שתף קטע נבחר
 

שוקולד דסקלידס - הסיוע הבלגי

מה גורם לשגריר בלגיה בישראל להסתובב בגשם שוצף על המדרכה ברחוב אבן גבירול בתל-אביב, כשבידיו מגש שוקולדים אנינים? זיו לנצ'נר מדווח

קוקטייל חגיגי על מדרכה בתל-אביב, בו לא משיקים גביעי שמפניה, אלא מגלגלים על הלשון פרלינים מובחרים כשוקולד לבן ממולא קרם שמנת בטעם קפה על מצע אגוזים ("ביאנקה"), היה בלי ספק הדרך הראויה ביותר, הדרך היחידה, לציין בה חמש שנים לכינון הסניף הישראלי של "דסקלידס", מותג שוקולד-העל הבלגי.

  

החברה האיכותית, שראשיתה בקונדיטוריה שפתחה בעיר גנט משפחה ממוצא יווני ב-1931, שולחת כיום עשרות זרועות לערים שונות בעולם. מנהלת השיווק העולמית, שהגיעה במיוחד לאירוע על המדרכה באבן-גבירול (כמו שגריר בלגיה בישראל, עוד כמה פיגורות שנראו כאילו יצאו מישיבת הנהלה באיחוד האירופי, ועשרות ישראלים טיפוסיים), מתרשמת עמוקות ממימדי הצריכה של הפרלינים האנינים בשוק הזעיר שלנו. זה לא שאנחנו אוכלים מעל קילוגרם שוקולד לאדם בחודש בממוצע, כפי שעושים בבלגיה, אבל בשוקולד גורמה מתקדמים כאן יפה. לצורך המחשה, ההתלהבות הדסקלידית מהסניף החדש בניו-יורק קטנה בהרבה.

 

על רקע זה, אפשר להשיג כאן כל פרלין שנטעם בגנט, כמעט, מתוך קטלוג הפרלינים היוקרתי (והיקר, היקר) שמונה כ-60 סוגים, ושמתעדכן תדיר. על אותו רקע, נפתחה השבוע חנות נוספת בישראל, בקניון "ערים" בכפר-סבא, ועוד כמה חנויות-זכיין מתגבשות במוחו של המנכ"ל הישראלי (ממוצא בלגי, משום מה), לורן סיז'ה.

  

ואין זה פלא. מדובר במוצר משובח, בעל סגולות גסטרונומיות, מורליות ואף רומנטיות. הוא מקורי מעט יותר מפרחים, זול מעט יותר מתכשיטים, ומפתה. בכל המובנים.

 

המחקרים שבידי מוכיחים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוצר משובח, בעל סגולות גסטרונומיות, מורליות ואף רומנטיות
צילום: סי די בנק
מומלצים