שתף קטע נבחר

חיסון לחיידק האלים? בניו-זילנד זה כבר קיים

משרד הבריאות אובד עצות בכל הקשור לחיידק האלים, והטיפול היחיד הקיים היום בארץ לחיידק הוא אנטיביוטיקה. אלא שמסתבר שבניו-זילנד מצאו כבר חיסון לאותו חיידק ממש, הגורם לחום, כתמי דימום על העור, וללא טיפול מיידי – אפילו למוות. תגובת משרד הבריאות: אצלנו לא מדובר במגיפה

משרד הבריאות טוען כי אין המדובר במגיפה, אולם עוד ועוד דיווחים ממשיכים להגיע על מקרי הדבקה של חיידק ה"מנינגוקוק B" - הידוע בכינויו - החיידק האלים. בניו זילנד לא לוקחים סיכון, ולאחרונה החלו הילדים שם לקבל חיסון נגד זן החיידק האלים, הגורם לדלקת קרום המוח, ולזיהום הדם הקטלני – מנינגוקוקסמיה.

 

תוכנית החיסון הלאומית של ניו זילנד תכלול מיליון וחצי ילדים ובני נוער, שיקבלו את התרכיב MeNZB, כך מסר משרד הבריאות הניו זילנדי. אנטה קינג, שרת הבריאות הניו זילנדית, הייתה גאה לבשר על כך כבר לפני מספר חודשים. "אלה בשורות נפלאות", אמרה קינג, "מדינה קטנה כשלנו, מגיבה לבעיה בריאותית חמורה לה גורמת המחלה הקשה. זהו הישג מדהים".

 

מגיפת התפרצות החיידק המנינגוקוק סוג B תקפה את תושבי ניו זילנד החל בשנת 1991, וגרמה למותם של 220 תושבים ולהידבקותם של אלפי צעירים נוספים. מאז סייעה הממשלה במימון מחקרים רבים, שהובילו לפיתוח החיסון המיוחל.

 

החיסון פותח על ידי מדעני חברת הביוטכנולוגיה Chiron, ואושר תוך פרק זמן קצר על ידי משרד הבריאות בניו זילנד. עד כה קיבלו את החיסון מאות ילדים מתחת לגיל 5, כשבתוכנית יחוסנו מאות אלפי צעירים מתחת לגיל 20. החיסון ניתן בשלוש מנות, והוא מסייע למערכת החיסונית בגוף ליצור נוגדנים כנגד זן החיידק הספציפי מנינגוקוק B שתקף באחרונה את הילדים הישראלים. עם זאת, הוא אינו יעיל נגד זני החיידק האחרים.

 

מנינגוקוק הוא חיידק המצוי בלוע של ילדים בריאים. למעשה, עד 20 אחוז מהילדים נושאים אותו שם, מבלי להתחלות. אלא שלעיתים, הוא עלול לגרום למחלה חמורה, בשתי צורות עיקריות: מנינגוקוקסמיה – התפשטות החיידק לדם ואיתו לאיברים שונים, או מנינגיטיס – דלקת קרום המוח.

 

ישראל: החיסון לא מוכר לנו

 

"החיסון לא מוכר בשום מקום בעולם פרט לניו זילנד", אומר ל-ynet פרופ' שי אשכנזי, מומחה למחלות זיהומיות ומנהל מחלקת ילדים א' בבית החולים שניידר, "הוא לא אושר על ידי ה-FDA האמריקני, או משרד הבריאות הישראלי, לכן צריך להתייחס להודעת משרד הבריאות שם בזהירות. גם לא ברור האם הוא מתאים לתינוקות, שהם רובם המכריע של הנדבקים. אך אם הוא אכן הוכח שהחיסון יעיל, מדובר בבשורה טובה".

 

האם החיסון בדרך אלינו? על פי תגובת משרד הבריאות, כנראה שלא: "תרכיב החיסון הניתן הניתן בניו-זילנד הותאם ספציפית לתת הזן הפועל בניו-זילנד. שיעור התחלואה בניו-זילנד הוא גבוה ביותר ומוגדר כמגיפה וזה איננו המצב בישראל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
טיפול בחיידק. בישראל רק אנטיביוטיקה
צילום: תומריקו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים