בלוס-אנג'לס, הסתיים כנס כלכלי להשקעה בישראל
נציגי ישראל מחפשים השקעות בביוטכנולוגיה, במדע, ברפואה ובבטחון המולדת
הלילה ננעל כנס כלכלי ראשון מסוגו שנמשך 3 ימים בלוס-אנג'לס, ומטרתו הייתה למשוך משקיעים לישראל.
כל ראשי הנציגויות הדיפלומטיות של ישראל בארה”ב ובקנדה הוזמנו לכנס - לרבות הנספחים המסחריים של משרד התעשייה והמסחר, והנספחים הכלכלים של משרד האוצר.
הקונסול הכללי של ישראל בלוס-אנג'לס, אהוד דנוך, ממארגני הכנס, אמר: "משרד החוץ משקיע מאמצים גדולים בתחום המדיני, והפעם אנחנו מרכזים מאמץ להסברה כלכלית. בכנס הזה אנחנו מדברים על הדרכים לעודד משקיעים, לחשוף את הפוטנציאל הכלכלי של ישראל ואת הטכנולוגיה שלה. עד היום היינו עסוקים בהסברה מדינית, והגיע הזמן לעשות הסברה כלכלית".
זו הפעם הראשונה שכל הנציגים הדגיפלומטים והכלכלים נפגשים לתאם פעילות ולדבר על הפוטנציאל הכלכלי למשקיעים הזרים וכיצד ניתן לחשוף אותם לביוטכנולוגיה, למדע, לרפואה ולבטחון המולדת.
בכמה פאנלים שנכללים בכנס הזה, משתתפים אנשי עסקים ישראלים החיים בלוס-אנג'לס; כולל אנשים שהצליחו - כמו יאיר לנדאו סגן נשיא אולפני הצילומים של סוני, ובני אלג'ם מייסד חברת המחשבים פאקרד-בל.
התקיים גם פאנל של קרנות הון-סיכון, שבו הוסבר מדוע כדאי להשקיע בישראל. בין הדוברים היה אליוט ברוידי, נשיא קרן מרקסטון - השווה 560 מיליון דולר - אשר קנתה לפני חודשיים את דפי-זהב. סטנלי גולד, מבעלי דיסני, הנשיא והמייסד של שמרוק המושקעת בישראל, הסביר מדוע כדאי להשקיע בישראל.
בין הנואמים האחרים - מייקל מילקין, שהתפרסם לפני שנים רבות בפרשת "אג'ח הזבל", שגרמה לישיבתו בכלא; כיום הוא פועל למען החברה באמצעות מכון מילקין (שהיה שותף לאירגון הכנס), לסיוע בחקר הסרטן ונושאים אחרים.