שתף קטע נבחר

 

"רק 0.3% ממוצרי החשמל עוברים בדיקת תקן בתמ"ת"

יו"ר ארגון קבלני החשמל קורא לערוך רפורמה מיידית בתו התקן הישראלי לבדיקת מוצרי חשמל ולהתאים את התקן הישראלי לבינלאומי. טוען: 3% בלבד מכלל המוצרים נבדקים על ידי הממונה על התקינה בתמ"ת ומתוכם 10% עוברים בדיקת תקן

"רק 0.3% ממוצרי החשמל בארץ עוברים בדיקת תקן". כך טוענים בהתאחדות המלאכה והתעשייה ובארגון קבלני החשמל, התובעים ממנהל משרד התעשייה והמסחר, רענן דינור, לפעול בהקדם לביצוע רפורמה מיידית בתו התקן הישראלי לבדיקת מוצרי חשמל.

 

מנכ"ל ההתאחדות, אלעזר פרידמן, ויו"ר ארגון קבלני החשמל, גולן ברזובסקי, מסרו כי בארץ קיים מצב אבסורדי בו יבואני חומרי חשמל, שמבקשים לעמוד בתקן, משלמים יותר עבור מוצרים מחו"ל, ומוסיפים סכום של 1,000 דולר בממוצע עבור הבדיקה במכון התקנים. "אלה שמתחמקים מהשגת תו תקן למוצריהם, לרוב מייבאים אותם מהמזרח הרחוק ובכך הם זולים בהרבה מהמוצרים האירופאים", ציינו. לדבריהם, כיום נבדקים על ידי שירותי המכס בנמלים והממונה על התקינה בתמ"ת 3% בלבד מסך כל מוצרי החשמל, מתוכם רק 10% נועדים לבדיקות בנושאי תקן, כך שבפועל רק 0.3% נבדקים לצורך תקן.

 

ברזובסקי אמר, כי הוא מציע לבסס את הרפורמה על השוואת תו התקן הישראלי לזה הבינלאומי. "במקום לשלם עבור הבדיקה במכון התקנים, יעיל יותר לשלם עבור בדיקת מסמכים בתמ"ת. מחישובים שערכנו עולה כי צעד זה יגדיל את תקציב התמ"ת בכמיליון דולר בחודש - פי 140 מהתקציב הנוכחי של הממונה על האכיפה". לדבריו, כיום מעל ל-60% ממוצרי החשמל לא עוברים בדיקה במכון התקנים משום שמרביתם אינם עומדים בתקן.

 

"במצב הנוכחי המדינה מעודדת את היבואנים להתנהג כעבריינים", אמר מנכ"ל התאחדות המלאכה והתעשייה. "גם אם היבואן נתפס בלי תו תקן ומואשם בעבירה פלילית, הקנס שהוא ישלם לרוב לא יעלה על 20 אלף שקל, בעוד שיבואן עם מוצר שעומד בתקן של מכון התקנים משלם הרבה יותר. במצב זה, משתלם ליבואן לקחת את הסיכון הזעום בהיתפסות ולהימנע מלגשת למכון התקנים כדי להשיג אישור התאמה לתקן".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוצרי חשמל. "המדינה מעודדת יבואנים לעבריינות"
מומלצים