שתף קטע נבחר

סוף למפעל השוקולד ב"צומת עלית" ברמת גן

מפעל הממתקים של עלית ברמת גן, שנבנה ב-1934, נמכר לקבוצת יזמים מארה"ב לפי שווי כולל של 44 מליון דולר. במתחם יוקם פרוייקט של מגורים ומשרדים; הנהלת שטראוס-עלית שואפת לשכור את המשרדים החדשים שיקומו במקום; הבניין ההיסטורי והפינתי בסגנון הבאוהאוס ישומר ויהפוך למוזיאון עירוני

סוף למפעל השוקולד המיתולוגי ב"צומת עלית" ברמת-גן: קבוצת שטראוס-עלית חתמה על הסכם למכירת מתחם מפעל עלית ברמת גן לפי שווי של 44 מליון דולר. המתחם נרכש על ידי קבוצת יזמים מארה"ב בראשות אייזק קטן ואלי ויינשטיין.  

 

היזמים, המיוצגים בישראל על ידי רו"ח שמואל פקטר, מתכננים להפוך את המתחם לפרוייקט מודרני של מגורים ומשרדים.

 

הבניין, שנבנה בשנת 1934, הפך לאייקון מקומי שלימים נודע מיקומו כ-"צומת עלית". במסגרת העסקה ייותרו בידי החברה 20% מזכויות הבעלות במתחם. במקרה שיממשו זכויות אילו סך התמורה יסתכם ב-35.2 מיליון דולר. התמורה הנוספת, בסך של 8.8 מליון דולר תמורת 20% נוספים אם תימכר, צפויה להתקבל ברבעון הראשון של שנת 2006.

 

עיסקת המכירה של 80% מהנכס צפויה להיכלל בתוצאות הרבעון הרביעי של שנת 2005 ולהניב לחברה רווח נקי של 100 מיליון שקל. אם יוחלט על מכירת 20% הנותרים מהמתחם, החברה צפויה לרשום ברבעון הראשון של שנת 2006 רווח הון נוסף שיסתכם בכ- 27 מליון שקל. במקרה זה,החברה אמורה לפנות את מתחם רמת גן במחצית שנת 2007.

 

משרדי שטראוס-עלית: החברה שואפת להישאר במקום

 

מבנה מפעל השוקולד שימש כמפעל הראשי של החברה, אך הפעילות התעשייתית הועברה ממנו לפני כשנתיים, והבניין משמש כיום כמטה המשרדים של שטראוס-עלית בלבד. "אנחנו נערכים למימוש הנכס הזה כבר כמה שנים, ובמסגרת זאת פינינו ממנו את הייצור התעשייתי", הסביר ל-ynet נשיא שטראוס-עלית, ארז ויגודמן.

 

לדברי ויגודמן, שואפת החברה למצב שבו היא תשכור את המשרדים שיקומו במקום מהיזמים הרוכשים, ותמשיך להחזיק שם את משרדיה. "אנחנו נמצאים עם היזמים במשא ומתן על השאלה, האם נישאר במקום כשוכרים", אומר ויגודמן, "המשא ומתן בנושא הזה יימשך עד מרץ 2006. אנחנו שואפים למצב שבו נישאר שם. אם עסקה מהסוג הזה לא תצא לפועל, נצטרך להחליט מה לעשות עם 20% מהנכס שנשארו בבעלותינו ולאן להעביר את המשרדים".

 

סוף עידן: המקום בו אפשר להריח שוקולד

 

מפעל הממתקים המשפחתי "ליימה" שהוקם בשנת 1922 בריגה ע"י משפחת פרומצ'נקו, הפך תוך מספר שנים למפעל גדול בלטביה, והעסיק כשבע מאות עובדים. בעקבות התחזקות השלטון הנאצי באירופה, נשלחה בשנת 1932 משלחת לפלסטינה שרכשה את המגרש ברמת גן.

 

נציג אחר שהגיע מאוחר יותר התרשם שנכס ברחוב אלנבי הוא השקעה טובה יותר, מכר את המגרש בר"ג וקנה את זה שבת"א במקומו. שותף שלישי שהגיע לארץ אחריו קבע שהמקום אינו מתאים להקמת מפעל תעשייתי , מכר את המגרש בת"א וקנה שוב את המגרש ברמת גן, ובשנת 1933 הונחה אבן הפינה לבניין עלית המפורסם אותו תכנן המהנדס פונרוב.

 

כיום הבניין משמש כמטה להנהלת החברה הממוזגת שטראוס עלית. המטה אמור להתפנות עד שנת 2007.

 

הבניין ההיסטורי יישומר

 

הבניין ההיסטורי והפינתי בסגנון הבאוהאוס ישומר. האדריכל סרג'יו לרמן, שהכין את תוכנית השימור של הבניין בן שתי הקומות, מציין כי התוכנית אושרה הן ע"י הוועדה המקומית והן ע"י הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. להערכתו שימור המבנה יתקיים תוך כדי ביצוע הפרויקט כולו ויימשך כשנה וחצי. מימון השימור ייעשה על ידי היזמים. לדברי עיריית רמת גן, הבניין יהפוך למוזיאון עירוני. 

 

בכתיבת הידיעה השתתף דוד הכהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים