רשמית וסופית: לא נמצא נשק השמדה בעיראק
הנשק להשמדה המונית שייצרה עיראק, או החביאה במדינות אחרות, היווה עילה לפלישת ארצות הברית לשטחה. אך צוות המומחים של הסי.אי.איי קבע סופית: לא היה נשק כזה. האמריקנים עדיין חוששים מ"שימוש של יחידים" בטכנולוגיה לייצור נשק
צוות החקירה של הסי.אי.איי סיים רשמית את עבודתו בעיראק, והודיע הבוקר (יום ג') כי החקירה אודות הימצאותו של נשק להשמדה המונית במדינה הסתיימה ללא ממצאים.
בהודעה רשמית שפרסם הצוות, נמסר כי לא נמצאה הוכחה לכך שעיראק העבירה את הנשק לסוריה לפני פלישת הכוחות האמריקנים, וכן נמסר כי לא נמצאו חומרים אחרים שמשמשים להרכבת נשק להשמדה המונית. התשאול שערך צוות החקירה לגורמים שאמורים היו להיות בסוד העניין לא העלו דבר בעניין האופציה הסורית. בהודעה הרשמית נמסר: "לא סביר שנערכה העברה רשמית של ציוד לסוריה, אך הצוות לא יכול היה לאמת העברה לא רשמית כזו".
ראש צוות החקירה, צ'רלס דולפר, סיכם: "לאחר יותר מ-18 חודשים בהם פעלו צוות החקירה וצוות התשאול ככל יכולתם, החקירה הסתיימה".
דו"ח החקירה מתפרש על 92 עמודים ומספקת מבט מסכם בעניין, שהעסיק יותר מאלף אנשי צבא ואזרחים, מומחים לנשק ואחרים.
אך הנציג הרשמי של צוות הפקחים הזהיר מהפוטנציאל הטמון בעיראק לגבי חימוש בעתיד, ואף שיגר הערכה זהירה בעניין. הדו"ח מציין מאמצים שעשה סדאם חוסיין ליצירת צוות מומחים לנשק להשמדה המונית, ועל אף שהם עברו זה מכבר לסקטור האזרחי, הדו"ח מציין כי קיים חשש שגורמים עויינים וטרוריסטים יחפשו מומחים עיראקים כדי לקדם את האינטרסים שלהם.
"גם אדם יחיד יכול לקדם פעולות של ייצור נשק להשמדה המונית ולכן הנושא מעורר חשש". כמו כן, הדו"ח מעלה חשש כי גורמי צבא בעיראק ימשיכו למצוא כמויות קטנות של נשק כימי, והדו"ח מזהיר אפילו מ"שימוש של יחיד בנשק כזה".
ממשל בוש טען בזמנו כי המאמצים שסדאם חוסיין עושה כדי להשיג ולצבור נשק להשמדה המונית הצדיקו את הפלישה לעיראק בשנת 2003.
לאן נעלמה אותה עילה לפלישה? בדו"ח מעלים את האפשרות כי הנשק "נבזז או נפגע קשות". עקב המצב הביטחוני הקשה בעיראק נבצר מצוות החקירה לברר סופית היכן אותו ציוד של ייצור הנשק. "חלק ממנו וודאי נמכר לגורמים אזרחיים", העלו את הסברה בדו"ח. "חלק אולי נלקח למקום מסתור, כדי לעשות בו שימוש מאוחר יותר".