כולנו פועלים: כשה-1 במאי היה עדיין חג
טיול אל העבר והפעם בסימן יום חגם הבינלאומי של הפועלים. מסע שמתחיל בהקמת מפעל האשלג בדרום ים המלח וממשיך אל עמק הירדן של שנות השלושים, בין אוספי התמונות של גדעון שיפטן ואליהו כהן ז"ל, שנסרקו ושוחזרו במעבדת "ביתמונה"
בשנת 1934 הוקם מפעל האשלג בסדום בהנהלתו וניצוחו של משה נובמייסקי, מהנדס מכרות ציוני שהגיע מסיביר על מנת לתעל את אוצרות ים המלח. רוב העובדים היו פלוגות של חלוצים שהתארגנו לקראת הקמת קיבוצם וגוייסו על ידי חבר גדוד העבודה יהודה (קופלביץ) אלמוג להקמת מפעל האשלג בסדום. באחת הפלוגות, קבוצת מיסדי כפר סאלד, היה חבר גם גדעון שיפטן, שאחז במצלמה והנציח את העשייה במקום.
מפעל האשלג הוקם בדרום ים המלח והעובדים התגוררו במחנה מצפון, לרגלי הר סדום. בין מחנה העובדים למפעל הותקנה מסילת ברזל, וקטר עם קרונות פתוחים היה מסיע את העובדים מדי בוקר מהמחנה למפעל. תנאי המחייה במקום היו קשים מאוד ומשפחות העובדים הורשו להגיע לביקור בסדום רק בימי חג. אחד מחגים אלו היה האחד במאי. בתמונה: העובדים ובני משפחותיהם יוצאים ממחנה העובדים לסיור במפעל. קטר הרכבת קושט בדגלי המעמד.
גם בדגניה שבעמק הירדן צויין יום חגם הבינלאומי של הפועלים. מצילומיו של אליהו כהן ז"ל.
בבית החינוך בדגניה ניתן לבני הנוער שיעור על מעמד הפועלים.
המנצח האגדי לובה רביץ מאפיקים ניצח על מקהלת הצעירים בפאתוס עצום והדגל האדום נישא במרום. כך נחוג האחד במאי, בארץ ישראל של שנות השלושים.
הטיולים הקודמים: