שתף קטע נבחר

"אינטל השתמשה בשיטות עסקיות לא-הוגנות"

ועדת הסחר ההוגן היפנית קבעה כי יצרנית השבבים הפרה את חוקי האנטי-מונופול בשוק ה-CPU למחשבים אישיים, והפעילה לחצים על יצרניות מחשבים אישיים מקומיות לרכוש את השבבים שלה על חשבון מתחרותיה

רשות פיקוח יפנית קבעה היום (ג') כי יצרנית השבבים האמריקנית הענקית, אינטל, השתמשה בשיטות עסקיות לא הוגנות כדי להפעיל לחצים על לקוחות יפניים לרכוש את שבבי המעבדים שלה על חשבון מתחרותיה.

 

ועדת הסחר ההוגן היפנית (FTC) מסרה כי יצרנית המוליכים למחצה הפרה את חוקי האנטי-מונופול כדי לנסות ולהשתלט על שוק יחידות העיבוד המרכזיות (CPU). לדבריה, "אינטל מעורבת בפעולות שמעכבות את השימוש ב-CPU המיוצר על ידי חברות מתחרות. פעולות אלו מגבילות באופן משמעותי את מגזר מכירות ה-CPU ליצרני מחשבים אישיים מקומיים".

 

באפריל השנה פשטו חוקרי ה-FTC על שלושת משרדיה של אינטל ביפן, בשל חשדות כי החברה לוחצת באופן בלתי הולם על יצרני מחשבים אישיים ביפן לא לרכוש שבבים שמיוצרים על ידי מתחרותיה, ביניהן AMD. לפי החשדות, אינטל סיפקה ליצרני המחשבים האישיים היפנים כסף לשיווק תמורת שימוש בשבבי אינטל ומיתוג מוצריהם בתוויות "Intel Inside" ו"סנטרינו".

 

מאינטל נמסר בתגובה: "אינטל ממשיכה להאמין שהשיטות העסקיות שלה הן הוגנות וחוקיות". "המפקחים על התחרות צריכים להתערב רק במקרים שבהם יש עדות לנזק שנגרם לצרכנים", אמר סגן הנשיא והיועץ הכללי של החברה, ברוס סוואל, בהודעה.

 

לחברה ניתנו 10 ימים להגיב על המלצות ה-FTC. אם תדחה אינטל את ההמלצות להפסיק בשיטות העסקיות האמורות, לרשות יש סמכות לפתוח בהליכים משפטיים כנגד החברה.

 

החברה עומדת בפני חקירה דומה של שיטותיה העסקיות על ידי רשויות פיקוח במקומות נוספים בעולם, ביניהם ארה"ב ואירופה. בשבוע שעבר ביטלה אירלנד סיוע בסך 170 מיליון אירו לאינטל, שנועד להקמת מפעל שבבים מתקדם, כדי להימנע מחקירת הוועדה המינהלית של האיחוד האירופי. הוועדה טענה כי הסיוע עלול לפגוע בחוקי האיחוד שמגבילים מתן סיוע ממשלתי לחברות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
שיטות עסקיות לא הוגנות?
צילום: איי אף פי
מומלצים