שתף קטע נבחר

 

"קשת" ו"רשת" זכו במכרז ערוץ 2

שתי הזכייניות הוותיקות נבחרו על-ידי מועצת הרשות השניה להפעיל את ערוץ 2 בעשר השנים הבאות. "טלעד" הוותיקה" ו"כאן" החדשה - בחוץ. עשויות לערער לבית המשפט

"קשת" ו"רשת" הן הזוכות במכרז ערוץ 2, כך הודיעה הערב (ד') מועצת הרשות השניה בסיום שלושה ימי דיונים אינטנסיביים במלון "דן קיסריה". שתי הזוכות המאושרות קיבלו את הזיכיון להפעיל את ערוץ 2 למשך עשר השנים הבאות החל מה-1 בנובמבר 2005. "קשת" דורגה ראשונה מבין ארבע המתמודדות ו"רשת" הגיעה למקום השני. המשמעות היא ש"קשת" תשדר ארבעה ימים בשבוע ו"רשת" שלושה, במהלך השנים ייערך סבב בין שתי הזכייניות. 

 

המפסידות הן "טלעד" הוותיקה שדורגה אחרונה מבין המתמודדות ו"כאן" החדשה שסיימה שלישית. שתיהן עשויות לערער בבית המשפט. "טלעד" תסיים את שידוריה בעוד כחצי שנה, ועתידה לא ברור. בעבר שקלה הנהלתה למזג אותה ב"רשת". "כאן" עשויה להתפרק בעקבות ההפסד.

 

התוכניות המובילות של "טלעד" הן "קצרים", "עובדה", והתוכניות של קובי מידן ואמנון לוי - כעת הן עשויות למצוא בית אצל הזכייניות האחרות, או לחילופין בערוץ 10 - וכך גם ביחס לתוכניות הרכש של "טלעד" כגון "זהות בדויה" ו"הסופרנוס".

 

אמנון לוי מבכירי הטאלנטים של "טלעד" הגיב: "חזרתי עכשיו מ'טלעד', קשה לתאר את המראות של האנשים שם. אני מאוד עצוב ומאוכזב. אני כבר הרבה שנים עובד ב'טלעד' ויש שם מאות עובדים, חלקם הגדול בירושלים. זו בעיה בשבילם עכשיו למצוא עבודה, זה מצב מאוד קשה. לגבי תוכניתי - זה מוקדם להגיד מה יהיה. יש לנו עוד עונת קיץ ב'טלעד'. אני מקווה שנמצא מקום באחד מערוצי השידורים האחרים, ב-2 או ב-10. אני לא מודאג לגבי התוכנית שלי, אלא לגבי 10 תוכניות אחרות שלנו שמחפשות בית". אילנה דיין אמרה: "זה מאוד מאוד עצוב, כי 'טלעד' זה בית, זה מסוג המקומות שבמשך השנים אתה מאוד נקשר אליהם. ברור לי שנגמרה תקופה מבחינתי האישית ולכן יותר מכל דבר אחר זה בעיקר עצוב". 

 

אורנה בן דור מראשי "כאן" אמרה בתגובה להפסד: "עבדנו קשה מאוד ואני חושבת שהגשנו שרשרת תוכניות לתפארת. בשביל בחירה כזו לא היה צריך לעשות מכרז, זה היה כתוב על הקיר. יכול להיות שהיו דברים עניינים בהצעות של 'קשת' ו'רשת' - אבל זו החלטה שלא לוקחת סיכון. אני מאוכזבת מהרשות ששידרה כל הזמן שהיא לא מרוצה ממה שיש על המסך של ערוץ 2 ויש כאן מסר כפול ובעייתי. אם אתה יוצר צעיר וחדש, אין לך סיכוי. זו ארץ צעירה-זקנה".

 

הדירוג הסופי:

 

1. "קשת" 92.555

2. רשת 88.790

3. כאן 78.996

4. טלעד 78.81

 

הפער בדירוג של הזכייניות בתחום התוכן היה קטן מאוד, וההכרעה נפלה בעיקר בזכות ההצעה הכלכלית והחוסן המסחרי של שתי הזוכות. "טלעד" הציעו 93 מיליון שקל תמורת הזיכיון, "כאן" 80 מיליון, "רשת" 124 ו"קשת" 171 מיליון שקל.

