שתף קטע נבחר

המחשבים הניידים המומלצים

אם אתם רוצים להפתיע את עצמכם עם מחשב נייד חדש מבלי לשבור תוכנית חסכון, המדריך הבא בדיוק בשבילכם. לקחנו לסיבוב שמונה ניידים מתוצרת IBM, דל, LG וטושיבה, המשתייכים לקטגוריות המיינסטרים וה-Ultra Thin. התוצאות לפניכם

LG LS50a IBM T42 Toshiba Tecra A3 Dell Latitude 110L 
Toshiba Portege M100 LG LT20 TabletPC Dell Latitude X1 IBM X41 

כל הסימנים מראים ש-2005 היא שנת הפריצה הגדולה של המחשבים הניידים. המחירים ירדו, הביצועים עלו, והבחירה במחשב נייד כתחליף למחשב שולחני מגושם נראית אטרקטיבית מאי פעם.

 

הסקירה הזו מיועדת לכל מי שמעוניין לרכוש מחשב נייד מבלי לשבור תוכנית חסכון. גם בעליהם הגאים של מחשב אישי שחושבים לקנות נייד על מנת שישמש כמחשב שני עשויים למצוא בה עניין.

אם תרצו להשתמש במחשב השולחני שלכם לצורך הרצת יישומים מתקדמים ומורכבים כמו עריכת וידאו מקצועית, משחקי תלת מימד חדישים ובאמצעות המחשב הנייד לגלוש באינטרנט, להוריד ולשלוח דואר אלקטרוני ועוד משימות קלות - הניידים הבאים עשויים לעניין גם אתכם.

 

בכתבה הבאה התמקדנו במיוחד בניידים המציעים למשתמש יחס עלות-תועלת טוב למדי. מחשבים אלה אינם מבוססים על מעבדי סונומה, הדור הבא של פלטפורמת סנטרינו, המיועדים למחשבים ניידים, וכוללים מעבד מהיר המצטיין בצריכת אנרגיה נמוכה, מאיץ גרפי ואמצעי רישות אלחוטיים בטכנולוגיית Wi-Fi.

 

בעקבות השקת דגמים חדשים וחזקים, המשיכו יצרניות המחשבים לשווק גם מחשבים "ישנים", עם מעבד סנטרינו מהדור הקודם, המספק למרבית הצרכנים ביצועים משביעי רצון ויכולות מתקדמות. מחשבים אלה זמינים כעת במחירם אטרקטיביים, ומספקים תמורה הולמת לכסף שלכם.

 

הסקירה הבאה מקיפה שמונה מחשבים ניידים כאלה, מתוצרת IBM, דל, LG

וטושיבה, המשתייכים לקטגוריות ה-Ultra Thin (מחשבים ניידים קלים במיוחד), ומיינסטרים (מחשבים ניידים המהווים שילוב בין הקלים למחשבים הנידיים המציעים תחליף לשולחניים, וזמינים במחיר נמוך יחסית).

 

הסקירה אינה כוללת מחשבים מתוצרת HP, משום שהחברה לא סיפקה לנו דגמי מיינסטרים ו-Ultra Thin שאינם מבוססי פלטפורמת סונומה.

 

LG LS50a

ה-LS50a הוא מחשב שנראה כאילו נועד בעיקר לסטודנטים או למשתמשים המעונינים במחשב שעושה הכל - מציג DVD, תומך בגלישה אלחוטית, צורב, מאפשר קריאת כרטיסי זכרון באופן בלתי אמצעי, ומספק כמעט את כל הצרכים הדיגיטליים - במחיר נוח, משקל סביר, ואיכות וביצועים ממש לא רעים. בסך הכל, מדובר בעיסקה משתלמת למדי עבור מי שמחפש תחליף למחשב השולחני.

 

המחשב כמעט ואינו מתחמם, הוא בנוי ומעוצב בצורה ראויה לציון מבחינה ארגונומית, כולל תיעוד בעברית, ומדריך תפעול ראשוני בעברית, עם איורים. כמו שצריך. העיצוב שלו משדר יוקרתיות מסוימת, בעיקר אם אתם נמנים על חובבי המטאלי, אבל מי שקצה נפשו בכל הכסוף הזה - עלול דווקא לכנות את המראה הזה נובורישי.

 

אנחנו חשנו שהדגש שהושם על העיצוב, והקלילות היחסית של המחשב הזה, מותירים רושם של מחשב נייד מקטגוריית ה-Desktop Replacment עם שיק של Ultra Thin. עובדה זו גם מאששת את ההנחה שב-LG בחרו ללכת לכיוון של סטייל על פני גישת סוס העבודה הפונקציונלי של טושיבה, Dell ו-IBM, שהקפידו לא להקפיד על עיצוב.

 

אודיו ווידאו

 

המחשב מצויד במסך 15 אינץ', שנפתח גם הוא לכ-180 מעלות, ומספק תצוגה טובה למדי באור שמש, ומזוויות שונות. למרבה האבסורד, דווקא באור חשמל, המסך בהיר מדי, ויש צורך להכהות אותו, על מנת לשמור על העיניים במצב עבודה לעוד כמה שעות. במסך הדהוי קמעה של טושיבה זה לא קרה לנו. הסאונד טוב, חזק למדי ואיכותי, גם ביחס לרמקולים של מחשב נייד.

 

צריכת אנרגיה

 

הסוללה של ה-LS50a היא המרשימה מכולן בסקירה זו, וסיפקה ארבע שעות עבודה ברצף, למרות שלאחר הטענה מלאה (שנמשכה שעה וחצי בלבד) הבטיחה רק 3:30 שעות. לך תסמוך על סוללות. כמובן שכאשר ניגנו תקליטור מוזיקה - הסוללה התרוקנה מהר יותר.

 

הסוללה עצמה קלה יחסית למה שאנו מכירים ממחשבים ניידים, ומתחברת, כמו זו של ה-X1 של Dell, באחורי המחשב, ולא בתחתית, כך שהיא מחממת פחות את משטח העבודה או הרגלים. חיבור החשמל סטנדרטי, ולא מחייב רכישת כבל חלופי קנייני.

 

גם תוכנת ניהול הסוללה יעילה, וכוללת מספר מצבים, כמו בשאר המחשבים, שמגדירים את צריכת האנרגיה בעת ביצוע פעולות שונות במחשב. ניתן להגדירן גם באופן עצמאי, בהתאם לצרכים.

