שתף קטע נבחר
 

דנה עזריאלי

בתו של דוד עזריאלי בחרה לחיות בישראל ובשנת 2002 עלתה לארץ השתקעה בה והחלה לעבוד ברצינות בעסקים של אבא. מקורביה מעידים עליה שהיא רצינית מדי ושאפתנית מאוד, ושירשה מאביה את הקשיחות והפרפקציוניזם

כשהיתה בת 16, נסעה דנה עזריאלי לבלות מספר חודשים בהתנדבות בקיבוץ בדרום הארץ. כשאבא שלה היה קופץ ממונטריאול לבקר אותה, היא היתה עוברת לגור איתו כמה ימים בסוויטה שלו במלון הילטון. כשאבא טס בחזרה לקנדה היתה דנה חוזרת ממלון הפאר לצריף קטן, בו התגוררה עם שתי מתנדבות נוספות בקיבוץ.

 

זו אינה אנקדוטה חריגה: כל חייה של דנה (36) התנהלו באופן דומה, על הקו שבין מונטריאול לתל-אביב, בין עושר לציונות. אביה, דוד עזריאלי, עלה לישראל מפולין ב-42', עזב את הארץ לאחר שמונה שנים והשתקע במונטריאול, אבל המשיך לבקר בארץ ולנהל בה עסקים, כשהוא טס הלוך וחזור בין קנדה לישראל.

 

דנה, לעומתו, בחרה סופית בישראל: בסוף 2002 עלתה לארץ, השתקעה בה והחלה לעבוד ברצינות בעסקים של אבא.

 

ילדות: דנה היא בתו הצעירה של דוד עזריאלי ורעייתו סטפני, ילידת מונטריאול. יש לה עוד שתי אחיות גדולות, שרון (42) ונעמי (38), ואח בכור, רפי (45), שסובל מבעיות מולדות.

 

דנה גדלה במונטריאול בבית ענק עם בריכה שבנה עזריאלי, בו היה מארח לעתים למעלה מ-200 איש. בית ילדותה היה ספוג באהבת ישראל: האב הקפיד להשמיע לילדיו את מיטב שירי מלחמת ששת הימים, ודנה גדלה לצליליהן של יפה ירקוני, שושנה דמארי, אסתר עופרים וחווה אלברשטיין.

 

בנושא חינוך הילדים היו לעזריאלי - אבא לא קל - דעות מוצקות למדי. "הקפדתי להקנות לדנה ולכל הילדים שלי ערכים חברתיים חינוכיים", אמר בעבר, "היה חשוב לי שיהיו בני אדם, שלא יראו את הכסף בשום מקום".

 

עוד דבר חשוב ביותר לעזריאלי היה שילדיו ירכשו השכלה טובה. לדנה, שבחרה ללמוד משפטים, לא היתה בעיה מיוחדת בנושא זה, אבל אחותה הגדולה שרון - שרצתה להיות זמרת אופרה - נתקלה בוויכוחים מרים עם האב, שהתנגד למקצוע שבחרה. לבסוף הודיע לשרון שהוא מוכן לשלם עבורה שכר לימוד רק לג'וליארד, בית-ספר יוקרתי למוסיקה במנהטן. שרון ניסתה להתקבל, נכשלה ועברה למכור תכשיטים על שמיכה ברחוב כדי לממן שיעורים פרטיים בשירה. רק בשנה השלישית נכנע האב והסכים לממן אותה.

 

דנה סיימה תואר במשפטים והחלה לעבוד באחד מעסקיו של אביו בבוסטון, והיתה ממונה על עסקי הנדל"ן שלו בניו-אינגלנד. הקשר בין השניים, מספרים מקורבים, חזק ביותר. דנה אף ליוותה את אביה, ניצול שואה, במסע שערך לפולין, ותיעדה את הביוגרפיה שלו בספר "צעד אחד לפנים", שיצא ב-97' בהוצאת יד-ושם. "סיפור ההישרדות של אבא שלי ליווה אותי כל חיי", סיפרה עם צאת ספרה, "הוא לימד אותי איך אדם יכול להישאר חיובי גם ברגעים חסרי תקווה".

