טיפול פסיכולוגי או תרופות. מה עדיף?
מחקר חדש מגלה כי חולי דיכאון שעברו טיפולים פסיכולוגיים הראו את אותה מידת שיפור כמו חולים שטופלו בתרופות נוגדות דיכאון. הטיפול הפסיכולוגי אף הצליח למנוע את הישנות המחלה
שיגעון הפרוזאק שצץ בשנות התשעים הפחית מחשיבות הטיפול הפסיכולוגי. עתה קובעים חוקרים כי טיפול בדיכאון על ספת הפסיכולוג, הוא יעיל כמו טיפול בתרופות נוגדי דיכאון. על המחקר החדש מדווח כתב העת Archives of General Psychiatry.
המחקר שנערך על ידי חוקרי אוניברסיטת פנסילבניה מצא כי טיפול קוגניטיבי לא רק שיעיל במידה דומה לטיפול התרופתי, אלא שהוא אף מצליח למנוע הישנויות של התקפי דיכאון לאחר תום הטיפול.
במחקר השתתפו 240 מטופלים הסובלים מדיכאון. הם חולקו לקבוצות, האחת קיבלה טיפול פסיכולוגי, האחרת תרופות נוגדות דיכאון מסוג פרוקסטין (הנמכר בארץ בשמות פקסט וסרוקסט) ליתיום ודזיפראמין. הקבוצה השלישית טופלה בפלצבו (תרופות דמה ללא כל חומר פעיל).
לאחר 16 שבועות של טיפול, המטופלים בקבוצת התרופות נוגדי הדיכאון ובקבוצת הטיפול הפסיכולוגי הראו את אותה מידת שיפור. עם זאת, אלה שטופלו פסיכולוגית היו בסיכון נמוך להישנות הדיכאון לאחר שנתיים מתום הטיפול. החוקרים סבורים כי הטיפול התרופתי ככל הנראה רק מכסה על הופעת הדיכאון, אך אינו מטפל בגורמים למחלה.
על ספת הפסיכולוג. עדיף מתרופות
צילום: גטי אימג' בנק
מומלצים