 

מקלדת ועכבר

 

המקלדת של LG נוחה מאוד, האותיות העבריות גדולות וברורות, וסידור המקשים דומה למדי לזה של מקלדות רגילות, כך שאין צורך להתרגל למיקום שונה של מקשים, כמו במחשבים האחרים, שהקשו עלינו בשעות העבודה הראשונות. כמובן שיש כפתורי שליטה על עוצמת הקול, אפשרות גישה מהירה לסוללה, למסך חלופי, לשליטה על רמת הבהירות של המסך וכדומה. נוסף על כך, ישנם שלושה מקשים הניתנים להתאמה אישית. תכונה מועילה במיוחד.

 

למרבה הצער, ה-TouchPad המובנה אינו כולל הגדרות מתקדמות ואפשרות התאמה אישית, ובנוסף, הרגיש חלקלק מדי, והגיב לאט מדי לאצבע שלנו.

 

מפרט ומידות

 

ה-LS50a מצויד במעבד אינטל פנטיום M במהירות שעון של 1.60 גיגהרץ, 256 מגהבייט, דיסק קשיח בנפח 40 גיגהבייט, כונן DVD וצורב משולב, כרטיס רשת ומודם 56K מובנים ומגוון חיבורים: שלושה חיבורי USB, שלמרבה הנוחות לא מוקמו בסמוך; קורא כרטיסי זכרון מסוג SD; חיבור Wi-Fi אלחוטי; חיבור VGA; חיבור LPT; ומחברים לרמקולים/אוזניות ומיקרופון.

 

אבל דווקא מה שאין חשוב יותר - חיבורי Firewire, בלוטות', אינפרה אדום, PS/2 ו-S-Video - שאת חלקם ניתן למצוא אצל אחרים (למען ההגינות נציין, ששום נייד שבדקנו אינו כולל חיבור Serial וכונן דיסקטים). למה? לא ברור.

 

הוא מגיע עם Windows XP Home בעברית, נורטון אנטי וירוס 2005, תוכנת ניהול צריכת אנרגיה נוחה ויעילה, וניהול הרשת האלחוטית, אך משום מה לא כלל תוכנת צפיה ב-DVD ותוכנת צריבה, וחבל, במחיר של מחשב נייד, היינו מצפים לקבל גם איזו עצם בדמות תוכנת DVD, עריכה וצריבה לחובבים, כמו שמעניקה טושיבה.

 

אגב, המצב חמור שבעתיים אם לא הצטיידתם בתוכנת ניגון DVD מראש, מאחר וה-Windows Media Player 10 שהותקן במחשב סרב לנגן את הסרט שלנו. אין בו תוכנות עזר מגוונות כמו אלו שמציעה טושיבה.

 

המחשב קל מאוד לנשיאה, וכולל חיווי על מצב הסוללה וההפעלה גם בחלקו העליון וגם בדופן הקדמית, כך שתמיד ניתן לראות מה מצבו, בין אם המסך סגור או פתוח.

 

פלח שוק: מיינסטרים

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים באתר "זאפ"

 

ציון:

 

חזור למעלה
IBM T42

IBM מתייחסת ל-T42 כאל "הבנטלי" של המחשבים הניידים. מדובר במחשב שמסוגל לתפקד בתצורות מסוימות כ-Desktop Replacment, או בתצורה בסיסית, כמחשב מיינסטרים איכותי, שאמנם יקר ממחשב המיינסטרים הקלאסי של החברה, R51 העממי, אולם מספק ביצועים משופרים.

 

אין ספק שמדובר במחשב חזק, במיוחד בתצורה של דגם הבדיקה שלנו, אך באופן מפתיע, דווקא המחשב הזה הוא היחיד מכל אלו שנבדקו, שזייף בעת ניגון ה-DVD שלנו.

 

כשהפעלנו תוכנת התקנה הסרט פשוט נתקע לשניות ארוכות, והצליח להתאושש רק כשהיא הסתיימה. לא ציפינו לזה ממכונה רבת עוצמה כמו זו. בנוסף, כשהפעלנו תוכנות אחרות, כמו אאוטלוק 2003 למשל, הסרט קצת גיהק, אבל לא נתקע, והסאונד מצידו המשיך להתנגן כשורה. בשלבים מסוימים בסרט היו מריחות וקפיצות פיקסלים, שלא הופיעו במחשבים האחרים שבדקנו.

 

מבחינת טמפרטורה, המחשב שמר על רמת חום סבירה בהחלט, ולא התחמם בצורה קיצונית. גם כונן התקליטורים המובנה לא הרעיש יתר על המידה, ולא הרעיד את כלל חלקי המחשב, כמו חלק מהמחשבים שסקרנו.

 

אודיו ווידאו

 

ה-T42 מצויד במסך 15 אינץ' איכותי, בדומה לשאר המחשבים שסקרנו בקטגוריה זו, שניתן להשכיבו בזווית של כ-180 מעלות, על מנת ששני אנשים היושבים זה מול זה יוכלו לצפות בתצוגה. הודות לכרטיס המסך שלו, ATI Mobility Radeon 9600 הכולל 64 מגהבייט זכרון, המחשב הזה מספק חוויית תצוגה מצוינת, גם במבט מהצד, ומצעי צבעים חדים, עמוקים וריאליסטיים, הן באור טבעי והן בסביבה המוארת בחשמל.

 

החסרון היחיד של כרטיס המסך המתקדם של ATI הוא הרזולוציה המקסימלית שלו, 1400X1050, שעלולה להוות בעיה למי שמתקשה בראיה, מאחר והאייקונים והפונטים קטנים למיד, וצפיה ברזולוציה נמוכה יותר, כמו במרבית מסכי ה-LCD, אינה מספקת איכות ראויה. הרמקולים טובים למדי, ומספקים סאונד סביר בדרכים.

 

צריכת אנרגיה

 

הסוללה של ה-T42 מספקת כשלוש שעות עבודה רציפה, אך זאת, בתנאי שלא תעמיסו יותר מדי פעילות על המחשב. ככל שהעבודה אינטנסיבית וכוללת יותר תוכנות, או כאלו הנזקקות למשאבים מרובים, כך מתרוקנת הסוללה במהירות רבה יותר.

 

כאשר צפינו בסרט DVD, גם הבנטלי של IBM לא עמד בהבטחות, וקיצץ לנו כשעה מחיי הסוללה, בדומה למחשבים האחרים שסקרנו. זאת, למרות שהסוללה הוגדרה לפעול במצב ניגון DVD, המותאם במיוחד לצפיה בסרט.

