שתף קטע נבחר

 

צרפת: בימ"ש הורה לספקים לחסום אתר מכחיש שואה

התביעה הוגשה מוקדם יותר השנה על ידי שמונה ארגונים צרפתיים נגד גזענות, אשר טענו כי האתר מפר חוקים אנטי גזעניים בצרפת

החלטה תקדימית: בית משפט העליון בפריז, צרפת, הורה אתמול (ב') ל-10 ספקי אינטרנט צרפתיים למנוע מהמנויים שלהם לגשת לאתר מכחיש השואה בצרפתית Aaargh!.

 

התביעה הוגשה מוקדם יותר השנה על ידי שמונה ארגונים צרפתיים נגד גזענות, אשר תבעו מ-10 הספקים המובילים בצרפת, בהם AOL France, Club Internet, ו-France Telecom, לחסום מיד את הגישה לאתר. הטענה: AAARGH מפר את החוקים נגד הפצת תכני שנאה בצרפת.

 

AAARGH - ראשי תיבות בצרפתית לאיגוד הוותיקים של חובבי מספרי סיפורים אודות מלחמות ושואות - מפיץ לגולשיו ניוזלטר חודשי ו-230 מסמכים אנטישמיים ומכחישי שואה בשמונה שפות.

 

מדובר בפעם הראשונה בה נדרשים ספקי אינטרנט צרפתיים למנוע מהמנויים שלהם לגשת לאתרים אנטישמיים מאז התקבל חוק חדש המונע הפצת חומרי שנאה באינטרנט. החוק, שהתקבל בחודש יוני, 2004, מאפשר לבתי המשפט להוציא צווי מניעה ספציפיים נגד מוציאים לאור, ספקי אירוח, ספקי אינטרנט ובעלי אתרים האחראים על אחסון אתרים המפרים את החוקים למניעת שנאה על רקע גזעי ואנטישמיות.

 

רוב הגופים שהגישו את התביעה האחרונה תבעו בעבר את יאהו!, בשל מזכרות אנטישמיות שהוצעו למכירה באתרי הקניות הצרפתי והאמריקני של החברה, אולם במקרה זה האתר הוא שנדרש להסיר את המזכרות.

 

ניסיון ליישם את החוק הצרפתי באינטרנט

 

במקרה זה, מגישי התביעה ויתרו על הניסיונות להשיג צו מניעה נגד ThePlanet.com, ספק האירוח האמריקני של האתר. זאת, לאחר שהכירו בסיכויים הנמוכים לאכוף צו שהוצא על ידי בית משפט בצרפת נגד חברה אמריקנית, שכלל לא טרחה לשלוח נציג לשימוע המוקדם, שנערך בחודש מרץ.

 

בית המשפט הורה לספקים ליישם כל אמצעי הולם במטרה למנוע מהגולשים לגשת לאתר משטח צרפת. לרשות הספקים ניתנו 10 ימים לבצע את פסק הדין.

 

ההחלטה לתבוע את ספקי האינטרנט המובילים בצרפת מייצגת ניסיון "ליישם את החוק הצרפתי על אדמת צרפת עבור גולשי אינטרנט צרפתיים", מסר נציג של התובעים. לדעתם, הדרך שבחרו היא השיטה היחידה להיאבק נגד אתרי שנאה המנצלים את האופי הבינלאומי של האינטרנט כדי להפר את החוק הצרפתי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אי-פי
אנטישמיות ברשת. האם סינון הוא הפתרון?
צילום: אי-פי
מומלצים