שתף קטע נבחר

 

מסתמן: הסכם פשרה בין המורים ולבנת

לאחר יום סוער ומלא תהפוכות, שכלל האשמות חריפות של המורים על התוספת לתקציב שהוסתרה מהם, נודע אתמול ל-ynet כי ראשי הארגונים נפגשו עם רונית תירוש וניסחו טיוטה להסכם בין הצדדים. ההסכם כולל את ביטול פיטורי המורים, לצד מו"מ למימוש רפורמה מוסכמת

משרד החינוך וארגוני המורים קרובים לחתימת הסכם, כך נודע אמש ל-ynet. אתמול (ב') בצהריים נפגשו נציגי ארגוני המורים, רן ארז ויוסי וסרמן, עם מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש. בפגישה ניסח יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, רן ארז הצעה לטיוטת הסכם בין הצדדים.

 

הטיוטה, בכתב ידו של וסרמן, נמצאת בבדיקה משפטית באגף התקציבים במשרד האוצר והיום יתקיים דיון בין הצדדים לגיבוש הנוסחה הסופית.

 

הישיבה בין הצדדים התקיימה ממש עד דקות ספורות לפני מסיבת העיתונאים בה מתחו ראשי הארגונים ביקורת נוקבת על שרת החינוך, והציבו לה אולטימטום: בטלי הפיטורים או שנפנה לבית משפט כדי להסיר את חסינותך.

 

בין הסעיפים הכלולים בהסכם הפשרה: א. ביטול כל מכתבי הפיטורים עבור 6,000 מורים, עובדי רשויות מקומיות ועובדי משרד החינוך ב. מכסה של עובדי הוראה הפורשים לפנסיה מוקדמת בתנאים מועדפים ג. המורים מוכנים ללכת למשא ומתן כבר בימים הקרובים מול משרד החינוך ליישום רפורמה מוסכמת כבר בשנת הלימודים הקרובה.

 

בין הנושאים שעדיין שנויים במחלוקות בין המורים ומשרד החינוך: מספר שעות שהייה שבועיות של מורה בבית הספר - משרד החינוך דורש 40 שעות, בעוד המורים דורשים 36. בלבד.

 

נושא נוסף השנוי במחלוקת הוא מספר השעות הפרונטליות בכיתה שאותן ילמד מורה. משרד החינוך, ע"פ דו"ח דוברת דורש 26 שעות, בעוד המורים דורשים 24 שעות.

 

לדברי רן ארז, יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, "אנחנו הצענו הצעה שהיא בגדר אולטימטום, שכן אנחנו, כמו כולם, מעוניינים לפתור את הבעיה. דרישת הבסיס שלנו היא ביטול פיטורי המורים לאלתר. אנחנו טוענים שלא צריך לפטר אפילו מורה אחד. אם משרד החינוך יכבד את זה – אנחנו נכבד את טיוטת ההסכם, לפיה אנחנו מוכנים ליישום רפורמה מוסכמת כבר בשנת הלימודים הקרובה".

 

ארז מיהר להבהיר כי "לא מדובר ברפורמת דוברת – אלא רק רפורמה שמוסכמת על שני

הצדדים. הצענו למשרד החינוך אולטימטום של 24 שעות, בכל מקרה הודענו להם שאיננו מוכנים להיפגש עם שרת החינוך, לימור לבנת".

 

לדברי מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, בטיוטה בכתב ידו של וסרמן, המורים מתחייבים להתחיל ברפורמה בהסכמה, תוך מו"מ אינטנסיבי: "הטיוטה היא במסגרת משא-ומתן, כך שאך טבעי שייעשה תהליך של גישור, וכל צד יתגמש קצת ויקבל בסופו של דבר את מה שהוא רצה".

 

האשמות המורים: "לבנת כוחנית ואלימה"

 

"היום אירע דבר מה בישראל שאין לו אח ורע", אמר וסרמן במסיבת העיתונאים שכינסו יושבי ראש הארגונים, והוסיף: "מה שאנחנו טענו במשך ימים רבים, שאין הצדקה לפיטורי מורים היות שאין בעיות תקציב – הוכח היום כנכון: שרת החינוך אכן הודתה שיש תקציב, ולמרות זאת – היא מפטרת מורים. זה דבר שאין חמור ממנו. אנחנו מחנכים את ילדינו לאמירת אמת, להגינות ואסור לנהוג ככה במורים. המורים שלנו הושפלו, בוזו ועל לא עוול בכפם".

 

רן ארז פנה במסיבת עיתונאים אל לבנת, ואמר לה: "גברת לבנת, לא תצליחי לעשות שום רפורמה במערכת החינוך, אם את פוגעת בכבודם של מורים מושפלים ונרמסים. קיבלנו הבוקר יותר מסטירת לחי. לא רק שאין קיצוץ – היא קיבלה 400 מיליון. עם התוספת הזאת, אין היום בכלל קיצוץ במערכת החינוך, יש לה עודף של 100 מיליון. אז למה לאמלל מאות אלפים בטענה שאין כסף?!"

 

גם וסרמן וגם ארז הדגישו כי למרות הפרסום הבוקר בעיתון "הארץ", אשר חשף את ערוותה של שרת החינוך, הם מעוניינים לפתוח דף חדש ולאפשר ביצוע רפורמה במערכת החינוך – אבל לא על ידי פיטורי מורים: "אנחנו מעוניינים לבצע רפורמה אמיתית. אנחנו רוצים מערכת הרבה יותר טובה. אנחנו קוראים לשרת החינוך לבטל מיידית את הפיטורים ומייד נתחיל לשבת על רפורמה מוסכמת", אמר וסרמן.

 

רן ארז הוסיף: "הדרך של השרה היא דרך כוחנית ואלימה, שמזמינה מלחמה - וזה אולי מה ששרת החינוך רוצה. אבל אנחנו לא רוצים זאת, אנחנו

אומרים לשרה – למרות הכל, אנחנו מושיטים לך יד, רוצים רפורמה ושיתוף פעולה אבל לא בכוח – בהסכמה. תחשבי היטב, אם את רוצה רפורמה – זה לא על ידי הפחדה ולא על ידי השפלה".

 

"שרת החינוך איבדה כל אמון בינינו. עכשיו היא צריכה לעשות צעדים בוני אמון כלפי ציבור המורים", אמרו השניים. וסרמן הוסיף: "אם איש ציבור אינו נוהג כיאות – הוא סיים את תפקידו הציבורי. הציבור בישראל הוא חכם, ציבור ההורים והמורים הוא חכם, והיום נעשה מעשה חמור של ניסיון לא לומר את האמת לציבור. זה הליך מכוער ומיותר. ועדיין, אני קורא לשרת החינוך: בואי נתחיל דף חדש". 

 

בעקבות איומי המורים, אמרה לבנת כי מספר המורים המפוטרים יהיה כ-2,500 בלבד. לדבריה, "בעקבות ההסכם עם האוצר אנו מעוניינים ש-2,500 מורים בלבד יפרשו מהמערכת - וזאת, מרצון ולא בהליך של פיטורים. במקום המורים השחוקים שיעזבו את המערכת נביא מורים חדשים. זה כמובן צריך להיעשות בהסכמה מול ארגוני המורים, ובתיווך הממונה על השכר באוצר".


פורסם לראשונה 23/05/2005 23:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ארז ווסרמן. "מוכנים לרפורמה מוסכמת"
צילום: גיל יוחנן
צילום: ששון תירם
לבנת ותירוש. "תהליך של גישור"
צילום: ששון תירם
מומלצים