  

בעיה נוספת שנתקלנו בה בהקשר הזה היא הקושי לדעת בדיוק כמה זמן עבודה נותר, מכיוון שתוכנת ניהול האנרגיה של IBM וזו של Windows לא ממש הסכימו ביניהן על לוח זמנים קבוע. בשלב מסוים, כאשר הסוללה עמדה על 75%, התוכנה של IBM דיווחה שנותרו לנו שעתיים וארבע דקות, ואילו Windows הפסימית הקציבה לנו רק 1:57 שעות עבודה. לא טרגי נכון, אבל לפעמים כמה דקות עבודה עושות את ההבדל.

 

נוסף על כך, לעיתים ביצענו בדיקת זמנים בהפרש של כמה דקות, והמחשב הראה שאורך חיי הסוללה נותר כשהיה.

 

מקלדת ועכבר

 

בכל הנוגע להקלדה וניווט באמצעות התקנים דמויי עכבר, בנייד של IBM יש שילוב מוזר: המקלדת של T42 פחות רכה משל המתחרים ואף פחות מאשר בדגמים אחרים של IBM, ואינה כוללת מקש Windows וקליק ימני. לא ברור למה.

 

מצד שני, התקן ההצבעה הוא שילוב כמעט מנצח בין משטח TouchPad ל-TouchPoint. הכדורית האדומה, הממוקמת במרכז המקלדת רחבה יותר ובולטת פחות מזו של טושיבה, ולכן נוחה ונעימה יותר לעבודה. הטענה היחידה שלנו נוגעת לריבוי הכפתורים והאפשרויות, שעלולים קצת לבלבל.

 

מפרט ומידות

 

המחשב כולל אלמנט ייחודי - זיהוי ביומטרי באמצעות טביעת אצבע (שניתן גם לבטלו לטובת סיסמה טקסטואלית), ובכך קורץ לפלח השוק העיסקי.

 

מבחינת חיבורים, הוא מציע שלל התקנים ואפשרויות: כרטסי רשת ומודם 56K מובנים; שני חיבורי USB, אחד מתחת לשני, ועלולים להקשות לעיתים על חיבור שני התקנים במקביל; חיבור LPT למדפסת, יציאת S-Video לצפיה בטלוויזיה, מאפיין חיוני, שמרבית המתחרים קימצו בו; חיבור לרמקולים/אוזניות ומיקרופון, צורב ונגן DVD מובנים; חיבור VGA; חיבורי אינפרה אדום, בלוטות' ו-Wi-Fi בתקנים 802.11b+g.

 

ביחס לחומרה, ה-T42 נהנה ממעבד פנטיום M במהירות 1.80 גיגהרץ, 1.50 גיגהבייט זכרון, ודיסק קשיח בנפח 70 גיגהבייט. התוכנות איתן הגיע הן מערכת הפעלה Windows XP Pro, ותוכנת WinDVD.

 

נורות הבקרה שלו מוקמו בחלק התחתון הפנימי של המסך, וציינו את מצב החיבור האלחוטי, מצב הסוללה, וכדומה, כשבחלק החיצוני, בראש המסך, יש נורות חיווי על חיבור בלוטות', מצב Standby ומצב הסוללה.

 

ה-T42 קטן מעט מ-LS50a של LG, אבל קצת עבה ממנו. מבחינת משקל הם די דומים.

 

פלח שוק: מיינסטרים

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים באתר "זאפ"

 

ציון:

 

חזור למעלה
Toshiba Tecra A3

ה-Tecra A3 מלמד, שוב, כי האוריינטציה של טושיבה עסקית בעיקרה, והיא מכוונת לקהל יעד הכולל ארגונים ואנשי מכירות, שמחפשים מערכות ניידות עמוסות תכונות, גם במחיר ביצועים פחותים ועיצוב מושקע פחות. גם הגמישות שהיא מציעה בכל הנוגע לתצורת החומרה, וגם השורה התחתונה - מחשב מהיר, שכולל תמיכה אלחוטית, כונן DVD וצורב ומגוון חיבורים חיצוניים, מלמדים על כך.

 

בעת ניגון תקליטורים הכונן רעד והרעיש בצורה ניכרת, וגם כאשר עברנו למצב של Silence Mode ב-Acustic Silencer זה לא ממש עזר לנו, והדיסק המשיך לרעוד ולהרעיש בצורה שלא רק הפריעה לצפיה ולהאזנה, אלא גם הקשתה עלינו להחזיק את המחשב על הברכיים.

 

החלק התחתון, היכן שממוקם הדיסק הקשיח, התחמם, אך החלק העליון שמר רוב הזמן על טמפרטורה קרירה. כשהפעלנו תוכנות אחרות - הסרט נתקע לפרקים, והמחשב לא כלל ספרות בעברית.

 

אודיו ווידאו

 

המסך, 15 אינץ' גודלו, נראה טוב גם באור השמש, ומספק צפיה סבירה למדי, אם כי לא טובה כמו זו של ה-LG מאותה הקטגוריה, כשאת האשמה יש לתלות כנראה בכרטיס המסך הפחות טוב של ה-Tecra A3, אינטל 915GML, לעומת אינטל 82852 ב-LG.

 

כשצפינו בסרט, הצבעים נראו חדים, אך לא מספיק חלקים. באופן כללי הם היו דהויים ופחות עשירים. גם כאן ניתן לצפות במסך מזוויות שונות, והוא נפתח ב-180 מעלות.

 

הסאונד טוב למדי, אבל בעוצמה מקסימלית קצת חד מדי ולא נקי. הוא עשיר פחות ומתכתי יותר מה-LG, זאת, למרות שהרמקולים שלו ממוקמים למעלה - בסמוך למקלדת, ואין מה שיסתיר אותם.

 

במבט ראשון, הוא נראה כמו תאומו של ה-LG, בעיקר בגלל העיצוב והגודל הפיזי, אולם כבר בעת הוצאתו מהקופסה ופתיחת המסך מבחינים בשוני, שבא לידי ביטוי בכמה היבטים, שהעיקרי הוא חוסר המחשבה הגמור שהוקדש לנושא הארגונומיה.

 

צריכת אנרגיה

 

הסוללה של ה-Tecra A3 מספיקה לכשלוש שעות עבודה רציפה, וכמו ב-LG, האזנה לתקליטור מוזיקה האיצה את קצב התרוקנות הסוללה. בעיה מהותית של הטושיבה היתה שבשום מקום לא נאמר כמה זמן מייצגים אותם אחוזים שנותרו בסוללה, כך שכל שנותר למשתמש האומלל הוא לתזמן את פעולותיו ללא הרף, בכדי לדעת כמה זמן נותר.

