שתף קטע נבחר

 

מחר: המועד האחרון למו"מ עם המורים על דו"ח דוברת

במשרד החינוך לא נשמעים אופטימיים לגבי התקדמות המו"מ שעדיין "תקוע" ומעכב את יישום ההמלצות. מחר ייפגשו בכירי המשרד עם נציגי המורים לפגישה מכרעת. לאחר ישיבת הממשלה תוכל השרה לבנת לכפות את יישום המלצות הדו"ח

הדרך ליישום דו"ח דוברת: ביום ראשון תציג שרת החינוך, לימור לבנת, בפני הממשלה את התקדמות המשא ומתן מול המורים באשר ליישום דו"ח דוברת לרפורמה במערכת החינוך. מחר (יום ה') ייפגשו בכירי משרד החינוך עם ראשי ארגונים המורים לדיון אחרון בדו"ח. לאחר ישיבת הממשלה, תוכל השרה להתחיל בחקיקה שתכפה את הדו"ח על המורים או להאריך את מועד סיום המשא ומתן. 

 

במשרד החינוך לא נשמעו השבוע אופטימיים במיוחד לגבי ההתקדמות במשא ומתן עם המורים על הסכמי השכר שלהם שעדיין "תקוע" ומעכב את יישום המלצות.

 

עיקרי המחלוקת הן סביב פיטורי המורים, מספר שעות העבודה השבועיות שעל המורה ללמד וגובה שכר המורים. אם לא תושג התקדמות משמעותית במשא ומתן ביום חמישי הקרוב, ייתכן ושרת החינוך תממש את האיומים לפיהם תנקוט בתהליכי חקיקה חד צדדים ליישום המעבר לחמישה ימי לימוד כפי שממליץ הדו"ח בשנת הלימודים הבאה ללא הסכם עם המורים.

 

איום נוסף השמיעה גם מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, לפני כחודש כשאמרה כי "אם לא ייושם דו"ח דוברת עד 31 במאי, יפטר משרד החינוך כבר השנה כ-5,000 אלפים מורים". 31 במאי הוא המועד האחרון בו ניתן להודיע על פיטורים לפי ההסכמים הקיבוציים. לדברי תירוש, "במידה ודו"ח דוברת לא ייושם השנה - יחול על המשרד קיצוץ של 700 מיליון שקלים שיתבטא בפיטורים".

 

לדברי מנחם כהן, סמנכ"ל במשרד החינוך וראש מינהל כוח האדם, המנהל מו"מ אינטנסיבי מול המורים מזה כמה חודשים: "לאחר פגישות רבות ושעות ארוכות של משא ומתן עדיין לא נראית פריצת דרך בשום תחום והפערים גדולים מדי. המורים הבטיחו כי בפגישתנו הקרובה מחר הם יציגו הצעה שתהווה פריצת דרך ואני מקווה שאכן כך יהיה".

 

כזכור, מאז פורסמו עיקרי מסקנות דו"ח דוברת הודיעו המורים כי הם מתנגדים לדו"ח דוברת מאחר והוא ממליץ על פיטורי 9,000 עד 14 אלף מורים על-פני חמש שנים, שחלקם יעזבו בהסכמה ובתנאים של פרישה מרצון. לטענת המורים מדובר בפיטוריהם של למעלה מ-20 אלף מורים.

 

על פי המלצת דו"ח דוברת, שבוע העבודה של מורה יכלול 40 שעות עבודה שבועיות, מתוכן 23 "פרונטליות" בכיתה ושאר השעות יפוזרו בין שעות הוראה פרטניות, חונכות, ריכוז מקצוע, עבודת צוות, השתלמות ובדיקת עבודות – וחובה על כולן להתקיים בבית הספר.

 

"פריצת הדרך" עליה מדבר כהן היא ככל הנראה פשרה במספר שעות העבודה השבועיות המשלבות שתי תוכניות של ארגוני המורים: תוכנית 'עוז לתמורה' המציעה גם היא 40 שעות שבועיות אולם לא כולן בכיתה ותוכנית 'הצעד הקובע' שמדברת על 36 שעות שבועיות.

 

לדברי מזכ"ל הסתדרות המורים, יוסי וסרמן: "ארגוני המורים עומדים מאחורי התוכניות שהוגשו זה מכבר למשרדי החינוך והאוצר. אנו מקווים שמשרדי החינוך והאוצר ישכילו להבין שמאחורי הצעות אלה ישנה בחינה פדגוגית מדוקדקת שתיטיב עם החינוך בישראל. אנו רואים לנגד עיננו את טובת התלמידים. ארגוני המורים מאוד מעוניינים ליישם רפורמה אמיתית בהסכמה ומקווים להגיע להסכמות עם משרדי החינוך והאוצר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר באובאו
לבנת. תכפה את ההמלצות
צילום: ירון ברנר באובאו
צילום: רחל הירש
וסרמן. רוצה רפורמה אמיתית
צילום: רחל הירש
מומלצים