 

"חפיפה בין השיקולים"

 

מנכ"ל המועצה מוטי שקלאר אמר: "תמיד התלבטנו לגבי ערוץ 2 ועשר, אם זה ערוץ ציבורי מסחרי, כביכול יש מתח בין המרכיבים האיכותיים למרכיבי הרייטינג. אני חושב שמה שהמכרז הזה ניסה לבוא ולכוון ולסמן זה שאפשר לעשות חפיפה בין השיקולים המסחריים לשיקולים הציבוריים וכמובן הכל תלוי בתמהיל ועל כך התמודדו הזכיינים והמתמודדים למיניהם, שכולם היו טובים, לא חושב שיש מתמודד אחד שלא היה ראוי להוביל את ערוץ 2 אבל טיבה של התחרות, הוא שיש יותר ויש קצת פחות". שרת התקשורת דליה איציק אמרה כי "ערוץ 2 הוא ספינת הדגל של התרבות בישראל. אני מקווה שכעת הוא יגיע למקומות חדשים, ייתן תשומת לב לפינות אפלות, להפקות מקור ובית ליוצרים ישראלים".

 

"קשת" נחשבה לזכיינית המצליחה ביותר עם טלוויזיה עתירת רייטינג ("כוכב נולד", "השגריר", "ארץ נהדרת"). היא מובלת על ידי הנשיא אורי שנער, והמנכ"ל אבי ניר. "קשת" דאגה ליצור במשך כל שנותיה טלוויזיה צבעונית ועממית - טלוויזיה לכולם: "רק בישראל", "כוכבי השכונה", "הראשון בבידור", "גלגל המזל" ו"הכספת". הטאלנטים הבולטים שלה הם חיים הכט, צביקה הדר, ארז טל, מיקי רוזנטל, אייל קיציס, טל פרידמן ואורנה בנאי. כל אלה עזרו ל"קשת" להיות טלוויזיה שמביאה רייטינג והרבה. בחודשים האחרונים תוכניות רבות של הזכיינית עברו את קו ה-30% והשאירו את הזכייניות האחרות הרחק מאחור.

 

בתגובה לזכייה נמסר מהזכיינית כי "'קשת' מודה לוועדת המכרזים ולרשות השנייה על האמון שנתנו בה להוביל את הטלוויזיה המסחרית בישראל גם בעשור הבא. 'קשת' מודעת לאחריות הציבורית והמקצועית שמוטלת עליה, והיא מתכוונת להמשיך ולפעול על-פי הסטנדרטים המקצועיים הגבוהים ביותר, על מנת להבטיח לציבור בישראל טלוויזיה מרגשת, מגוונת ובעלת משמעות. הבחירה בנו היא בראש ובראשונה הבעת אמון והכרה בכישרון, ביצירתיות ובמקצוענות של עובדי החברה ושותפיה לדרך במשך 12 שנים, ובעיקר במאות היוצרים שתרמו להצלחתה של קשת על מסך הטלוויזיה. 'קשת' מברכת את חברת 'רשת', שנבחרה להוביל יחד איתה את שידורי ערוץ 2 בתקופת הזיכיון הבאה ומבקשת להודות ל'טלעד', שהייתה שותפתה לדרך במשך 12 השנים האחרונות ומשוכנעת שכוחות היצירה המעולים שלה יבואו לידי ביטוי על המסך גם בעתיד. כמו כן, 'קשת' מבקשת להודות לחברת 'כאן' שהייתה מועמדת ראויה".