 

בעת ניגון DVD פחת באופן ניכר זמן הפעולה של הסוללה, והיא התרוקנה לה במהירות יחסית. כבל החשמל שלו סטנדרטי, כך שבמקרה והוא ניזוק, אין צורך לרכוש חדש תמורת סכום גבוה במיוחד.

 

זמן הטעינה עמד על שעתיים וחצי.

 

מקלדת ועכבר

 

ה-Tecra A3 כולל Touchpad נוח יותר לתפעול מזה של LG, ומקשי המקלדת, למרות שאינם ממוקמים בצורה לגמרי סטנדרטית, רכים ונעימים יותר למגע. הוא כלל מקשי קיצור, שאינם ניתנים לתיכנות עצמאי, שאפשרו לשלוט על עוצמת הבהירות, לעבור למסך חיצוני, לשלוט על הרשת האלחוטית או להשתיק את המחשב, וכן לגשת ל-Bios ישירות מ-Windows.

 

אחד ממקשי הקיצור מאפשר לנעול את המחשב בלחיצה אחת, ומסתיר את התצוגה על המסך. טושיבה מציעה גם תוכנה המאפשרת להגדיר קיצורי דרך לתוכנות או תיקיות מועדפות באמצעות לחיצה בפינות שונות של משטח העקיבה.

 

מפרט ומידות

 

ב-Tecra A3, הגדול והעבה יותר מה-LG, יש שלושה חיבורי USB שמוקמו זה לצד זה, בחלקו הימני התחתון של המחשב, קרי, בדיוק היכן שאמורה להיות היד שאוחזת בעכבר.

 

הוא מצויד אמנם בגלגלת חיצונית לשליטה על עוצמת הקול, וכן בחיבורי מיקרופון ואוזניות/רמקולים, אולם אלו, כמו גם מתג הכיבוי וההפעלה של החיבור האלחוטי, ומחווני הפעילות - ממוקמים כולם, בשל החלטה שניתן להגדירה רק כחלמאות - בחלקו הקדמי של המחשב, כך שאם תכננתם להשתמש במחשב כשהוא מונח בחיקכם, ולהאזין למוזיקה באוזניות, תוך כדי גלישה באינטרנט האלחוטי, נאמר, הישמרו מלחיצה מוטעית על מתגים שונים.

 

עם זאת, נצייין לטובה את קונספט הגלגלת של טושיבה, שמאפשרת לשלוט על עוצמת הקול ללא קשר ל- Windows. מחשבה נאה, שהגיעה רק למחצית התהליך. השימוש בה לא ממש נוח.

 

המחשב מצויד במעבד פנטיום M במהירות 1.60 גיגהרץ, ב-256 מגהבייט זכרון, דיסק קשיח בנפח 60 גיגהבייט, מודם וכרטיס רשת מובנים, צורב ו-DVD משולב, חיבור Wi-Fi בתקן 802.11b+g, חיבור בלוטות', FireWire, קורא כרטיסי זכרון מסוג SD, SM ו-XM, חיבור למסך חיצוני, חיבור S-Video, אך חסרו בו אינפרה אדום וחיבור LPT למדפסות.

 

המחשב הגיע עם Windows XP Pro, נורטון Internet Security 2005, תוכנת WinDVD, תוכנת RecordNow לצריבה, CoderCam ללכידת וידאו ו-OneNote, תוכנת ניהול ההערות של מיקרוסופט, ששולבה בחבילת אופיס 2003.

 

טושיבה משלבת בכל המחשבים הניידים שלה חבילת יישומים המשמשים לניהול היבטים שונים של המחשב, ביניהם ניהול תצורת החשמל, שכוללת כמה פרופילים מובנים, הניתנים לשינוי והתאמה אישית.

 

ערכת כלים זו, שכוללת גם תוכנת דיאגנוסטיקה, ואת Acoustic Silencer, שמאפשרת להאט או להאיץ את מהירות הסיבוב של כונן התקליטורים, בכדי להפחית את עוצמת הרעש בעת האזנה למוזיקה - מהווים תוספת ייחודית ומועילה במיוחד, ומוסיפים למחשבים של טושיבה כמה נקודות זכות.

 

פלח שוק: מיינסטרים

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים באתר pricer.co.il

 

ציון:

 

חזור למעלה
Dell Latitude 110L

מחשב המיינסטרים של Dell הוא מכונה נטולת עיצוב כמעט לגמרי. הוא שחור ובעל קווים נקיים, ומספק חוויית מיחשוב ירודה בהרבה מזו של מתחריו, אפילו הפחות טובים שביניהם, ונראה כמו יצור כלאיים ש-Dell החליטה לשווק לאותו פלח שוק שמאוד רוצה מחשב נייד, אבל מוכן להתפשר על ביצועים וצורה לטובת מחיר נמוך.

 

לזכותו ייאמר שהוא כמעט ולא מתחמם, גם בעת עבודה אינטנסיבית, אך כשאר המחשבים בסקירה (למעט LG LS50a), לא מגיע עם ספרות בעברית.

 

אודיו ווידאו

 

המחשב מצויד במסך 15 אינץ', שניתן להשכיבו ב-180 מעלות, אך אינו נראה טוב בקצוות. גם כאן תמצאו כרטיס מסך אינטל 915 הנחות יחסית, שמייצר צבעים דלוחים ודהויים, גם בעת צפיה ב-DVD, שסבלה מתמונה לא חלקה וצבע מת. המאיץ הגרפי של אינטל כולל, לא רק בדל כמובן, אפשרות חביבה במיוחד, לסיבוב התצוגה ב-90, 180 ו-270 מעלות.

 

הרמקולים ממוקמים בחזית המחשב, בחלק שעשוי להיות מוסתר על ידי הגוף, כשעובדים איתו כשהוא מונח על הברכיים, אך מספק צליל סביר בהחלט בעת האזנה למוזיקה. ב-DVD, המצב טוב יותר, והסאונד עוצמתי, חי ולפרקים אפילו היקפי.

 

צריכת אנרגיה

 

הטענה מלאה ארכה למעלה משעתיים, ולא לגמרי ברור לכמה זמן מספיקה הסוללה בכל נקודת זמן, משום שתוכנת ניהול האנרגיה של דל אינה כוללת הערכת זמן על בסיס קבוע, ולעיתים הציגה רק ספירה באחוזים.

