מיישום "חוק גילוי נגיף אצל קטינים" שמאפשר לקטינים מעל גיל 14 להיבדק מבלי שהוריהם או האפוטרופוס ידעו זאת.

 

23 ילדים בישראל בגילאי 12-17 אובחנו כנושאי נגיף ה-HIV . לדברי ד"ר שם-טוב, האחראי על שחפת ואיידס במשרד הבריאות, בכל שנה מתווסף ילד הנושא את הנגיף. 

 

"בתור אמא אני בשום פנים ואופן לא מוכנה לזה", אומרת נחרצות אתי מזמר, יו"ר ועד הורים בתל אביב. "אמנם מדובר בחוק אבל איפה ההורים בתמונה? מדובר בילד קטן, לא מעל גיל 18 והוא עדיין בחסות ההורים. ואם חלילה וחס מגלים משהו אני כהורה חייבת להיות ערה לכך ולקבל נתונים. הרי כל שפעת ושיעול רצים לרופא אז על אחת כמה וכמה במחלות מסוג זה.

 

"אני בעד לעורר מודעות, אבל במקרים כאלה חייבים מהתחלה לשתף הורים. אני מסכימה לבדיקה וגילוי מוקדם אבל לא ללא ידיעת והסתרת ההורים. כחברת הנהלת ארגון ארצי אעלה את זה בישיבה הקרובה ונחליט כיצד לפעול. אני אישית אפעל לנסות ולשכנע הורים לא לקבל איגרת כזו שמעודדת להיבדק בלי ידיעתנו".

 

אלכס סורוקין, תלמידה מלוד, אומרת ל-ynet: "אני בעד היוזמה. ההורים אמנם צריכים להיות מעורבים אבל הרבה קטינים חוששים מהנושא הזה ורבים לא ייבדקו אם זה יהיה בידיעת ההורים. גם בנושא הפלות ניתן להיבדק ללא ידיעת ההורים ואין שום סיבה שלא יהיה כך במקרה הזה. זו לא פגיעה בסמכות ההורים, אלא מתוך המחשבה שאפילו אם יש חשש הכי קטן שקטין נדבק בנגיף והוא לא ייבדק כי חושש מהוריו. אם תלמידים יפחדו להיבדק אנו עלולים להגיע למצב שחבר'ה שאולי נדבקו לא ילכו להיבדק".

 

לדברי ד"ר דניאל שם-טוב, אמנם לא חלה עלייה במספר הקטינים שנודע כי הם נגועים, ועם זאת המשרד הוצף בבקשות להגביר את המודעות לנושא. "המטרה של החוק לגילוי נגיף אצל קטינים היא לאפשר נגישות הולמת לקטינים עם ייעוץ מקצועי חסוי על ידי אנשי מקצוע, שיוכלו גם להמליץ לקטינים לשתף את ההורים או אפוטרופוס. במידה ויתברר כי התלמיד אכן נגוע כן ימסר דיווח להורים ואז ילוו את הילד מנגנון מקצועי שכולל פקיד סעד, רופא, אחות ועובדת סוציאלית".

 

ממשרד החינוך נמסר כי הסיבה ליוזמה היא "שהמשרד רואה בחשיבות את נושא בריאות התלמידים. במסגרת זו הרחיב המשרד בשיתוף עם משרד הבריאות את המידע וההעברה בנושא מניעת האיידס ומספק מידע לתלמידים כיצד ניתן להגיע למרכזים לבדיקת איידס". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
תירוש. מעודדים בדיקות איידס
צילום: גבי מנשה
צילום: סי די בנק
אילוסטרציה
צילום: סי די בנק
מומלצים