המשטרה מצאה פתרון למטרידים מרצועת עזה
שלושה חוקרים ממשטרת מרחב לכיש פיתחו תוכנה המזהה מספרי טלפונים של טרדנים, ומנתקת אותם ממוקד 100. המערכת פותחה בעקבות גל של שיחות כאלו, 80 אחוז מהן הגיעו מפלסטינים ברצועת עזה, בעיקר מטלפונים גנובים
במשטרת מרחב לכיש החלו להפעיל באחרונה מערכת ייחודית שפותחה על ידי שלושה חוקרים במרחב, שנועדה למנוע את ההטרדות של מטלפנים לקווי מאה של המשטרה, במיוחד במשטרת שדרות. התברר ש-80 אחוז מהשיחות המטרידות מגיעות מפלסטינים המתגוררים ברצועת עזה, המשתמשים בטלפונים ניידים גנובים.
כאשר החלו חוקרי המשטרה שפיתחו את המערכת לבדוק את התופעה, התברר שלחברות הטלפונים הניידים יש קושי בניתוק המכשירים לחיוג לקווי חירום. על כן, התקשו עד כה לזהות את מספרי הטלפון של המתקשרים, וכך לא ניתן היה לחסום את השיחות הללו. הדבר יצר עומס רב על קווי 100 של המשטרה וגם על קווי מד"א ומכבי אש.
בתקופת ירי הקסאמים על שדרות, כשהמשטרה הייתה בכוננות על, נועדו גורמי המשטרה במטרה לנסות להקים מערכת שתזהה את המתקשרים הללו. שלושה חוקרים החליטו להיענות לאתגר, רומן בוצ'ומנסקי, יוסי עזרא ואהרון חממי. בשעות הפנאי פעלו להקים את המערכת.
תוכנה שפיתחו מותקנת במוקד 100 של המשטרה ומצליחה לזהות גם את השיחות הנכנסות מטלפונים ניידים גנובים. המערכת שומרת את המספר על-פי פרמטרים שנקבעו ומגדירה אותו כמטריד. מייד לאחר מכן, כל שיחה מאותו מספר מנותקת מיד לאחר הצלצול הראשון. לדברי מפקד מרחב לכיש, ניצב משנה אפי מור, "ההנחה היא שלאחר מספר ניתוקים כאלו, המתקשרים יבינו שאין טעם להתקשר, משום שאין אפשרות ליצור קשר עם המוקד".
התוכנה עברה בדיקות משפטיות, בדיקות של המטה הארצי בירושלים, וזכתה לשבחים רבים. מתברר שהתופעה קיימת לא רק במרחב לכיש אלא בכל רחבי הארץ. במרחב לכיש עיקר המטרידים מטלפנים מהרצועה.
לאחר ניסוי מוצלח של המערכת במרחב לכיש וצמצום ההטרדות, הועברה המערכת למטה הארצי וככל הנראה תשובץ בתחנות המשטרה השונות ברחבי הארץ. מפקד המרחב, ניצב משנה מור, שיבח את פעולת הצוות על היוזמה וההמצאה. אין זו הפעם הראשונה שחלק מחברי הצוות פועלים להמציא פתרונות למשטרה ובעבר אף זכו בפרס על המצאה אחרת.