 

המחשב מציע כשלוש שעות עבודה רציפה, אך לאחר כרבע שעה, מד הסוללה של התוכנה הראה כאילו נותרו רק שעתיים וחצי. מוזר, אך לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שכמעט אף אחד מהמחשבים לא סיפק לוח זמנים אמין.

 

בעת שצפינו ב-DVD הקרבנו כחצי שעת עבודה של הסוללה, שהספיקה לשעתיים וחצי. לא נורא לעומת מחשבים אחרים בסקירה. חיבור החשמל אינו סטנדרטי, ואינו תואם אפילו למחשבי דל ישנים או לדגם X1, שספק הכוח שלו מוקטן.

 

מקלדת ועכבר

 

המקלדת ב-Latitude 110L נוחה מאוד, המקשים רכים וקפיציים, אך אינם מסודרים בצורה סטנדרטית. התקן ה-Touchpad קטן למדי, אבל נשלט בקלות, אם כי, הכפתורים שלו לא ממש נוחים ונעימים, ואפילו מרעישים בעת הלחיצה.

 

מקשי הקיצור מאפשרים גישה ל-StandBy ו-Hibernation, הפעלת הרשת האלחוטית, במקרה והשקעתם ברכישת דגם הכולל תמיכה כזו, צפיה במצב הסוללה, מעבר בין מסכים, שליטה על עוצמת הקול ובהירות המסך (שנתמכת גם בחיווי ויזואלי על המסך), וכן במקש יעיל, שלא מצאנו כמעט אצל שום מתחרה, שמאפשר הוצאת התקליטור מהכונן.

 

מפרט ומידות

 

מדובר במחשב כבד למדי, הכולל מעבד פנטיום M במהירות 1.60 גיגהרץ, 256 מגהבייט זכרון, דיסק קשיח בנפח 30 גיגהבייט בלבד, שהאט אותו בצורה ניכרת והרעיש בצורה יוצאת דופן. הדל כולל DVD וצורב, חיבור חיצוני למסך, שלושה חיבורי USB מאחור, סמוכים זה לזה, מודם וכרטיס רשת מובנים, שקע PCMCIA וחיבור לאוזניות/רמקולים ומיקרופון.

 

שתי נורות החיווי להפעלה וסוללה נמצאות בחזית, וניתן לראותן גם כשהמסך סגור. האחרות נמצאות בחלק העליון.

 

המחשב שקיבלנו לא כלל חיבור בלוטות', רשת אלחוטית בטכנולוגיית Wi-Fi, קורא כרטיסי זכרון, אינפרה אדום או S-Video, והגיע עם Windows XP Pro, תוכנת PowerDVD, תוכנת RecordNow לצריבה, ותוכנת ניהול אנרגיה של דל.

 

פלח שוק: מיינסטרים

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים באתר "בזמן"

 

ציון:
 

 

חזור למעלה
Toshiba Portege M100

ארבעת המחשבים הבאים הם מסוג Ultra Thin, פלח שוק שמתפתח בהתמדה, ותופס נתח גדל והולך של שוק הניידים. היתרון המרכזי שלהם טמון בכך שמדובר במחשב נייד "על באמת".

 

הם קלים, דקים וכוללים את מרבית הרכיבים הכללולים באחיהם הגדולים, כך שאין צורך להיסחב עם יותר מדי התקנים חיצוניים. עם זאת, עדיין מדובר במחשבים עם מסך קטן מאוד, לרוב נטולי כונן אופטי (DVD, DC או צורב), והביצועים שלהם נחותים מעט לעומת המחשבים בקטגוריית המיינסטרים.

 

Toshiba Portege M100, המחשב הדק של טושיבה, הממותג כמחשב מנהלים יוקרתי, הזכיר לנו יותר מהכל שילוב בין מסך קטן של קופאיות בסופר לבין מחשב הליברטו המהולל של טושיבה, שהסעיר את לבבותיהם של גיקים בשנות התשעים.

 

המחשב התחמם בצורה סבירה יחסית, אולם מפאת גודלו הזערורי, החום הורגש יותר מאשר בדגמים הגדולים, בהם, מטבע הדברים, החום מתחלק בצורה שווה יותר על פני המשטח. העיצוב שלו לא מספיק מושך לטעמנו, והוא התחמם בצורה יוצאת דופן בקטגוריה, הן בחלק התחתון והן במקלדת.

 

כשצפינו בסרט DVD המחשב רעד בצורה ניכרת במהלך הצפיה כולה. כשחיברנו התקן זיכרון USB נייד למחשב היו קפיצות בסרט, וכך גם כשהרצנו תוכנות נוספות, ולפרקים, נעלם הסינכרון בין הסאונד לתמונה בסרט. כונן התקליטורים המובנה תומך ב-HotSwap, וניתן להוציאו או להכניסו גם כשהמחשב עובד, מה שמקל על משקלו הכללי של המחשב.

 

אודיו ווידאו

 

המסך, 12.1 אינץ' גודלו, מספק תצוגה איכותית באור חשמל, בשמש קצת פחות. הוא נעזר בכרטיס מסך אינטל 82852, שסייע לו להציג צבעים חיים בסרט, גם מזוויות צדדיות, זאת, למרות שהתצוגה רעדה בחלק התחתון של המסך. הרמקולים סבירים בהחלט, וסיפקו צליל נקי ועשיר יחסית לגודלם, ונשמעו היטב גם בחוץ.

 

צריכת אנרגיה

 

לאחר הטענה מלאה, שארכה כשעתיים, הסוללה הראתה שלוש שעות פעילות, אולם בפועל, המחשב עבד רק כשעתיים וחצי, גם בצפיה ב-DVD וגם במצב עבודה רגיל. כאן, אגב, הבדיקה שלנו, של השמעת מוזיקה מתקליטור דווקא לא ממש השפיעה על מצב הסוללה, בניגוד לדגמים האחרים, של טושיבה ו-LG.

 

מענין לציין שבהירות המסך משפיעה מאוד על צריכת האנרגיה של הסוללה, לעיתים אפילו יותר מהתוכנות שתריצו. ככל שהמסך כהה יותר - כך תקבלו אורך חיים מרשים יותר מהסוללה. גם כאן חיבור החשמל סטנדרטי, ומקל על החיים במקרה של תקלות או אובדן.