 

הזוכה השניה היא "רשת-נגה", המיזוג בין "רשת" הוותיקה ל"נגה" ששקלה תחילה להתמודד לבד, אך בסוף חברה לזכיינית הוותיקה. הזכיינית גייסה אותנו ל"טירונות", החזירה ל"מילואים", הביאה את יאיר לפיד ודאגה למצוא לנו את הרמאים והשרלטנים עם רפי גינת. המנכ"ל הוא יוחנן צנגן. "רשת" שמרה במשך השנים על תדמית כחול-לבן, כולל רכש מימי הערוץ הראשון כמו "כלבוטק" ו"פספוסים", ובאחרונה דאגה לעדכן אותנו במתרחש ב"חדר מלחמה" ולהביא סאטירות כמו "משחק מכור". 

 

בתגובה מהזכיינית נמסר כי "'רשת-נגה' מקבלת בשמחה ובהתרגשות את החלטת מועצת הרשות השנייה להעניק לנו את הזיכיון ל-10 השנים הבאות. אנחנו מודים למועצה על האמון שניתן בנו". המנכ"ל צנגן אמר: "האתגר שעומד בפנינו הוא להמשיך ולהביא את היצירה הישראלית על כל גווניה לציבור הישראלי. הטלוויזיה של 'רשת נגה' ב-10 השנים הבאות תשאף להגיע לקהלים חדשים ומגוונים ותמשיך להיות 'הבית של כולנו'".

 

המפסידות:  

 

"טלעד", המפסידה הגדולה, פועלת בתחום הטלוויזיה למעלה מ-25 שנה. אולפני "טלעד" יושבים בבירה ומחזיקים סניף ברמת גן. המוטו שלהם היה - 11 שנה של טלוויזיה איכותית וממלכתית. על המסך הם הציגו בין השאר את "עובדה" הוותיקה, "שומר מסך" הלוחמנית, "קצרים" הפופולארית ו"דרוש מנהיג". "טלעד" מיצבה את עצמה כילדה טובה ירושלים לאורך השנים והציבה תוכניות תעודה ותחקיר במרכז הפריים. ההתעסקות של "טלעד" בחומרים פופולריים יותר הניבה מצד אחד קאלט כמו "רמת אביב ג'" אך לרוב כשלונות כגון: "יותר מזל משכל", "שישישואו", "מלך הכורסא" ו"דרוש מנהיג". עוד בפנתיאון: "פלורנטין" ו"לילה גוב".

 

המועמדת החדשה "כאן" נכנסה עם אומץ לב לביצה והייתה צריכה להילחם על מעמדה. היו"ר והמנכ"ל של הקבוצה הוא אורן מוסט, ואחריו מגיעים שמות גדולים כמו הסופר רם אורן שהוא ראש חטיבת התוכן,  משה שלונסקי סמנכ"ל התוכניות, רן תלם על הפיתוח, שמי זרחין על הדרמה, אורנה בן-דור מנהלת תעודה, ועל הרב תרבותיות מונה ג'קי לוי.

 

מהו המכרז?

 

ביום שני, 20 בספטמבר 2004 התפרסם המכרז החדש של ערוץ 2. מכרז שאמור להביא לערוץ המסחרי רוח חדשה בניחוח שאהוב על שקלאר, משב של יצירה מקומית, שידורי פריפריה, תרבות ויהדות וזמן שידורים בערבית וברוסית. הזוכים במכרז יתחילו לתפעל את ערוץ 2 החל מ-1 בנובמבר 2005.

 

"הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו" שבחרה את הזוכות היא רשות ציבורית המפקחת על שידורים מסחריים בישראל. הרשות השנייה מייצגת את האינטרס הציבורי בערוצי השידור המסחריים בישראל. בראש הרשות עומדת מועצה ציבורית המונה 14 חברים, המשקפים את מגוון הדעות הרווחות בציבור. במהלך שלושת הימים האחרונים קיבלו חברי המועצה את חוות הדעת של היועצים למכרז ולמדו אותה. חברי הרשות התרכזו במלון "דן" בקיסריה ודנו בהבטים המשפטיים של ההצעות ובבחינת הקריטריונים. החברים דנו בתוכן, בפן הכלכלי וערכו תשאול של המתמודדים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנהלת "קשת"
ממשיכה הלאה. "רשת"
צילום: יוסי צבקר
מאוכזב. לוי
צילום: יוסי צבקר
לאתר ההטבות
מומלצים