 

עם עלייתה לישראל, קנתה דירה בפרויקט אנדרומדה ביפו וקיבלה לשכה במשרדי חברת קנית, שבבעלות אביה, במגדלי עזריאלי. היא זכתה בתואר סגנית נשיא והחלה ללמוד את עסקיו של אביה בישראל, כשהיא צמודה לנשיא הקבוצה ולאיש המקורב ביותר לאביה, מנחם עינן.

 

מספרים עליה: דנה היא בחורה מרוחקת, מגדירים אותה עובדים בעסקיו של עזריאלי. גם מקורביה מעידים עליה שהיא רצינית מדי ושאפתנית מאוד, ושירשה מאביה את הקשיחות והפרפקציוניזם ("אני לא איש של סמול טוק ולא סובל טפשים", העיד בעבר אביה על עצמו). חבריה מספרים שיש לה בעיה עם מנטליות הסמוך הישראלית, שרחוקה ממנה מאוד, ושמאביה למדה שאין רחמים בעסקים, כפי שהתבטא בעבר.

 

דנה נשואה לישראלי, מומחה לקראטה ואמנויות לחימה, אך שומרת על שם נעוריה. השבוע ילדה את בתה הראשונה. בעתיד הקרוב היא מתכננת לעזוב את דירתה ביפו לטובת בית בהרצליה-פיתוח. עסקים: כיום שותפה דנה לכל ההחלטות האסטרטגיות המתקבלות בקבוצה, אבל ההכרעות הסופיות מתקבלות על ידי שניים - דוד עזריאלי, שממשיך להיות פעיל וריכוזי בגיל 82, ומנחם עינן, נשיא הקבוצה. הבייבי הנוכחי של דנה הוא הקניון החדש שיוקם במודיעין, שהעבודות סביבו החלו עם כניסתה לתפקיד. בהתמודדות של עזריאלי על רכישת גרעין השליטה בבזק היא אינה מעורבת כלל.

 

מקורביה מספרים שהיא בהחלט מעוניינת לרשת מאביה, ביום מן הימים, את ניהול עסקיו בישראל ולהפוך למספר אחת בקבוצה. עזריאלי האב, מצידו, אמר בעבר כי הוא מעוניין מאוד שילדיו ימשיכו את דרכו, אך מעולם לא הכריז על אף אחד מהם כעל יורש המסומן לנהל את עסקיו בארץ או בחו"ל. אני לא מאמין בהקמת אימפריה שנשארת לדורות רבים בתוך המשפחה, אמר בעבר. עוד הסביר כי אחת הסיבות שהוא מתכנן להנפיק את עסקיו נובעת משיקולים משפחתיים: ההנפקה תאפשר לכל אחד מילדיו של עזריאלי להחזיק במניות סחירות, הניתנות למימוש על פי בחירתו.

 

אחים: חוץ מדנה, שאר ילדי עזריאלי מתגוררים עדיין בקנדה. שרון הגשימה את חלומה להפוך לזמרת אופרה בינלאומית, ואף הופיעה בישראל עם התזמורת הקאמרית. נעמי היא בעלת תואר דוקטור לכלכלה היסטורית ומדעי החברה מאוקספורד, מרצה באוניברסיטה ומנהלת קרן משפחתית בהיקף של 50 מיליון דולר.

 

בנו הבכור של עזריאלי, רפי, סובל מקשיים מולדים. במשפחה של בנות מצטיינות זה קצת קשה, אבל העזרה ההדדית מאוד תורמת, סיפר עזריאלי בעבר, הוא בן נהדר, ואנחנו עוזרים לו להתגבר על הקשיים. דנה הרחיקה לכת והחליטה לסייע גם לאחרים: היא מכהנת כיו"ר קשר, מרכז מידע והכוונה למשפחות לילדים עם מוגבלויות, שמסייע להן להתמודד עם צורכי הילד ולקבל את המגיע להן מהמערכת הממשלתית והעירונית.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן מיקא
דוד עזריאלי, האב
צילום: חן מיקא
מומלצים