שתף קטע נבחר

הזיהום בפגייה: הורי החמישייה מתפללים

שבע שנים של ניסיונות חוזרים ונשנים להביא ילדים נגמרו לפני חודשיים בשמחה גדולה, כאשר אנטון אנסטאס ורעייתו, המתגוררים ליד בית לחם, הצליחו להביא לעולם חמישייה. כל החמישה נפגעו מהחיידק העמיד שתקף את הפגייה בהדסה הר הצופים. "אני לא יודע מה יהיה איתם, נשאיר את זה לאלוהים", אמר האב

הזיהום החמור שהתגלה בפגייה של בית החולים הדסה הר הצופים בירושלים, והביא אתמול (א') לסגירתה, פגע בחמישייה שנולדה לפני כחודשיים בבית החולים.

 

הוריהם של חמשת הפגים, אנטון אנסטאס ורעייתו, המתגוררים ליד בית לחם, הצליחו להביאם לעולם לאחר טיפולי פוריות ממושכים שנמשכו כ-7 שנים. עוד שבוע היו אמורים התינוקות להשתחרר כבר לביתם. אמש נשמע אנטון האב מודאג מאוד.

 

"אני עוד לא יודע מה מצבם. אני יודע שהם לקו בחיידק. בינתיים, לפי מה שנאמר לי, הוא נמצא אצלם רק בצואה ולא בדם. תשעה פגים במחלקה לקו בחיידק. חמישה מתוכם הם הילדים שלי. זה המזל", אמר אנטון, "הילדים שלי מוגדרים נשאים ולא חולים. אני יודע שזה טוב שהם לא חולים אבל אני מפחד שמשהו יותר גרוע יקרה. הם קטנים, חלשים ואתה לא יכול לדעת מה יקרה".

 

שישה מבין תשעת הפגים שבהם התגלה החיידק, מוגדרים כנשאים בלבד, כלומר החיידק נמצא בצואתם בלבד. שלושת הפגים האחרים חלו והחיידק נמצא בדמם.

 

לאחר שנולדו החמישה, חגגה משפחתם וערכה מסיבה גדולה ואף הוענקו לחמישה, שני בנים ושלוש בנות, שמות. אנטון נזכר בתהליך הממושך שעברו הוא ואשתו עד ללידת ילדיהם. "שבע שנים חלפו מאז התחתנו ושבע שנים ניסינו להביא ילדים לעולם ולא הצלחנו. היו המון בעיות. קיבלנו בסוף חמישה ילדים, תודה לאל, אבל אני עכשיו מודאג. אני לא יודע מה יהיה איתם, נשאיר את זה לאלוהים".

 

"הם נמצאים פה כבר חודשיים בדיוק, נולדו ב-16 בפברואר. היום הם שוקלים כבר 1.9 ק"ג. הם הגיעו למצב בו הם יושבים לבד ואוכלים לבד דרך הפה והרופאים אמרו שבתוך כמה ימים הם יצאו הביתה. כעת אני מקווה שהם יבריאו והכל יהיה בסדר", הוסיף אנטון.

 

"המחלקה תישאר מבודדת וסגורה עד שיוסר הזיהום"

 

מנהל המחלקה לילודים ופגים בהדסה, פרופ' אילן ארד, טוען שלא נשקפת סכנה לחייהם. "החיידק נקרא אנטרוקוק והוא אינו גורם לתמותה בדרך כלל ולכן תקוותנו כי כל התינוקות יחלימו ללא פגע", אמר פרופ' ארד. לדבריו, "מחלקת הפגים הדסה הר הצופים תישאר מבודדת וסגורה עד אשר יסתבר כי הזיהום הוסר".  

 

"שלושת התינוקות שבדמם אותר החיידק, וכן ששת התינוקות הנוספים שהחיידק אותר בצואתם, בודדו. אין זו הפעם הראשונה שאנחנו מגבילים קבלת תינוקות לפגייה. קרו כבר אירועים דומים בעבר, אם כי תדירותם נמוכה", אמר פרופ' ארד.

 

פרופ' ארד הסביר את השתלשלות האירועים אשר גרמה לבית החולים להחליט על סגירת הפגייה. "כאשר תינוק אינו יציב בהתנהגותו אנו עורכים לו בדיקות דם. בבדיקות אילו נתגלה החיידק. מרגע שהסתבר שיש יותר ממקרה אחד והמעבדה מדווחת שזה אותו החיידק, עולה החשד כי מדובר במקור משותף ונוקטים באמצעי בידוד כדי למנוע את התפשטות החיידק.

 

"עדיין אין לנו תשובה מהו המקור, אך ייתכן שלעולם לא נדע. אין לדעת אם לא מדובר בחיידק שנמצא במצב רדום בדמו של חולה כבר מספר שבועות. בכל מקרה נצטרך להמשיך בבדיקות כדי לראות מתי חלפה הסכנה". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
היו אמורים להשתחרר בעוד שבוע
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
לא נשקפת סכנה לחייהם. פרופ' אילן ארד
צילום: גיל יוחנן
מומלצים