מקלדת ועכבר

 

המקלדת קטנה וקשה, המקשים לא נעימים, והיא לא נוחה במיוחד ביחס למחשבים האחרים שבדקנו, והמחשב מגיע עם התקן הצבעה מסוג Accupoint II, שלא נוח לעבוד בו באופן קבוע. כלולים בו שני כפתורים, המשמשים לגלילה למעלה ולמטה, אולם אינם נוחים במיוחד.

 

במקלדת יש מקש קיצור למעבר בין תצוגות, וגישה מהירה לכלי העזר המובנים של טושיבה, כמו ב-Tecra A3. גם ב-Portege יש חיווי ויזואלי על המסך, ואפשר לשלוט על הפעלת הבלוטות' וה-Wi-Fi, על בהירות המסך, לבחור לוח מקשים נומרי או רגיל, לצפות במצב הסוללה וכדומה.

 

מפרט ומידות

 

המחשב לא קל כמו שהיינו מצפים מאחד מוותיקי קטגוריית ה-Ultra Thin, שמיועד בראש ובראשונה לפלח השוק העליון, של מנהלים ואנשי עסקים עתירי ממון וקצרים בזמן, אך ניתן להסביר זאת בעובדה שהוא מצויד בכונן DVD וצורב משולב מובנים, מאפיין שאינו נכלל אצל המתחרים.

 

הוא כולל מעבד פנטיום M במהירות 1.40 גיגהרץ, 512 מגהבייט, דיסק קשיח בנפח 60 גיגהבייט, חיבור בלוטות' ו-Wi-Fi, חיבור למסך חיצוני (אבל לא S-Video), וכמובן, מודם וכרטיס רשת מובנים. המחשב כולל גם חיבור אינפרה אדום, קורא כרטיסי SD, מתג קדמי לכיבוי ה-Wi-Fi, חיבורים לרמקולים/אוזניות ומיקרופון, שני חיבורי USB צדדים, חיבור FireWire וגלגלת שליטה על עוצמת הקול.

 

ה-Portege M100 מגיע עם Windows XP Pro, נורטון Internet Security, תוכנת WinDVD ותוכנות ניהול של טושיבה. מחווני הפעילות ממוקמים בחלקו העליון של המסך, כך שהם אינם נראים במבט מהיר.

 

פלח שוק: Ultra Thin

 

ציון:

 

חזור למעלה
LG LT20 TabletPC

ה-LT20 של LG אמנם אינו מחשב המשתייך לקטגוריית ה-Ultra Thin הקלאסית, אולם LG משווקת אותו ככזה, למרות היותו מחשב לוח.

 

אף על פי שהוא ממותג כמחשב יוקרתי - המראה שלו קצת זול, למרות, ואולי בגלל, הצבע הכסוף, שנראה רגיש מדי ונוטה להתקלף, והמבנה שלו עדין מדי, ונראה לא איכותי, בעיקר בכל הנוגע למעצור המסך האחורי, שמשמש גם לנעילת המסך במצב Tablet, וגם כמעין מגביה כאשר מניחים את המחשב על השולחן.  מתקן זה נראה כאילו המנגנון שלו שביר במיוחד, ובתוך מספר פעמים ישבר. מאחר וזהו גם מקום איחסונו של עט הסטיילוס, חבל שלא הקפידו שם על מחברים ממתכת ולא פלסטיק.

 

מצוין אבל יקר לסטודנטים

 

מאוד קשה עד בלתי אפשרי לשלוף את הסטיילוס במהירות, ובשלב כלשהו חששנו שמא נגרום נזק למנגנון הנעילה או אפילו לסטיילוס אם נמשיך לנסות. מזל שהמחשב מגיע עם סטיילוס רזרבי, דמוי עט, וגדול מעט יותר מזה המשולב במסך, אחרת מי יודע איפה היינו היום.

 

החלק הימני-התחתון של המסך מתחמם מאוד, וכך גם המחשב כולו, למרות שעדיין פחות מאשר ב-Portege M100.

 

מבחינת שימושיות, המחשב נוח למדי, קל לסובב את המסך ולעבור במהירות בין מצב רגיל ל-Tablet, אם כי, יש להקפיד לנעול את המחשב במצב זה, בכדי שהתצוגה תתקבע.

 

בסך הכל, מדובר בכלי מצוין (אבל יקר) לסטודנטים, מאיירים ומעצבים, עיתונאים וכל מי שנזקק לשירותיהם הנאמנים של נייר ועט גם בבית וגם המחוצה לו. למרות שהמחשב אינו יודע להפוך טקסט עברי לפורמט דיגיטלי ניתן לעריכה, בכל זאת עדיף לשמור את הרשומות בפורמט של תמונה, אותה ניתן להקליד אחר כך לחלון וורד, מאשר להסתובב עם פתקאות, בלוק כתיבה וכדומה. אם תתקינו על המחשב החזק הזה תוכנת ציור - תרגישו כמו ואן גוך מודל 2005.

 

אודיו ווידאו

 

מסך המגע של המחשב, בגודל 12.1 אינץ', מצופה בחומר שמאפשר זיהוי כתב יד, ומגן עליו מפני שריטות ופגיעות, כך שמצד אחד הוא אינו רגיש כשאר מסכי ה-LCD המוכרים, אך מאידך, קשה לראות איתו באור ישיר, בעיקר בחוץ, והוא סובל מהשתקפויות שממש מקשות על הראיה.

 

המסך משתנה אוטומטית ממצבLandscape (אופקי) למצב Portrait (אנכי) בעת נעילת המסך המסתובב על מצב כתיבה ידנית. ניתן לשנות זאת גם באמצעות כפתורים הממוקמים בחזית, על מנת שניתן יהיה לתפעל את המחשב גם בלי לפתוח את המסך בכל פעם. הרמקולים ממוקמים בשני צידי המחשב, ונשמעים היטב. הצליל שהם מספקים איכותי למדי, בעיקר לעומת ה-IBM X41.

 

צריכת אנרגיה

 

הטענה מלאה של המחשב ארכה כשעה וחצי, וגם הוא מצויד בסוללה קלה, המתחברת מאחור ולא למטה. הסוללה הספיקה לנו לכשלוש שעות עבודה, מרשים למדי ביחס לגודלה.

 

מקלדת ועכבר

 

המקלדת נוחה למדי, אך המקשים מעט מוזרים ושטוחים, ואינם מזכירים את אלו שבמקלדת של אחיו הגדול, LS50a. גם המיקום שלהם אינו סטנדרטי, וקצת קשה לאתרם בשעות העבודה הראשונות.

