משפחת עפרה חזה תקבל את חומר החקירה
לאחר שמשפחתה של הזמרת דרשה לאחרונה מבית המשפט למנות שופט חוקר לבדיקת נסיבות מותה, קבעה היום השופטת כי נציגת הפרקליטות תאסוף את כל חומר החקירה הרפואי והמשטרתי בפרשה ותעביר אותו לעורך דין המשפחה. לאחר שיקרא את החומר, יחליט עוה"ד אם יש טעם בחקירה ויתקיים דיון נוסף. אחותה של חזה: "איך ייתכן שעופרה מתה ככה סתם?"
משפחתה של הזמרת עפרה חזה ז"ל תקבל לידיה את כל חומר החקירה לבדיקת נסיבות מותה. כך קבעה היום (ג') שופטת בית משפט השלום בתל-אביב.
בני משפחתה של הזמרת הגישו לפני כחודשיים בקשה לבית המשפט למנות שופט חוקר אשר יבדוק את נסיבות מותה. בבקשה טען עו"ד רמי צוברי, פרקליט המשפחה, כי שני הרופאים שטיפלו בחזה, ד"ר מיכאל בורק וד"ר מימי הטמן פרי, לא טיפלו בה כנדרש לפני פטירתה, ולמעשה הם אלה שגרמו ברשלנות למותה.
לטענת המשפחה, הפרקליטות סירבה להעביר אליהם את החומר בטענה כי בין החומר הרפואי ישנו חומר הקשור לא רק לעפרה חזה אלא גם לבעלה דורון אשכנזי. אך התובעת טענה בבית המשפט כי חזה ביקשה להסתיר מבני משפחתה את דבר מחלת האיידס שבה לקתה.
השופטת דורית רייך-שפירא קבעה היום כי נציגת הפרקליטות תאסוף את כל חומר החקירה הרפואי והמשטרתי בפרשה ותעביר אותו לעו"ד צוברי. לדברי השופטת, אם לאחר שיקרא את החומר ויחליט כי עדיין יש טעם בהמשך חקירה, יתקיים דיון נוסף בחודש יולי, לאחריו השופטת תכריע בעניין.
צוברי אמר לאחר הדיון: "הפרקליטות התנגדה לחקירה ולמסירת חומר חקירת המשטרה. אבל כעת הוחלט להעביר אליי את כל החומר הרפואי והמשטרתי. אנחנו סבורים שהייתה התרשלות פושעת בטיפול בה, אשר גרמה למותה. אנחנו יודעים שהיא כן רצתה להתאשפז בבית חולים והיו גורמים שמנעו את זה ממנה.
"זה הגיע גם למצב שבבית החולים שהיא אושפזה כלל לא ידעו שהיא נשאית איידס. כמו כן, הרופא שלה לא תיעד את הטיפולים בה ולכן אנחנו דורשים שכל הנושא הזה ייחקר כמו שצריך".
בדיון נכחו אחיותה של חזה, זהבה כהן וירדנה גבאי, אשר מובילות את המהלך. לדברי כהן, "איך ייתכן שעפרה מתה ככה סתם? הגיעה לבית חולים ומתה? למישהו הייתה אינפורמציה שהיא חולה ולא הסכים לאשפז אותה ואת זה אנחנו רוצים לחקור".
דרשו לפתוח את הקבר
בבקשה שהגיש לאחרונה עו"ד צוברי לבית המשפט הועלו טענות קשות כלפי שני הרופאים שטיפלו בחזה. הפרקליט טען כי הרופאה, ד"ר הטמן, הכירה את חזה כאשר ביקשה לעבור הפריה חוץ-גופית כדי ללדת ילד לה ולדורון אשכנזי בעלה. במהלך הטיפולים גילתה ד"ר הטמן כי חזה נשאית של נגיף האיידס.
בעקבות הגילוי הגיעה חזה ליחידה לטיפול באיידס בבית החולים "איכילוב", שם טיפל בה ד"ר בורק. ד"ר בורק ערך לה בדיקות דם והחל בטיפול תרופתי. במקביל המשיכה חזה לקבל טיפול אצל ד"ר הטמן, והיא הפכה למעשה לרופאה האישית של חזה. בשנת 2000 חלתה חזה בשפעת ומאז החלה לסבול מבחילות ומהקאות. בתקופה זו, טען עורך הדין, לא ברור אם קיבלה את הקוקטייל שעשוי היה למנוע את מותה. לבסוף, לאחר שהוחמר מצבה הבריאותי, אושפזה חזה בבית-החולים ונפטרה כעשרה ימים מאוחר יותר, מכשל מערכתי.
בני משפחתה טוענים כי מרגע אשפוזה, לא ד"ר הטמן ולא ד"ר בורק טרחו לדווח לבית-החולים על מצבה הבריאותי, ורק 24 שעות לאחר אשפוזה נודע לשאר הצוות הרפואי כי היא נשאית איידס. לאחר מותה לא נערכה אף נתיחה לבדיקת נסיבות המוות.
ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לצורך זה התכנסה, לטענתם, פעמיים בלבד. בין היתר קבעה הוועדה כי חזה לא קיבלה טיפול רפואי כנדרש, וייתכן שיש קשר בין הטיפול התרופתי שקיבלה למותה. עו"ד צוברי דרש מבית המשפט למנות שופט חוקר שיורה על פתיחת קברה של חזה ועל ביצוע נתיחה של הגופה כדי לבדוק את נסיבות המוות.