 

העכבר, TouchPad עם שני כפתורים, קטן למדי, אבל אפשר לתפעל אותו בנוחות יחסית, ומכיוון שכל פעולה ניתן לבצע גם עם עט הסטיילוס המצורף - הניווט נוח למדי. את ה-TouchPad אפשר להגדיר כך שיפעיל תוכנות שונות בעת לחיצה בפינות שונות.

 

המחשב מצויד, בדומה למחשבי כף יד, במקלדת וירטואלית שצצה על המסך בכל עת שתזדקקו לה, וניתן למקמה היכן שרוצים, ולתכנת בה קיצורי דרך. נוח למדי "להקליד" באמצעות הקשה על המסך, ועט הסטיילוס יצבע כל דבר שתעברו מעליו, אם תבחרו במצב Hover.

 

מפרט וביצועים

 

ה-LT20 כבד מעט יותר ממקבילו תוצרת IBM, זאת, למרות שגם הוא אינו מצויד בכונן תקליטורים. הוא כולל חיבורים לאוזניות/רמקולים ומיקרופון, חיבור Firewire, קורא כרטיסי זכרון SD, שלושה חיבורי USB, ששניים מהם ממוקמים באחורי המחשב, ואחד בצד, כך שגם כאשר עובדים עם המחשב במצב רגיל וגם במצב TabletPC, לא תיתקלו בכבלים משתלשלים שיפריעו בעבודה.

 

יש גם חיבור למסך חיצוני, מודם וכרטיס רשת מובנה, Wi-Fi, מעבד אינטל פנטיום M במהירות 1.60 גיגהרץ, 504 מגהבייט זכרון, ודיסק קשיח בנפח 35 גיגהביייט. כרטיס המסך שייך לאינטל מדגם 82852. חבל שלא נכללו בו חיבורי אינפרה אדום ובלוטות'.

 

המחשב מגיע עם Windows XP TabletPC Edition, וכולל את Windows Journal, עורך טקסט לכתב יד ו-Sticky Notes, תוכנת פתקיות בכתב יד או הקלטה קולית.

המחשב מאפשר להקליד גם באמצעות גרפיטי, ולהכניס את הנתונים למסמך טקסט.

 

מאחר והוא כולל אפשרות זיהוי קולי, ומתן פקודות קוליות לביצוע פעולות במחשב, חבל שלא נכלל בו מיקרופון מובנה. חשוב לציין שאפשרויות אלו אינן תומכות בעברית בשום צורה שהיא.

 

על המסך תמצאו כפתורי היפוך של כיוון התצוגה, פתיחת מסמך Journall חדש, כפתור ESC, חיצים ומעין מקש Enter. המקלדת הווירטואלית כוללת גם את מקשי ה-Function של LG, שניתנים להתאמה אישית. אחרון חביב הוא כפתור ה-EZ Menu, שגם מאפשר התאמה אישית, ומשמש כסרגל הפעלה בעת עבודה במצב Tablet.

 

פלח שוק: Ultra Thin

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים באתר "זאפ"

 

ציון:

 

חזור למעלה
Dell Latitude X1

זהו המחשב הקטן והקל ביותר של Dell. הוא מעוצב בפשטות, אבל הוא קל בהרבה ממתחריו, והסוללה שלו דומה לזו של המחשבים של LG, ומתחברת בחלק האחורי של המחשב. ה-Latitude X1 השאיר עלינו רושם של דגם בטא, שיש עוד הרבה עבודה כדי להביאו למצב של תחרות אפילו ב-Portege, שלא לדבר על ה-IBM X41.

 

הוא לא מספיק מהוקצע, לא כולל רכיבים איכותיים כמו מתחריו, ולמעט העובדה שהוא קל במיוחד וזעיר במימדיו, לא ממש ברור מי קהל היעד שלו. זאת ועוד, המחשב התחמם מאוד במהלך ניגון ה-DVD,

גם בחלק העליון, והכונן הרעיש במהלך הצפיה. למרות זאת, לדל מגיעה נקודת זכות, על הוספת כונן DVD חיצוני, בחיבור USB, שכלול במחיר, ומספק חווית צפיה טובה.

 

אודיו ווידאו

 

המחשב מצויד במסך 12.1 אינץ' WXGA, שפירושו רחב מהרגיל. הוא חשוך למדי, גם במצב הכי בהיר שלו, ובחוץ ממש קשה לראות. גם באור חשמל המצב לא ממש משתפר, וכמעט בכל זווית ובכל רמת בהירות קשה לקרוא ולהביט זמן רב במסך.

 

גם העובדה שהתצוגה נראית טוב רק ברזולוציה מקסימלית, של 1280*768, אינה מקלה, משום שהפונטים קטנים מדי לקריאה נוחה. בנוסף, הקצוות חשוכים המרגיל, ולכן פריטים הממוקמים על בצדדים לא נראים טוב.

 

למרבה הפלא, דווקא כשצפינו ב-DVD, סיפק המסך תצוגה משופרת, הצבעים היו טובים וחדים, והסאונד היה טוב בהרבה מסתם מוזיקה. הרמקול היחיד במחשב ממוקם בחלק התחתון הימני, כך שעוצמתו ממילא פוחתת, וגם כך הוא נשמע מתכתי, חלול וחלש.

 

צריכת אנרגיה

 

הטענה מלאה ארכה אמנם רק שעה, אך הקציבה לנו עבודה של שעתיים בלבד, שהתקצצו לשעה אחת אומללה בעת צפיה בסרט DVD. מאכזב למדי, גם ביחס למחשב Ultra Thin. מטען החשמל קטן וקל במיוחד, וכמובן, אינו כולל חיבור סטנדרטי.

 

מקלדת ועכבר

 

המקלדת נוחה למדי, המקשים דקים אבל רכים, ואינם ממוקמים בצורה סטנדרטית. המחשב כולל מקש Windows וקליק ימני. ה-TouchPad נוח, למרות קוטנו, אבל אינו עובד במהירות מספקת, למרות נסיונות הכיוון שביצענו.

 

מפרט ומידות

 

המחשב כולל מעבד אינטל פנטיום M במהירות 1.10 גיגהרץ, מסדרת סונומה, 504 מגהבייט זכרון, חיבור Wi-Fi בתקן 802.11b+g, חיבור בלוטות', דיסק קשיח של 30 גיגהבייט, כרטיס מסך אינטל GML915, חיבור Firewire, מודם וכרטיס רשת פנימיים, קורא כרטיסי זכרון מסוג SD, ועוד אחד מסוג CF, אין לו שקע ל-PCMCIA, בניגוד לשאר המחשבים בסקירה, והוא כולל חיבור למסך חיצוני, רמקולים/אוזניות ומיקרופון, שני חיבורי USB, כל אחד בצד אחר, חיבור ל-CD חיצוני וקורא כרטיסי FC. גם כאן אין S-Video.

 

את נורות החיווי, שנמצאות בחלק הקדמי, לא ניתן לראות כשהמחשב סגור. המחשב הגיע עם כונן DVD וצורב חיצוני וסוללה רזרבית, והוא קל בצורה יוצאת דופן - גם כאשר הסוללה מותקנת. המחשב כולל התקן חומרה למניעת נזקים לדיסק הקשיח.

 

הוא מגיע עם Windows XP Pro, תוכנת RecordNow לצריבה, PowerDVD ותוכנות ניהול של דל, שכוללות ניהול צריכת אנרגיה ובלוטות'. ניתן לקבל חיווי ויזואלי על המסך לגבי הבהרת והשחרת המסך או הקטנת והגברת עוצמת הקול.

 

פלח שוק: Ultra Thin

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים באתר "זאפ"

 

ציון:
 

 

חזור למעלה
IBM X41

ה-IBM X41 הוא אחד משיאיה של קטגוריית ה-Ultra Thin. הוא קל, אך כולל מקלדת מלאה ומבחר חיבורים אלחוטיים ואחרים, בנוי בצורה נכונה, יש לו מסך קטן אבל איכותי, שנוח להביט בו מזוויות שונות, והוא נפתח ליותר מ-180 מעלות.

 

זהו מחשב חזק מאוד מבחינת תצורת חומרה, וכל עוד לא תבקשו ממנו מה שאינו יכול לתת (צפיה בסרטים, האזנה למוזיקה איכותית, וכדומה) - תהיו מרוצים ממנו, זאת,

בתנאי שלא מפריעים לכם חימום יתר, בעיקר היכן שממוקם הדיסק הקשיח, וסוללה חלשה.

 

ל-IBM יש כמה שפנים בשרוול, שלטענתה, מצדיקים את ההפרש במחיר בין מחשבים ניידים מתוצרתה, לבין האחרים. בכל סדרת ThinkPad יש מנורת מסך קטנה המובנית בחלקו העליון של המסך, ומופעלת באמצעות מקשי הקיצור, כשהיא מספקת תאורה מינימלית להקלדה ועבודה בחושך.

 

יפה קטן ודק

 

למרות אפקט ה'וואו', היא שימושית באמת רק בזוויות מאוד מסוימות, מכיוון שהיא מאירה את המקשים הדרושים רק כשהמסך בזווית של 90 מעלות או פחות, וכך נוצר מצב שאי אפשר להיעזר בה כשהמחשב אינו מונח על שולחן.

 

נוסף על כך, בכל המחשבים קיימת מערכת הגנה על הדיסק הקשיח מפני נפילות או תזוזות, שמזהה רעידות ונועלת את הדיסק. גם העובדה שמבנה המחשב סטנדרטי בכל המחשבים, מקל על המעבר ביניהם.

 

בסך הכל, מדובר במחשב יפה, קטן ודק, שמאופיין בעיצוב קלאסי, שנשאר עדכני גם היום, ומשלב בין כלי עבודה להייטק.

 

אודיו ווידאו

 

המסך, 12.1 אינץ' איכותי, מספק תצוגה איכותית בבית ומחוצה לו, גם הודות לכרטיס מסך אינטל 82852. הרמקולים לא מספיק חזקים, וממוקמים בתחתית המחשב, כך שקל מאוד לחסום את הסאונד בעת ישיבה עם המחשב על הברכיים.

 

צריכת אנרגיה

 

הסוללה מספיקה לכשעתיים עבודה בלבד, וגם זה בקושי, כשטעינה מלאה אורכת פרק זמן דומה. ניתן כמובן להתאים את צריכת האנרגיה לפעולות שונות, על פי הצורך. בעת שעבדנו עליו - מבלי שאימצנו אותו יתר על המידה - הוא הבטיח שעה וחצי של עבודה, אך בפועל, כבה לאחר פחות משעה. מאכזב.

 

מקלדת ועכבר

 

המקלדת נוחה ורכה, מיקום המקשים תואם כמעט לגמרי לזה של ה-T42, וכולל גם מקשי קיצור לבהירות המסך, הוצאת כונן או דיסק, מעבר בין מסכים, כניסה ל-StandBy או Hibernation, חיבור אלחוטי וכן אפשרות ביצוע זום וגלילה צידית באמצעות המקלדת. המחשב כולל גם כפתורי שליטה על עוצמת הקול, לרבות השתקה, כפתור גישה מהירה לתוכנת הניהול של IBM ומקש קיצור למצב הסוללה.

 

ה-TouchPoint היה הכי נוח מכל המחשבים שבדקנו, וכלל שני כפתורי לחיצה וכפתור גלילה אמצעי, שניתן לתכנת ולהתאים אישית, שהמיקום החכם שלהם מאפשר עבודה נוחה ביד אחת.

 

אפשר להתאים אישית את פעולות העכבר, מקשי הקיצור, לרבות מקשי קיצור במקלדת חיצונית, פעולות שונות ועוד, זאת, באמצעות התוכנות של IBM הכלולות במחשב, וכוללות גם מנהל מצגות, מיטוב חיי הסוללה, הגדרת המחשב, הכנת מדיית גיבוי ושחזור, ניהול חיבורי הרשת השונים ועוד.

 

מפרט ומידות

 

המחשב כולל מעבד פנטיום M במהירות 1.40 גיגהרץ, 512 מגהבייט זכרון, דיסק קשיח בנפח 40 גיגהבייט, שני חיבורי USB בצד אחד, ושלישי בצד השני, כרטיס רשת ומודם 56K מובנים, חיבור Wi-Fi, בלוטות', אינפרה אדום, קורא כרטיסי זכרון מסוג SD, חיבור למסך חיצוני וחיבור לרמקולים/אוזניות ומיקרופון. למרבה הצער, גם כאן לא מצאו לנכון להציע חיבור S-Video.

 

המחשב כולל נורות חיווי זהות לאלו של ה-T42.

 

פלח שוק: Ultra Thin

 

ציון:
 

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים